Hyppää pääsisältöön
Etusivu
Etusivu
Lue digilehtenä
Tilaa

Päävalikko

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Etusivu
Etusivu
Kirjaudu
Lue digilehtenä
Tilaa
Jälkiruuat
Juhli ja nauti
14:24 | 2.5.2014

Mansikka-marsipaanileivokset

Lisää omaan keittokirjaan
Helsingin Sanomat on lisännyt 467 reseptiä
OHJE Suvi Rüster KUVA Sami Repo
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
15 kpl
30 min
Keskivaikea

Mansikka-marsipaanileivokset

Lisää kokoelmaan

Ainesosat

200
g
sokerikakkupohja
100
g
digestivekeksejä
50
g
voita
50
g
valkosuklaata
2
rkl
lemoncurdia
2
rkl
sitruslikööriä tai limettimehua
1
pkt
värillistä marsipaania (250g)
Kuorrutus
2
dl
vispikermaa
250
g
tuoreita mansikoita
tomusokeria

Vaiheet

  1. Murenna sokerikakkupohja ja digestivekeksit pieneksi rouheeksi.
  2. Paloittele voi ja valkosuklaa kattilaan ja kuumenna miedolla lämmöllä, kunnes voi on sulanut. Nosta kattila liedeltä – lämpö riittää sulattamaan valkosuklaan.
  3. Sekoita kakku-keksimuruseoksen joukkoon suklaaseos, lemoncurd ja sitruslikööri. Sekoita tasaiseksi kiinteäksi massaksi.
  4. Ripottele pöydälle ohut kerros tomusokeria. Kauli marsipaani tomusokerin päällä noin 20 cm x 30 cm:n kokoiseksi levyksi. Levitä marsipaanilevylle leivosmassa. Kääräise kääretortun tapaan rullalle. Kiedo rullalle ja nosta jääkaappiin vähintään vartiksi.
  5. Vatkaa vispikerma vaahdoksi. Leikkaa mansikat lohkoiksi. Viipaloi marsipaanirulla noin parin sentin paksuisiksi viipaleiksi. Nosta päälle nokare kermavaahtoa. Koristele mansikoilla ja tomusokerilla.
Tilaa Glorian ruoka & viini
Mansikka
leivos
marsipaani

Suosituimmat

Taatelikakku

Graavilohi suolaliemessä eli jääkellarin lohi

Graavisiika Henri Alénin tapaan

Saaristolaisleipä

Hasselbackan punajuuret

Reseptit

  • Uusimmat reseptit
  • 30 minuuttia
  • Aamiainen & brunssi
  • Finnhits
  • Gluteeniton deli
  • Grillaus
  • Jauhelihakierre
  • Juomat ja smoothiet
  • Jälkiruuat
  • Kemut
  • Kevyet & salaatit
  • Kot kot
  • Lasten suosikit
  • Leivät & piirakat
  • Nuuka kokki
  • Pastatehdas
  • Pihvi & BBQ
  • Päivän katiska
  • Sokerileipuri
  • Sporttiruoka
  • Säilöntä
  • Vegebaari
  • Viikonloppubistro
  • Vegaanisia herkkuja
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Social links

  • Facebook
  • Instagram
Etusivu

Footer menu

  • Evästeasetukset
  • Asiakaspalvelu
  • Evästekäytännöt
  • Haavoittuvuustietojen vastuullinen ilmoittaminen
  • Käyttöehdot
  • Mediaopas
  • Tietosuoja
  • Tilaa Glorian ruoka & viini
  • Toimituksen yhteystiedot
Digital magazine image
Digital magazine logo
Lue Glorian ruoka & viini laitteella kuin laitteella missä ikinä tahdotkin.
Lue digilehtenä
Glorian ruoka & viini
Tilaa

© Sanoma Media Finland Oy

Käyttäytymiseen perustuva mainonta
Vastuullista journalismia

Main menu sidebar

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Sivupalkin ekstravalikko

  • Toimitus
  • Palaute
  • Lue Glorian ruoka & viini digilehdet.fi:ssä
  • Tilaa Glorian ruoka & viini