Helpon suklaavanukkaan juju on nopeasti keitetty kahvikerma, joka sekoitetaan suklaaseen.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
4
20 min + hyytyminen 10 t
Helppo
Mokka-suklaavanukas
Ainesosat
225
g
tummaa suklaata (70 % kaakaota)
70
g
voita
2 1/2
dl
kylmää vettä
1
dl
karkeaksi vastajauhettuja kahvipapuja + 1 rkl kokonaisia (tai 1/2 dl suodatinpuruja)
3/4
dl
sokeria
1 1/2
dl
kermaa
225
g
tummaa suklaata (70 % kaakaota)
70
g
voita
2 1/2
dl
kylmää vettä
1
dl
karkeaksi vastajauhettuja kahvipapuja + 1 rkl kokonaisia (tai 1/2 dl suodatinpuruja)
3/4
dl
sokeria
1 1/2
dl
kermaa
Vaiheet
- Paloittele suklaa ja kuutioi voi kulhoon.
- Mittaa vesi, kahvijauhe (ja kokonaiset pavut) ja sokeri kattilaan. Kiehauta, lisää kerma heti ja kiehauta uudelleen.
- Siivilöi kuuma liemi kulhoon suklaan ja voin päälle ja sulattele ainekset massaksi. Sekoita hyvin ja kaada tarjoiluastioihin hyytymään. Peitä tuorekelmulla ja laita jääkaappiin. Anna hyytyä mielellään seuraavaan päivään.
- Koristele halutessasi sokeroidulla appelsiininkuorella (ks. ohje alla) tai raastetulla suklaalla.
Sokeroitu appelsiininkuori
Ainesosat
2
appelsiinia
3 +1
dl
2
dl
+ 1/2 dl sokeria
Vaiheet
- Pese appelsiinit. Kuori appelsiinien pinta sitrusraudalla ohuiksi pitkiksi suikaleiksi. Voit käyttää myös kuorimaveistä ja leikata suikaleet veitsellä ohuiksi nauhoiksi.
- Kiehauta 3 dl vettä. Ryöppää kuoria vedessä noin 2 minuuttia. Valuta.
- Yhdistä 1 dl vettä ja 2 dl sokeria kattilassa ja keitä sokeriliemeksi. Keitä ryöpättyjä appelsiininkuoria hiljaa poreilevassa sokeriliemessä noin 25 minuuttia. Kuoret ovat valmiita, kun ne ovat läpikuultavia ja hillon makuisia ja tuntuisia.
- Siivilöi kuoret ja säilytä jääkaapissa. Säästä sokeriliemi esimerkiksi hedelmäsalaattiin. Pyörittele kuoriviipaleet sokerissa ennen tarjoamista.
(15 min + keittäminen 25 min)
Sokeroitu appelsiininkuori
Ainesosat
2
appelsiinia
3 +1
dl
2
dl
+ 1/2 dl sokeria
Vaiheet
- Pese appelsiinit. Kuori appelsiinien pinta sitrusraudalla ohuiksi pitkiksi suikaleiksi. Voit käyttää myös kuorimaveistä ja leikata suikaleet veitsellä ohuiksi nauhoiksi.
- Kiehauta 3 dl vettä. Ryöppää kuoria vedessä noin 2 minuuttia. Valuta.
- Yhdistä 1 dl vettä ja 2 dl sokeria kattilassa ja keitä sokeriliemeksi. Keitä ryöpättyjä appelsiininkuoria hiljaa poreilevassa sokeriliemessä noin 25 minuuttia. Kuoret ovat valmiita, kun ne ovat läpikuultavia ja hillon makuisia ja tuntuisia.
- Siivilöi kuoret ja säilytä jääkaapissa. Säästä sokeriliemi esimerkiksi hedelmäsalaattiin. Pyörittele kuoriviipaleet sokerissa ennen tarjoamista.
(15 min + keittäminen 25 min)