Kodin Kuvalehti on lisännyt 605 reseptiä.
Linkitetty 24 keittokirjaan.
OHJE Kiia Renko KUVA Sami Repo

Venäläisessä rahkapiirakassa on ohut taikinakuori ja runsas täyte.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
1 tunti
Vaikeustaso
Kohtalainen

Rahkapiirakka

Ainekset

3
dl
vehnäjauhoja
3
rkl
sokeria
2
rkl
smetanaa
2
kpl
kananmunankeltuaista
3
rkl
kylmää vettä
2
prk
rahkaa
2
kpl
kananmunaa
2
dl
sokeria
1
dl
rusinoita
2
kpl
sitruunan kuori
Taikina
Täyte

Työvaiheet

  1. Nypi kaikki aineet nopeasti taikinaksi. Painele litteäksi, kääri kelmuun ja nosta jääkaappiin vetäytymään. Valuta rahka tiheäsilmäisessä siivilässä. Sekoita täytteen ainekset yhteen. Sitruunankuori lisätään hienona raasteena.
  2. Kauli kylmä taikina leivinpaperin päällä työpöydällä ohueksi levyksi. Nosta levy vuokaan papereineen siten, että taikina nousee vuoan reunoille. Kaada täyte vuokaan.
  3. Paista 175 asteessa uunin alatasolla 15–20 minuuttia ja lopuksi 225 asteessa uunin keskitasolla 10–15 minuuttia. Anna jäähtyä ja vetäytyä. Tarjoa vadelmahillon ja kermavaahdon kanssa.

Kommentit (2)

Heiskanen Lea
Seuraa 
Liittynyt17.11.2014

Vatruska ei ole rahkapiirakka. Pohjois-Karjalassa se tehdään perunaiseen kuoreen ja muistuttaa karjalan piirakkaa.

Heiskanen Lea
Seuraa 
Liittynyt17.11.2014

Vatruskat

noin 800g survottua keitettyä perunaa
1 tl suolaa
1 dl vehnäjauhoja
1 kpl kananmuna

Täyte:
5dl keitettyä puuroriisiä tai irtoriisiä
1 dl voisulaa
ripaus suolaa tarvittaessa
voiteluun kananmunaa

1. Pese perunat ja pane ne kuorineen kiehuvaan, suolalla maustettuun veteen. Perunat voi halutessaan myös kuoria.
2. Keitä riisit ohjeen mukaisesti, siivilöi ja huuhdo riisi. Sekoita riisin joukkoon voisula ja halutessasi suola
4. Kuori ja survo kypsät perunat. Vatkaa survos kiinteäksi massaksi, lisää vatkaamisen aikana joukkoon suola ja kananmuna.
5. Alusta vehnäjauhot mukaan perunamassaan. Pyöritä taikina palloiksi ja taputtele pallot kakuiksi. Ajele kakut noin puolen sentin paksuisiksi kuoriksi. Mitä ohutkuorisempi vatruska, sen parempi.
6. Lisää kuorten toiselle puoliskolle lusikallinen riisitäytettä ja taita vatruskat puolikuun muotoon.
7. Sulje vatruskat reunoistaan, voitele kananmunalla ja paista 250 asteessa uunissa 10 - 15 minuuttia tai kunnes pinta on kauniin aurinkoinen. Tarjoa heti.

Vatruskoita voi tarjota myös jälkiruokana makeilla hilloilla ja marjoilla täytettyinä. Vaihtelua suolaisiin vatruskoihin saa vaikkapa fetajuusto-riisi-, pinaatti-feta-, meetvursti-aurajuusto-, kylmäsavulohi-riisi- tai sieni-riisitäytteellä.

Suolaisena tarjottavien vatruskoiden päälle monet laittavat munavoita, erityisesti jos vatruskat tarjotaan lämpiminä. Vatruskat voi voidella kanamunalla ennen paistamista tai voilla paistamisen jälkeen, mikäli ne syödään heti tuoreeltaan.

Thread has been locked.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sport on lisännyt 45 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Rosmariini antaa jännän metsäistä makua mansikkahillolle. Hillo sakeutuu perinteisen hillosokerin sijaan chiasiemenillä. Tarjoile hillo kaurapannarien kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min + tekeytyminen 2 t
Vaikeustaso
Helppo

Kaurapannarit ja mansikka-chiahillo

Ainekset

5
dl
mansikoita pilkottuna
1
rosmariinin oksa
2
rkl
chiasiemeniä
2
rkl
hunajaa
Kaurapannarit
2
dl
piimää
2
munaa
1
dl
gluteenittomia kaurahiutaleita
1
dl
gluteenittomia kaurajauhoja
1/2
tl
soodaa
ripaus suolaa
1
tl
sokeria
1
rkl
öljyä
Lisäksi
paistamiseen öljyä

Työvaiheet

  1. Aloita hillosta. Kiehauta pilkotut mansikat kattilassa. Voit lisätä rosmariinin sekaan antamaan makua. Anna jäähtyä. Lisää chiasiemenet ja makeuta maun mukaan. Sekoita huolellisesti ja pakkaa hillo puhtaaseen lasipurkkiin. Jätä rosmariini mukaan, jos haluat vahvempaa makua. Anna hillon tekeytyä jääkaapissa ainakin kaksi tuntia.
  2. Sekoita kulhossa piimä ja munat. Sekoita toisessa kulhossa kaurahiutaleet ja -jauhot, sooda, suola ja sokeri. Yhdistä kuivat aineet piimä-munaseokseen, lisää öljy. Sekoita tasaiseksi. Paista kuumalla lettupannulla öljyssä pieniä pyöreitä pannukakkuja. Tarjoa mansikka-chiahillon kanssa.

