24askeltajouluun.fi blogista tuttu jälkiruoka, joka sopii mahtavasti joulupöydän jälkiruuaksi keveytensä ja raikkautensa vuoksi.
Rosmariinipannacotta puolukalla
Ainekset
Työvaiheet
Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Laita kerma, maito, sokeri ja rosmariinin oksat kattilaan ja kuumenna lähes kiehuvaksi. Puristele liivatelehdistä vesi pois ja vispaa maitoseokseen. Jäähdytä maitoseos kädenlämpöiseksi esimerksiksi pitäen kattilaa kylmässä vedessä. Nosta rosmariinin oksat pois ja annostele tasaisesti kuuteen kulhoon tai lasiin. Anna jähmettyä jääkaapissa vähintään kahden tunnin ajan. Puolukkaa varten keitä ½ dl vettä ja lisää siihen 1 rkl sokeria. Anna sokerin liueta veteen. Kaada sitten sokerivesi puolukoiden päälle ja sekoita sauvasekoittimella tasaiseksi. Paseeraa puolukkaseos siivilän läpi ja annostele pannacottan päälle tasaiseksi kauniiksi kerrokseksi, noin 2-3 mm. Älä laita kuitenkaan liikaa, ettei pannacottan herkkä maku peity. Laita vielä jääkaappiin odottamaan tarjoilua.