Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
15 kpl
30 min
Keskivaikea
Mansikka-marsipaanileivokset
Ainesosat
200
g
sokerikakkupohja
100
g
digestivekeksejä
50
g
voita
50
g
valkosuklaata
2
rkl
lemoncurdia
2
rkl
sitruslikööriä tai limettimehua
1
pkt
värillistä marsipaania (250g)
Kuorrutus
2
dl
vispikermaa
250
g
tuoreita mansikoita
tomusokeria
Vaiheet
- Murenna sokerikakkupohja ja digestivekeksit pieneksi rouheeksi.
- Paloittele voi ja valkosuklaa kattilaan ja kuumenna miedolla lämmöllä, kunnes voi on sulanut. Nosta kattila liedeltä – lämpö riittää sulattamaan valkosuklaan.
- Sekoita kakku-keksimuruseoksen joukkoon suklaaseos, lemoncurd ja sitruslikööri. Sekoita tasaiseksi kiinteäksi massaksi.
- Ripottele pöydälle ohut kerros tomusokeria. Kauli marsipaani tomusokerin päällä noin 20 cm x 30 cm:n kokoiseksi levyksi. Levitä marsipaanilevylle leivosmassa. Kääräise kääretortun tapaan rullalle. Kiedo rullalle ja nosta jääkaappiin vähintään vartiksi.
- Vatkaa vispikerma vaahdoksi. Leikkaa mansikat lohkoiksi. Viipaloi marsipaanirulla noin parin sentin paksuisiksi viipaleiksi. Nosta päälle nokare kermavaahtoa. Koristele mansikoilla ja tomusokerilla.