Mehevä porkkanakakku on täydellinen tarjottava kahvipöytään. Porkkanan ansiosta kakkupohja pysyy ihanan kosteana ja mehevänä, siksi kakun voikin valmistaa hyvissä ajoin!
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
12
n. 1 tunti
Keskivaikea
Porkkanakakku
Ainesosat
Pohja
5
dl
porkkanaraastetta (=2-3 porkkanaa)
100
g
margariinia
3
dl
ruokosokeria
4
kpl
kananmunia
4
dl
vehnäjauhoja
2
tl
leivinjauhetta
1
tl
vaniljasokeria
1
tl
jauhettua kanelia
Kuorrutus
50
g
margariinia
200
g
maustamatonta tuorejuustoa
2
dl
tomusokeria
1
kpl
limen kuorta, raastettuna
Vaiheet
- Kuori ja raasta porkkanat. Sulata rasva, anna jäähtyä hetki. Vatkaa munat ja ruokosokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää porkkanaraaste ja sulatettu rasva vaahtoon.
- Sekoita jauhoihin leivinjauhe, vaniljasokeri ja kaneli. Kääntele jauhoseos munavaahtoon.
- Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun halkaisijaltaan 24cm vuokaan. Paista kakkupohjaa 200 asteessa uunin keskitasolla noin 35min. Anna pohjan jäähtyä hyvin.
- Sekoita huoneenlämpöinen tuorejuusto ja pehmeä margariini tomusokerin kanssa sileäksi kuorrutteeksi. Mausta limen kuoriraasteella. Levitä kuorrute tasaisesti jäähtyneen kakkupohjan päälle. Raasta halutessasi vielä limen kuorta kuorrutteen päälle koristeeksi.