
Sitruunainen vanilja-mustikkajuustokakku
Ainekset
Työvaiheet
POHJA
Murskaa kaurakeksit hienoksi rouheeksi ja lisää sulatettu voi. Sekoita tasaiseksi massaksi. Voitele irtopohjainen kakkuvuoka pienellä määällä voita. Painele keksiseos tiiviisti kakkuvuoan pohjalle ja reunoille.
MOUSSE
Laita liivatelehdet kylmään veteen. Vaahdota vispikerma. Sekoita keskenään tuorejuusto, sitruunajogurtti ja ruokosokeri. Purista sitruunan mehu ja kuumenna se. Lisää liivatelehdet kuumaan sitruunamehuun ja anna jäähtyä hetki. Sekoita keskenään tuorejuusto-jogurtti- ja sitruunamehu-liivateseos. Yhdistä tämä kermavaahdon kanssa ja kaada seos kakkuvuokaan. Anna hyytyä yön yli.
KIILLE
Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä n. 5 minuuttia. Lisää mustikat kakun päälle. Kuumenna mehu ja sekoita liivatteet siihen. Kaada tai sivele pullasudilla hieman jäähtynyt mehu mustikoiden päälle varovaisesti. Anna kiilteen hyytyä pari tuntia. Mikäli haluat kiillehyytelön koko kakun päälle, tee kiillettä kaksinkertainen määrä.