SUOJAA SYDÄMELLE. Mansikan flavonoidit tekevät siitä todellisen sydänystävän. Tutkimukset osoittavat, että flavonoidit antavat suojaa sydän- ja verisuonitaudeilta. Mansikat voivat myös madaltaa merkittävästi huonoa kolesterolia sekä parantaa verihiutaleiden toimintaa.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 963 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Tämä voileipäkakku on juhlien pelastus! Se nimittäin sopii niin vegaaneille kuin myös halutessasi gluteenittomille.

Vinkki! Voit koristella voileipäkakun myös syötävillä kukilla! 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
16
Valmistusaika
40min + voileipäkakun tekeytyminen
Vaikeustaso
Kohtalainen

Vegen voileipäkakku

Ainekset

12
kpl
(halutessasi gluteenitonta) paahtoleipäviipaletta
Tomaattitäyte
1
prk
aurinkokuivattuja tomaattisuikaleita öljyssä
1
rkl
täysjyväsinappia
1
kpl
valkosipulinkynsi
1/2
tl
kuivattua fenkolia tai anista
1/2
sitruunan mehu
2
tl
harissaa
1
prk (150g)
maustamatonta vegaanista tuorejuustoa (esim. Oatly på mackan)
Avokadotäyte
3
kpl
avokadoa
1/2
pieni punasipuli
1
prk (250g)
ruohosipulilla maustettua vegaanista tuorejuustoa
1/2
tl
suolaa
Lisäksi
1
prk (150g)
maustamatonta vegaanista tuorejuustoa (esim. Oatly på mackan)
Kostutus
1/4
dl
mantelimaitoa (tai muuta kasvimaitoa)
1
rkl
kasvisfondia
Koristelu
Ruohosipulia ja versoja

Työvaiheet

  1. Aloita täytteistä.Valuta aurinkokuivatut tomaatit öljystä. Soseuta ne, sinappi, valkosipulinkynsi, fenkoli, sitruunanmehu ja harissa keskenään sauvasekoittimella. Sekoita tuorejuusto joukkoon.
  2. Kuori avokadot ja poista kivet. Kuori ja hienonna punasipuli. Hienonna avokado, punasipuli ja sitruunan mehu sauvasekoittimella. Sekoita ruohosipulituorejuusto ja suola joukkoon.
  3. Leikkaa paahtoleivistä ohuet reunat pois. Vuoraa leipävuoka leivinpaperilla. Lado kolme leipää pohjalle ja kostuta. Levitä päälle puolet tomaattitäytteestä. Puolita yksi leipäpala ja asettele seuraava kerros leipiä edellisten päälle niin, että saumat eivät osu päällekkäin. Kostuta leivät ja levitä päälle puolet avokadotäytteestä. Laita päälle kolme leipää, kostuta ja levitä loppu tomaattitäyte päälle. Puolita taas yksi leipäviipale ja asettele viimeinen kerros. Kostuta päällimmäinen kerros kevyesti. Nosta leivinpaperi päälle ja siirrä paketti jääkaappiin yön yli.
  4. Sekoita loput avokadotäytteestä ja maustamaton tuorejuusto keskenään. Kuorruta kakku kauttaaltaan avokadotäytteellä. Koristele.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1986 reseptiä.
Linkitetty 11 keittokirjaan.
Ohje Raisa Laine KUVA Sami Repo

Kahden raaka-aineen mansikkakeiton kaveriksi paahdetaan rapea ja suolainen fetacrumble.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Kylmä mansikkakeitto ja fetacrumble

Ainekset

1
l
mansikoita pilkottuna
4
rosmariininoksaa
Fetacrumble
2 1/4
dl
vehnäjauhoja
100
g
fetaa
75
g
voita
1
rkl
muscovadosokeria

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Laita neljä keittokulhoa jääkaappiin viilentymään.
  2. Sekoita fetacrumblen aineet kulhossa murumaiseksi. Levitä crumble leivinpaperilla päällystetylle uunipellille. Lisää samalle pellille 2 rosmariininoksaa. Paahda crumblea ja rosmariininoksia uunissa 5 minuuttia. Sekoita kerran paahtamisen aikana. Anna jäähtyä.
  3. Nypi paahtuneista rosmariininoksista lehdet mortteliin ja jauha ne.
  4. Perkaa ja pilko mansikat tehosekoittimeen. Nypi tuoreista rosmariininoksista lehdet joukkoon. Soseuta tasaiseksi, kuohkeaksi keitoksi. Jaa keitto kylmiin kulhoihin ja ripottele pinnalle fetacrumblea ja rosmariinijauhetta.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 963 reseptiä.
Linkitetty 10 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Yllätä vieraasi hienostuneella mocktaililla. Seljankukan elegantti maku sopii täydellisesti juhlajuomiin! 

VInkki! Mocktailista tulee cocktail, kun lisäät joukkoon 1 dl vodkaa tai korvaat vissyn kuohuviinillä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
15 + siirapin jäähdytys
Vaikeustaso
Helppo

Seljankukka-mocktail

Ainekset

3
dl
(vahvaa) seljankukkamehua
2
dl
omenamehua
6
dl
vissyä
Sitruunasiirappi
1
dl
sitruunamehua
3
rkl
sokeria
Lisäksi
Jäitä, sitruunan tai limetin viipaleita, minttua (ja syötäviä kukkia)

Työvaiheet

  1. Mittaa sitruunamehu ja sokeri kattilaan. Keitä noin 10 minuuttia siirapiksi. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
  2. Sekoita keskenään sitruunasiirappi, seljankukka- ja omenamehu. Kaada laseihin paljon jäitä ja mehuseos päälle. Lisää vissy viimeiseksi. Koristele .

Kommentit (0)