
Helpon suklaavanukkaan juju on nopeasti keitetty kahvikerma, joka sekoitetaan suklaaseen.
Mokka-suklaavanukas
Ainekset
Työvaiheet
- Paloittele suklaa ja kuutioi voi kulhoon.
- Mittaa vesi, kahvijauhe (ja kokonaiset pavut) ja sokeri kattilaan. Kiehauta, lisää kerma heti ja kiehauta uudelleen.
- Siivilöi kuuma liemi kulhoon suklaan ja voin päälle ja sulattele ainekset massaksi. Sekoita hyvin ja kaada tarjoiluastioihin hyytymään. Peitä tuorekelmulla ja laita jääkaappiin. Anna hyytyä mielellään seuraavaan päivään.
- Koristele halutessasi sokeroidulla appelsiininkuorella (ks. ohje alla) tai raastetulla suklaalla.
Sokeroitu appelsiininkuori
Ainekset
Työvaiheet
- Pese appelsiinit. Kuori appelsiinien pinta sitrusraudalla ohuiksi pitkiksi suikaleiksi. Voit käyttää myös kuorimaveistä ja leikata suikaleet veitsellä ohuiksi nauhoiksi.
- Kiehauta 3 dl vettä. Ryöppää kuoria vedessä noin 2 minuuttia. Valuta.
- Yhdistä 1 dl vettä ja 2 dl sokeria kattilassa ja keitä sokeriliemeksi. Keitä ryöpättyjä appelsiininkuoria hiljaa poreilevassa sokeriliemessä noin 25 minuuttia. Kuoret ovat valmiita, kun ne ovat läpikuultavia ja hillon makuisia ja tuntuisia.
- Siivilöi kuoret ja säilytä jääkaapissa. Säästä sokeriliemi esimerkiksi hedelmäsalaattiin. Pyörittele kuoriviipaleet sokerissa ennen tarjoamista.
(15 min + keittäminen 25 min)
Sokeroitu appelsiininkuori
Ainekset
Työvaiheet
- Pese appelsiinit. Kuori appelsiinien pinta sitrusraudalla ohuiksi pitkiksi suikaleiksi. Voit käyttää myös kuorimaveistä ja leikata suikaleet veitsellä ohuiksi nauhoiksi.
- Kiehauta 3 dl vettä. Ryöppää kuoria vedessä noin 2 minuuttia. Valuta.
- Yhdistä 1 dl vettä ja 2 dl sokeria kattilassa ja keitä sokeriliemeksi. Keitä ryöpättyjä appelsiininkuoria hiljaa poreilevassa sokeriliemessä noin 25 minuuttia. Kuoret ovat valmiita, kun ne ovat läpikuultavia ja hillon makuisia ja tuntuisia.
- Siivilöi kuoret ja säilytä jääkaapissa. Säästä sokeriliemi esimerkiksi hedelmäsalaattiin. Pyörittele kuoriviipaleet sokerissa ennen tarjoamista.
(15 min + keittäminen 25 min)