Kodin Kuvalehti on lisännyt 686 reseptiä.
Linkitetty 10 keittokirjaan.
OHJE Kaisa Nieminen KUVA Pia Inberg

Paahtovanukkaan sisältä löytyy pääsiäisyllätys.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6 annosta
Valmistusaika
1 tunti 30 minuuttia + jäähdytys
Vaikeustaso
Kohtalainen

Mämmivanukas

Ainekset

4
dl
kermaa
1
dl
täysmaitoa
1
vaniljatanko
5
keltuaista
½
dl
sokeria
2
dl
mämmiä
Päälle
hienoa ruokokidesokeria

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 150 asteeseen. Kaada kattilaan kerma ja maito. Halkaise vaniljatanko. Raaputa sisus kattilaan ja pudota sinne myös tanko. Kiehauta ja nosta kattila liedeltä. Nosta pois vaniljatanko.
  2. Erottele kananmunista keltuaiset. Vatkaa keltuaisia ja sokeria hetken kevyesti.
  3. Kaada kuuma maito-kerma­seos koko ajan sekoittaen keltuaisten päälle. 
  4. Lisää mämmi ja kuumenna mutta älä keitä. Kaada seos uuninkestäviin vuokiin.
  5. Laita vuoat syvälle uunipellille. Kaada pellille vuokien puoleen väliin asti kuumaa vettä. Paista uunin alatasolla noin tunnin ajan. Vanukas on valmista, kun massa on hyytynyt mutta ei kovaa.
  6. Jäähdytä annokset jääkaapissa. Ripottele pinnalle sokeria juuri ennen tarjoilua.
  7. Paahda pinta kaasupolttimella karamellimaiseksi ja rapeaksi. Rapeutus onnistuu myös uunissa grillivastuksen alla.

Vinkki! Jos haluat, että mämmi maistuu vahvasti, lisää sitä desilitra enemmän. Voit tehdä vanukkaat edellisenä päivänä jääkaappiin odottamaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2126 reseptiä.
Linkitetty 12 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Täydellinen vastaus talviseen sitrushimoon! Vuoraa leivät veriappelsiiniviipaleilla ja viimeistele ne mozzarellalla ja laventeliöljyllä. Tarjoa alkupalaksi tai sellaisenaan pieneen nälkään. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 kpl
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Veriappelsiini-mozzarellaleivät

Ainekset

4
isoa viipaletta
maalaisleipää
2
rkl
oliiviöljyä
1
valkosipulinkynsi
Laventeliöljy
1
rkl
korianterinsiemeniä
1
valkosipulinkynsi
½
dl
oliiviöljyä
1
tl
hunajaa
1
tl
kuivattua laventelia
¼
tl
hienoa merisuolaa
Lisäksi
3
veriappelsiinia
4
palloa
bufalamozzarellaa
2
dl
rucolaa
1
tl
sormisuolaa

Työvaiheet

  1. Tee ensin laventeliöljy. Paahda korianterinsiemeniä kuivassa kuumassa pannussa sekoitellen noin minuutti. Hienonna valkosipulinkynsi. Mittaa kaikki öljyn aineet pieneen kattilaan. Kiehauta ja siirrä kattila pois liedeltä.
  2. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Levitä leivät uuniritilälle ja pirskota niille oliiviöljyä. Paahda leipiä uunissa noin 5 minuuttia tai kunnes ne ovat rapeita ja saaneet hieman väriä. Hiero kuumien leipien pinta kuoritulla valkosipulinkynnellä.
  3. Kuori ja viipaloi veriappelsiinit. Levitä viipaleet paahdetuille leiville. Aseta mozzarellat leiville ja valuta laventeliöljyä päälle. Viimeistele tuoreella rucolalla ja sormisuolalla.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2126 reseptiä.
Linkitetty 3 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Tuomas Kolehmainen

Ruusuvesi tuo uuden säväyksen omenamehusta ja tuoreista hedelmistä valmistettuun kiisseliin. Voit vaihdella ja yhdistellä hedelmiä sesongin mukaan. Nauti jälkiruokana tai välipalana.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min + 10 min jäähdytys
Vaikeustaso
Helppo

Ruususen hedelmäkiisseli

Ainekset

1
l
omenatäysmehua
dl
sokeria
3
rkl
perunajauhoja
1
dl
vettä
2–3
rkl
ruusuvettä
Hedelmät
2
persimonia
2
kiiviä
2
klementiiniä
½
granaattiomenaa
1
dl
tummia rypäleitä
4
kumkvattia

