
Kotitekoinen mustikkajäätelötikku on hauska herkku.
Mustikka-kardemummajäätelö
Ainekset
Työvaiheet
- Ota pakastemustikat huoneenlämpöön tuntia ennen jäätelön valmistamista. Soseuta mustikat sauvasekoittimella.
- Vatkaa keltuaiset, sokeri ja glukoosisiirappi kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita joukkoon kardemumma. Raaputa joukkoon vaniljatangon siemenet.
- Sekoita mustikkasose sauvasekoittimella keltuaisvaahdon joukkoon. Vatkaa kuohukerma vaahdoksi. Kääntele kermavaahto keltuaisseoksen joukkoon.
- Kaada seos jäätelökoneen kulhoon. Vatkaa koneesta riippuen 15–30 minuuttia, kunnes jäätelö on jähmettynyt. Voit valmistaa jäätelön myös ilman jäätelökonetta.
- Kaada jäätelömassaa annosjäätelötikkumuotteihin ja nosta pakastimeen jäätymään vähintään 6 tunniksi. Voit pakastaa jäätelön myös isossa kulhossa. Sekoita kulhossa jäätyvää jäätelömassaa sähkövatkaimella voimakkaasti tunnin välein kolmen ensimmäisen tunnin aikana. Tämän jälkeen anna jäätelön pakastua rauhassa vähintään 6 tuntia.
- Nosta jäätelötikut huoneenlämpöön 10 minuuttia ennen tarjoilua, niin ne irtoavat hyvin muoteista.