Hyppää pääsisältöön
Etusivu
Etusivu
Lue digilehtenä
Tilaa

Päävalikko

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Etusivu
Etusivu
Kirjaudu
Lue digilehtenä
Tilaa
Jälkiruuat
Juhli ja nauti
16:02 | 15.5.2015

Popcorn-kinuskivanukas

Lisää omaan keittokirjaan
Lotta Aarikka on lisännyt 26 reseptiä

Laittelin kavereille brittityyppistä illallista ja mietin, millaisen jälkiruuan tekisin kokonaisuuteen. En ole jälkiruokaihmisiä, enkä kovin innovatiivinen niiden suhteen - siksi turvaudun useimmiten toisten ideoihin ja ohjeisiin. Tällä kertaa löysin internetistä BBC:n veikeän vanukasohjeen, jota hieman modasin. Lopputulos oli kertakaikkisen herkullinen!

Valitettavasti tarjoiluastioiden puutteesta tein vanukkaat keraamisiin kahvikuppeihin, joten en tiedä, miten kerrostuneisuus varsinaisesti onnistui. Kauniimmalta nämä olisivat näyttäneet, jos tarjoiluastia olisi ollut lasinen!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
6
1vrk+15 min+3h
Helppo

Popcorn-kinuskivanukas

Lisää kokoelmaan

Ainesosat

Vanukas
n. 2-3
rkl
popcorninsiemeniä
2
rkl
sokeria
6
dl
kuohukermaa
2
dl
maitoa
3
liivatelehteä
Lisäksi
n. 2
dl
mahdollisimman paksua kinuski- tai toffeekastiketta
Suolaa myllystä
voita ja/tai öljyä popcornin poksautteluun

Vaiheet

  1. Laita n. kolmen litran kattilan pohjalle öljy (tai öljyn ja voin sekoitus). Kuumenna höyryäväksi. Lisää popcorni niin, että noin 3/4 kattilan pohjapinta-alasta peittyy ja peitä kannella. Kun popcorni on poksahdellut loppuun, ota joitakin popcorneja talteen esimerkiksi pakasterasiaan.
  2. Lisää sokeri, kerma ja maito popcornien joukkoon. Anna kiehahtaa. Nosta pois liedeltä ja anna jäähtyä. Nosta popcornikerma yöksi jääkaappiin.
  3. Valuta kermaseos läveikön läpi kulhoon. Anna valua ja painele vettyneitä popcorneja.
  4. Laita liivatelehdet likoamaan. Kuumenna kermaseos uudelleen kattilassa ja lisää pehmenneet liivatelehdet. Nosta sivuun jäähtymään.
  5. Ota esiin tarjoiluastiat. Kaada niiden pohjalle n. 0,5-1cm kerros kinuski- tai toffeekastiketta. Rouhaise kinuski- /toffeekerroksen päälle suolaa myllystä.
  6. Kaada jäähtynyt kermaseos tarjoilukulhoihin varovasti. Nosta jääkaappiin hyytymään.
  7. Koristele vanukkaat kinuskiin dipatuilla popcorneilla. Tarjoile.
Tilaa Glorian ruoka & viini
vanukas
kermavanukas
popcorn
soppalaisten parhaat
Soppalaisten parhaat

Suosituimmat

Taatelikakku

Kasvispyttipannu

Saaristolaisleipä

Shelterin mallasleipä

Kermainen sipulikastike

Reseptit

  • Uusimmat reseptit
  • 30 minuuttia
  • Aamiainen & brunssi
  • Finnhits
  • Gluteeniton deli
  • Grillaus
  • Jauhelihakierre
  • Juomat ja smoothiet
  • Jälkiruuat
  • Kemut
  • Kevyet & salaatit
  • Kot kot
  • Lasten suosikit
  • Leivät & piirakat
  • Nuuka kokki
  • Pastatehdas
  • Pihvi & BBQ
  • Päivän katiska
  • Sokerileipuri
  • Sporttiruoka
  • Säilöntä
  • Vegebaari
  • Viikonloppubistro
  • Vegaanisia herkkuja
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Social links

  • Facebook
  • Instagram
Etusivu

Footer menu

  • Evästeasetukset
  • Asiakaspalvelu
  • Evästekäytännöt
  • Haavoittuvuustietojen vastuullinen ilmoittaminen
  • Käyttöehdot
  • Mediaopas
  • Tietosuoja
  • Tilaa Glorian ruoka & viini
  • Toimituksen yhteystiedot
Digital magazine image
Digital magazine logo
Lue Glorian ruoka & viini laitteella kuin laitteella missä ikinä tahdotkin.
Lue digilehtenä
Glorian ruoka & viini
Tilaa

© Sanoma Media Finland Oy

Käyttäytymiseen perustuva mainonta
Vastuullista journalismia

Main menu sidebar

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Sivupalkin ekstravalikko

  • Toimitus
  • Palaute
  • Lue Glorian ruoka & viini digilehdet.fi:ssä
  • Tilaa Glorian ruoka & viini