Hyppää pääsisältöön
Etusivu
Etusivu
Lue digilehtenä
Tilaa

Päävalikko

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Etusivu
Etusivu
Kirjaudu
Lue digilehtenä
Tilaa
Jälkiruuat
Juhli ja nauti
15:52 | 26.11.2015

Risalamande

Lisää omaan keittokirjaan
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3757 reseptiä
OHJE Adam Price KUVA Panu Pälviä

Riisivanukas on Tanskassa ”pakollinen” joulujälkiruoka, joka kuuluu myös Adam Pricen jouluun. Mantelin löytäjälle on luvassa palkinto, kuten marsipaaniporsas tai jokin muu herkku. Tanskalaiset syövät vanukkaan kirsikkakastikkeen kanssa. Suomessa kirsikoita ei löydy kaupoista joulukuussa, joten pakastevadelmista keitetty kastike käy vaihtoehdoksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
10-12
20 min + haudutus 40 min (+ teke
Helppo

Risalamande

Lisää kokoelmaan

Ainesosat

3
dl
vettä
2
dl
puuroriisiä
12
dl
täysmaitoa
1
vaniljatanko
1
dl
sokeria
200
g
paloiteltuja manteleita + 1 kokonainen
1
l
vispikermaa
(2-3 rkl manteliliikööriä, esim. Amaretto)

Vaiheet

  1. Kuumenna vesi paksupohjaisessa kattilassa. Ripottele riisi kiehuvaan veteen ja keitä pari minuuttia sekoittaen. Lisää maito. Halkaise vaniljatanko joukkoon. Kuumenna kiehuvaksi sekoittaen. Keitä puuroa miedolla lämmöllä kannen alla noin 40 minuuttia välillä sekoittaen.
  2. Poista vaniljatanko kypsästä puurosta. Mausta sokerilla ja sekoita mantelit joukkoon. Anna puuron jäähtyä.
  3. Vaahdota kerma ja kääntele se puuroon. Mausta halutessasi lorauksella likööriä.
  4. Jälkiruoka saa tekeytyä mielellään jääkaapissa yön yli ennen tarjoamista. Tarjoa vadelmakastikkeen kanssa (ks. ohje alla).

Vadelmakastike

Ainesosat

5
dl
pakastevadelmia
1-1 1/2
dl
sokeria

Vaiheet

  1. Keitä vadelmia ja sokeria noin 15 minuuttia.
  2. Painele hillo siivilän läpi sileäksi kastikkeeksi. Tarjoa kylmänä.

(5 min + haudutus 15 min)

Tilaa Glorian ruoka & viini
joulu
jälkiruuat
risalamande
riisivanukas
kemut
Jälkiruuat
Kemut
Joulu

Suosituimmat

Taatelikakku

Kanasalaatti intialaisittain

Butter chicken vegenä

Giandujapalat

Simppelit sienisalaattileivät

Reseptit

  • Uusimmat reseptit
  • 30 minuuttia
  • Aamiainen & brunssi
  • Finnhits
  • Gluteeniton deli
  • Grillaus
  • Jauhelihakierre
  • Juomat ja smoothiet
  • Jälkiruuat
  • Kemut
  • Kevyet & salaatit
  • Kot kot
  • Lasten suosikit
  • Leivät & piirakat
  • Nuuka kokki
  • Pastatehdas
  • Pihvi & BBQ
  • Päivän katiska
  • Sokerileipuri
  • Sporttiruoka
  • Säilöntä
  • Vegebaari
  • Viikonloppubistro
  • Vegaanisia herkkuja
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Social links

  • Facebook
  • Instagram
Etusivu

Footer menu

  • Evästeasetukset
  • Asiakaspalvelu
  • Evästekäytännöt
  • Haavoittuvuustietojen vastuullinen ilmoittaminen
  • Käyttöehdot
  • Mediaopas
  • Tietosuoja
  • Tilaa Glorian ruoka & viini
  • Toimituksen yhteystiedot
Digital magazine image
Digital magazine logo
Lue Glorian ruoka & viini laitteella kuin laitteella missä ikinä tahdotkin.
Lue digilehtenä
Glorian ruoka & viini
Tilaa

© Sanoma Media Finland Oy

Käyttäytymiseen perustuva mainonta
Vastuullista journalismia

Main menu sidebar

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Sivupalkin ekstravalikko

  • Toimitus
  • Palaute
  • Lue Glorian ruoka & viini digilehdet.fi:ssä
  • Tilaa Glorian ruoka & viini