
Kesän jälkiruokiin saa helposti trendikkään silauksen lakritsijauheella terästetyillä lisukkeilla!
Lakritsijauheen määrä on suuntaa-antava. Kannattaa maistella, ja lisäillä mieltymystensä mukaan.
Vaikka lakritsipopcorn tulee jälkiruoaksi, kannattaa popcorn silti suolata kevyesti. Mieto suolaisuus tuo lakritsin maun paremmin esiin.
Paahdettu valkosuklaa on hurmaavan herkullista myös ilman lakritsijauhetta!
Paahdettu valkosuklaa+ lakritsaiset lisukkeet
Ainekset
Työvaiheet
Valmista lakritsikastike mittaamalla ainekset kattilaan. Kuumenna ja keitä, kunnes seos muuttuu koostumukseltaan siirappimaiseksi.
Valmista lakritsipopcorn kaatamalla kattilan pohjalle ohut kerros öljyä. Kuumenna, kunnes kattilasta nousee hieman höyryä. Lisää popcornin jyviä niin, että kattilan pohja peittyy ohuesti. (n. 1,5 dl puolitoistalitraiseen kattilaan). Laita kattilankansi päälle, ja poksauttele popcorninjyvät kattilaa aika ajoin ravistellen. Suolaa valmis popcorn kevyesti, ja ripottele lämpimään popcorniin n. 2 tl lakritsijauhetta.
Valmista paahdettu lakritsainen valkosuklaa kuumentamalla uuni 165-asteiseksi. Paloittele valkosuklaa uuniastiaan, ja paahda n.6-8 minuuttia. Paahtamisen loppupuolella, kun suklaa on sulanut, ripottele joukkoon lakritsijauhetta, sekoittele hieman, ja anna paahtua, kunnes suklaa saa hieman toffeemaista väriä. Anna hetken aikaa 'kuivahtaa' uunista ottamisen jälkeen, jotta suklaa vetäytyy rapean maukkaaksi.
Huvittele rakentamalla herkullisia annoksia laadukkaasta jäätelöstä, marjoista ja lakritsaisista lisukkeista!