Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3402 reseptiä.
Linkitetty 35 keittokirjaan.
OHJE Sasu Laukkonen KUVA Anna Huovinen

Helpon suklaavanukkaan juju on nopeasti keitetty kahvikerma, joka sekoitetaan suklaaseen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min + hyytyminen 10 t
Vaikeustaso
Helppo

Mokka-suklaavanukas

Ainekset

225
g
tummaa suklaata (70 % kaakaota)
70
g
voita
2 1/2
dl
kylmää vettä
1
dl
karkeaksi vastajauhettuja kahvipapuja + 1 rkl kokonaisia (tai 1/2 dl suodatinpuruja)
3/4
dl
sokeria
1 1/2
dl
kermaa
225
g
tummaa suklaata (70 % kaakaota)
70
g
voita
2 1/2
dl
kylmää vettä
1
dl
karkeaksi vastajauhettuja kahvipapuja + 1 rkl kokonaisia (tai 1/2 dl suodatinpuruja)
3/4
dl
sokeria
1 1/2
dl
kermaa

Työvaiheet

  1. Paloittele suklaa ja kuutioi voi kulhoon.
  2. Mittaa vesi, kahvijauhe (ja kokonaiset pavut) ja sokeri kattilaan. Kiehauta, lisää kerma heti ja kiehauta uudelleen.
  3. Siivilöi kuuma liemi kulhoon suklaan ja voin päälle ja sulattele ainekset massaksi. Sekoita hyvin ja kaada tarjoiluastioihin hyytymään. Peitä tuorekelmulla ja laita jääkaappiin. Anna hyytyä mielellään seuraavaan päivään.
  4. Koristele halutessasi sokeroidulla appelsiininkuorella (ks. ohje alla) tai raastetulla suklaalla.

Sokeroitu appelsiininkuori

Ainekset

2
appelsiinia
3 +1
dl
2
dl
+ 1/2 dl sokeria

Työvaiheet

  1. Pese appelsiinit. Kuori appelsiinien pinta sitrusraudalla ohuiksi pitkiksi suikaleiksi. Voit käyttää myös kuorimaveistä ja leikata suikaleet veitsellä ohuiksi nauhoiksi.
  2. Kiehauta 3 dl vettä. Ryöppää kuoria vedessä noin 2 minuuttia. Valuta.
  3. Yhdistä 1 dl vettä ja 2 dl sokeria kattilassa ja keitä sokeriliemeksi. Keitä ryöpättyjä appelsiininkuoria hiljaa poreilevassa sokeriliemessä noin 25 minuuttia. Kuoret ovat valmiita, kun ne ovat läpikuultavia ja hillon makuisia ja tuntuisia.
  4. Siivilöi kuoret ja säilytä jääkaapissa. Säästä sokeriliemi esimerkiksi hedelmäsalaattiin. Pyörittele kuoriviipaleet sokerissa ennen tarjoamista.

(15 min + keittäminen 25 min)

Sokeroitu appelsiininkuori

Ainekset

2
appelsiinia
3 +1
dl
2
dl
+ 1/2 dl sokeria

Työvaiheet

  1. Pese appelsiinit. Kuori appelsiinien pinta sitrusraudalla ohuiksi pitkiksi suikaleiksi. Voit käyttää myös kuorimaveistä ja leikata suikaleet veitsellä ohuiksi nauhoiksi.
  2. Kiehauta 3 dl vettä. Ryöppää kuoria vedessä noin 2 minuuttia. Valuta.
  3. Yhdistä 1 dl vettä ja 2 dl sokeria kattilassa ja keitä sokeriliemeksi. Keitä ryöpättyjä appelsiininkuoria hiljaa poreilevassa sokeriliemessä noin 25 minuuttia. Kuoret ovat valmiita, kun ne ovat läpikuultavia ja hillon makuisia ja tuntuisia.
  4. Siivilöi kuoret ja säilytä jääkaapissa. Säästä sokeriliemi esimerkiksi hedelmäsalaattiin. Pyörittele kuoriviipaleet sokerissa ennen tarjoamista.

(15 min + keittäminen 25 min)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Kodin Kuvalehti on lisännyt 1177 reseptiä.
Linkitetty 4 keittokirjaan.
Ohje Christina Aaltio Kuva Tuomas Kolehmainen

Vaahdota ihanan raikas jätski helposti sähkövatkaimella. Sattumina maistuvat tuoreet mansikat.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4–6
Valmistusaika
30 min + 5 t
Vaikeustaso
Helppo

Mansikkajäätelö

Ainekset

4
keltuaista
1
dl
sokeria
¾
dl
glukoosisiirappia
1
tl
vaniljajauhetta tai -sokeria
2
dl
kuohukermaa
2
dl
turkkilaista jogurttia
1
l
mansikoita
½
dl
sokeria
(50
g
valkosuklaata)

Työvaiheet

  1. Erottele keltuaiset kulhoon. Lisää sokeri, glukoosisiirappi ja vanilja. Vatkaa seos paksuksi vaahdoksi sähkövatkaimella.
  2. Vaahdota toisessa kulhossa kerma. Sekoita joukkoon jogurtti. Yhdistä vaahdot.
  3. Perkaa ja soseuta mansikat. Sekaan saa jäädä pieniä mansikanpaloja. Lisää sokeri.
  4. Lusikoi kolmannes vaahdosta pakastuksen kestävään vuokaan. Levitä päälle mansikkasosetta. Täytä vuoka kerroksittain.
  5. Peitä rasia kannella tai foliolla. Pakasta vähintään 5 tunniksi ennen tarjoilua.