Työvaiheet

  1. Valmistele ensin hedelmät. Leikkaa persimoneista kanta pois ja kuutioi persimonit. Leikkaa kiivit ja klementiinit veitsellä kuorettomiksi. Lohko kiivit pituussuunnassa kuuteen palaan ja viipaloi klementiinit. Irrota granaattiomenasta siemenet ja paloittele rypäleet. Viipaloi kumkvatit ja poista tarvittaessa siemenet.
  2. Laita mehu ja sokeri kattilaan. Keitä, kunnes sokeri on liuennut.
  3. Sekoita perunajauhot veden joukkoon haarukalla vatkaten.
  4. Nosta kattila levyltä ja valuta suurus kuumaan nesteeseen ohuena nauhana koko ajan sekoittaen.
  5. Siirrä kattila takaisin levylle ja kuumenna sekoittamatta, kunnes kiisseli on läpikuultava ja pulpahtaa muutaman kerran. Lisää ruusuvesi.
  6. Jaa hedelmät annoskulhoihin granaattiomenaa ja kumkvattia lukuun ottamatta. Annostele kiisseli kulhoihin. Koristele annokset granaattiomenansiemenillä ja kumkvattiviipaleilla. Anna kiisselin jäähtyä hetki ennen tarjoamista.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1060 reseptiä.
Linkitetty 13 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Tuomas Kolehmainen

Jauhoinen ja aromikas palsternakka sopii loistavasti perunagnocchitaikinaan! Valkosipuliöljyssä paistetut palsternakkagnocchit ovat ovat herkkua ihan sellaisenaan.

Vinkki! Gnocchitaikinaa ei saa vaivata liian innokkaasti, vaan kaikki ainekset sekoitetaan juuri ja juuri sekaisin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
55 min + taikinan jäähtyminen
Vaikeustaso
Kohtalainen

Pähkinäiset palsternakkagnocchit

Ainekset

200
g
palsternakkaa (punnittu kuorittuna)
300
g
jauhoisia perunoita (esim. Rosamunda, punnittu kuorittuna)
3
keltuaista
1
dl
vehnäjauhoja
¾
dl
perunajauhoja
1
rkl
oliiviöljyä
½
tl
jauhettua muskottipähkinää
½
tl
suolaa
Lisäksi
4
valkosipulinkynttä
50
g
pekaanipähkinöitä
½
ruukkua
timjamia
1
rkl
oliiviöljyä
½
tl
suolaa
½
tl
rouhittua mustapippuria

Työvaiheet

  1. Keitä perunat ja palsternakka kuorineen kypsiksi suolalla maustetussa vedessä. Valuta, kuori ja soseuta perunasurvimella. Anna jäähtyä kädenlämpöiseksi. Sekoita loput ainekset nopeasti joukkoon.
  2. Pyöritä ohueksi (2 cm) tangoksi jauhotetulla alustalla. Leikkaa noin 2 cm:n paloiksi jauhotetun leivinpaperin päälle. Lisää jauhoja tarvittaessa.
  3. Keitä 3 litraa kiehuvaa vettä, mausta suolalla. Keitä muutama minuutti, kunnes gnocchit nousevat pintaan. Valuta ja siirrä kulhoon, jossa hieman oliiviöljyä. Voit myös nostaa gnocchit leivinpaperin päälle kuivumaan.
  4. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet, rouhi pähkinät, irrota lehdet timjamista. Kuumenna öljy paistinpannulla ja paista valkosipulia minuutti. Lisää pähkinät, timjami ja gnocchit. Paista muutaman minuutin ajan. Rouhi päälle suolaa ja pippuria. Tarjoa heti.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1060 reseptiä.
Linkitetty 8 keittokirjaan.
OHJE Riikka Väliahde KUVA Panu Pälviä

Täytä hodarit vaihteeksi surimilla, wasabimajoneesilla ja rapeaksi paahdetulla lehtikaalilla. Tämä ohje on helppo suurentaa isollekin porukalle. 

Japanissa suosittu surimi on tehty vaaleasta kalasta ja maultaan se muistuttaa rapua. Löydät surimia sekä pakkasesta että kalahyllystä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Surimihodarit

Ainekset

dl
majoneesia
2
tl
wasabia
2
tl
riisiviinietikkaa
2
tl
soijakastiketta
100
g
lehtikaalia
2
rkl
öljyä
1
nori-merilevälevy
½
tl
suolaa
4
hot dog -sämpylää
8
surimitankoa
sushi-inkivääriä
1
rkl
seesaminsiemeniä

Työvaiheet

  1. Sekoita majoneesin joukkoon wasabi, riisiviietikka ja soijakastike. Maista ja lisää tarvittaessa ripaus suolaa.
  2. Kuumenna uuni 200-asteiseksi. Revi lehtikaalista paloja ruodin ympäriltä pellille. Murenna nori lehtikaalien päälle. Hiero öljy lehtikaalien pintaan. Mausta suolalla. Paahda 5 minuuttia tai kunnes lehdet ovat rapeita. Tarkkaile uunia, jotta lehtikaalit eivät pala. Lämmitä sämpylät uunissa.
  3. Täytä sämpylät: laita pohjalle ensin rapeaa lehtikaalia, sen päälle sushi-inkivääriä, 2 surimipuikkoa, majoneesia ja lopuksi vielä seesaminsiemeniä.

Kommentit (2)

Vierailija

Reseptissä taitaa olla pieni virhe taitossa kun liemen ja marinadin aineksia ei ole listattu. Voisiko tätä saada muokattua kuntoon?

Emilia Soppa365
Seuraa 
Liittynyt18.4.2017

Onkohan toiveesi tullut vahingossa eri reseptiin kuin on ollut tarkoitus? Katsotaan, löydänkö ohjeen jota olet tarkoittanut!