
Rommi, ananasmehu ja ruokosokeri keitetään siirappimaiseksi kastikkeeksi ja käytetään jälkiruuan viimeistelyyn.
Pinacolada-marenkimurulautaset
Ainekset
Työvaiheet
- Leikkaa ananaksesta pois sen kuori ja kova keskiosa. Viipaloi sopiviksi suupaloiksi ja pane pannulle yhdessä rommin, mehun ja ruokosokerin kanssa. Keitä välillä ananaspaloja käännellen, kunnes sokeri-rommiseos on siirappimaista ja ananakset ovat saaneet hieman väriä.
- Vaahdota kerma, mausta se kevyesti sokerilla ja lisää sekaan notkistettu mascarpone. Murenna marenki sopiviksi suupaloiksi ja kokoa annoksiksi lautasille. Nauti heti.
Vinkki! Marenkivaahtoa on vaahdotettu tarpeeksi, kun se lusikalla nostettaessa jää kiinteiksi harjanteiksi ja kulhoa alaspäin käännettäessä pysyy kulhossa.