Mehevä porkkanakakku on täydellinen tarjottava kahvipöytään. Porkkanan ansiosta kakkupohja pysyy ihanan kosteana ja mehevänä, siksi kakun voikin valmistaa hyvissä ajoin!
Porkkanakakku
Ainekset
Työvaiheet
- Kuori ja raasta porkkanat. Sulata rasva, anna jäähtyä hetki. Vatkaa munat ja ruokosokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää porkkanaraaste ja sulatettu rasva vaahtoon.
- Sekoita jauhoihin leivinjauhe, vaniljasokeri ja kaneli. Kääntele jauhoseos munavaahtoon.
- Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun halkaisijaltaan 24cm vuokaan. Paista kakkupohjaa 200 asteessa uunin keskitasolla noin 35min. Anna pohjan jäähtyä hyvin.
- Sekoita huoneenlämpöinen tuorejuusto ja pehmeä margariini tomusokerin kanssa sileäksi kuorrutteeksi. Mausta limen kuoriraasteella. Levitä kuorrute tasaisesti jäähtyneen kakkupohjan päälle. Raasta halutessasi vielä limen kuorta kuorrutteen päälle koristeeksi.