Vinkki! Glukoosisiirappi löytyy kaupan sokerihyllystä. Jätskin sekaan sopii myös rouhittu valkosuklaa.

Hyvä terveys on lisännyt 315 reseptiä.
Linkitetty 7 keittokirjaan.
OHJE Suvi Rüster KUVA Tuomas Kolehmainen

Pannacotta hyydytetään liivatejauheella, jonka käyttö on yksinkertaisempaa kuin perinteisillä liivatelehdillä. Jauhe vain sekoitetaan lämpimään maitoon.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min + hyytyminen 4 t
Vaikeustaso
Helppo

Mantelipannacotat ja mansikoita

Ainekset

1
dl
mantelilastuja
4
dl
täysmaitoa
1
dl
sokeria
1
tl
vaniljasokeria
1
tl
liivatejauhetta
LISÄKSI
mansikoita
(paahdettua valkosuklaata)

Työvaiheet

  1. Paahda mantelilastuja kattilassa pari minuuttia, kunnes ne ovat kauniin ruskeita. Lisää täysmaito ja sokeri. Keitä 3–4 minuuttia. Siivilöi mantelilastut maitoliemestä. Mausta vanilja-sokerilla.

  2. Ota desi kuumaa maitoa erikseen kulhoon. Sekoita siihen liivatejauhe pikkuhiljaa ripotellen ja vatkaa vispilällä tasaiseksi. Kaada liivatemaito muun maustemaidon joukkoon ohuena nauhana koko ajan sekoitellen. Kaada seos laseihin. Nosta kylmään hyytymään 4 tunniksi.

  3. Koristele mansikoilla ja halutessasi paahdetulla valkosuklaalla.

Kodin Kuvalehti on lisännyt 1177 reseptiä.
Linkitetty 7 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Panu Pälviä
Jättiviineri valmistuu lehtevästä valmistaikinasta pikavauhtia. Toffee ja tuoreet vadelmat vievät kielen, ja tupsaus tomusokeria viimeistelee koko komeuden.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
10 - 12 palaa
Valmistusaika
40 minuuttia
Vaikeustaso
Helppo

Vadelma-toffeejättiviineri

Ainekset

1
iso lehtitaikinalevy (600 g)
1
prk
vaniljakreemiä esim. Valio (200 g)
1
prk
karamellisoitua, kondensoitua maitoa
Lisäksi
1
muna voiteluun
l
vadelmia
2
rkl
tomusokeria

Työvaiheet

  1. Sulata taikina pakkauksen ohjeen mukaan. Kauli taikina suoraan leivinpaperille hieman ohuemmaksi levyksi (n. 30 x 20 cm). Suorista reunat tarvittaessa taikinapyörällä.
  2. Vedä terävällä veitsellä pintaviilto noin 2 cm:n päähän levyn reunoilta. Pistele taikinaa keskeltä haarukalla, niin se ei kohoa paiston aikana. Voitele ulkoreuna kananmunalla.
  3. Vedä taikinalevy leivinpaperilla pellille. Levitä vaniljakreemi tasaisesti pohjalle, mutta jätä reunat tyhjiksi. Lusikoi kondensoitu maito nokareina kreemin päälle. Vedä lusikan kuperalla puolella toffee pyörteiksi.
  4. Käännä voideltuja taikinareunoja kevyesti ylöspäin. Nipistä taikinaa kulmista yhteen niin, että reunat pysyvät koholla paremmin.
  5. Kypsennä viineriä 200-asteisen uunin alaosassa 20–25 minuuttia. Anna jäähtyä noin 15 minuuttia.
  6. Lado tuoreet vadelmat pinnalle. Siivilöi tomusokeria päälle.
Kodin Kuvalehti on lisännyt 1177 reseptiä.
Linkitetty 33 keittokirjaan.
OHJE Emilia Kolari KUVA Ninna Lindström
Argentiinalainen yrttikastike chimichurri maistuu grilliruokien kanssa. Sitä voi käyttää myös lihan marinoimiseen. Maku vain paranee, kun kastike saa tekeytyä jääkaapissa. Chimichurrissa on aina persiljaa, oliiviöljyä ja punaviinietikkaa. Muuten voit muunnella sitä käyttämällä erilaisia yrttejä.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4-6 annosta
Valmistusaika
10 minuuttia
Vaikeustaso
Helppo

Chimichurri-kastike

Ainekset

1
ruukku
korianteria
1
ruukku
lehtipersiljaa
½
ruukkua
oreganoa
1
mieto chili
2 - 3
valkosipulinkynttä
dl
oliiviöljyä
½
dl
punaviinietikkaa
1
tl
suolaa
½
tl
sokeria
½
tl
mustapippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Hienonna yrtit, chili ja kuoritut valkosipulinkynnet. 
  2. Mittaa ainekset kannelliseen lasipurkkiin ja ravista sekaisin. Seos muistuttaa yrttipuuroa, mutta muuttuu juoksevammaksi, kun yrtit luovuttavat nesteensä kastikkeeseen. Halutessasi voit surauttaa ainekset sekaisin sauvasekoittimella.
  3. Nosta purkki jääkaappiin ja anna maustua tunnista muutamaan tuntiin.