
Suklaatryffeleitä on hauska tehdä ja ne ilahduttavat varmasti lahjansaajaa! Tryffeleiden makuina ovat suola&pähkinä sekä chili&kaneli. Lisää makuvaihtoehtoja löydät sivuiltamme: www.luomuailmanmuuta.fi
Luomusuklaatryffelit
Ainekset
Työvaiheet
Valmista ensin tryffelimassa:
- Kaikki maut: sulata voi. Mittaa toiseen kulhoon kerma ja pilko joukkoon suklaa. Lämmitä mikrossa 20 sekuntia kerrallaan, kunnes suklaa alkaa sulaa. Sekoita tasaiseksi. Sekoita joukkoon voi, sokeri ja suola.
- Jaa tryffelimassa kahteen osaan ja mausta seokset kahdella eri tavalla:
Suola & pähkinä –tryffelit: Laita massa jääkaappiin jähmettymään (n. 2 tuntia). Leikkaa parapähkinät kahtia. Pyörittele massasta hieman vedellä kostutetuin käsin 23 palloa ja pane jokaisen pallon sisälle puolikas parapähkinä. Tasoita pallon pinta pyörittelemällä. Siirrä jähmettymään jääkaappiin leivinpaperin päälle. Sulata valkosuklaa. Koristele pallot valkosuklaaraidoilla ja ripauksella suolaa. Pane pallot takaisin jääkaappiin.
Chili-kanelitryffelit: Sekoita massan joukkoon chilihiutaleet ja kaneli. Laita massa jääkaappiin jähmettymään (n. 2 tuntia). Pyörittele massasta hieman vedellä kostutetuin käsin 23 palloa. Siirrä pallot jähmettymään jääkaappiin leivinpaperin päälle. Sulata suklaa ja anna jäähtyä hetki. Kasta pallot haarukan avulla yksi kerrallaan suklaaseen ja koristele chilihiutaleilla. Pane pallot takaisin jääkaappiin.
Tryffelit ovat parhaimmillaan, kun otat ne huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen syömistä. Säilytä loput tryffelit kuitenkin jääkaapissa tai pakastimessa.