Hyppää pääsisältöön
Etusivu
Etusivu
Lue digilehtenä
Tilaa

Päävalikko

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Etusivu
Etusivu
Kirjaudu
Lue digilehtenä
Tilaa
Jälkiruuat
Juhli ja nauti
8:18 | 8.10.2013

Stollenkakku

Lisää omaan keittokirjaan
Kodin Kuvalehti on lisännyt 1476 reseptiä
OHJE Kaisa Nieminen KUVA Sami Repo

Saksalainen joulukakku, stollen säilyy hyvänä pari viikkoa ja sen voi myös pakastaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
1 kakku
2,5 tuntia + 12 tuntia
Keskivaikea

Stollenkakku

Lisää kokoelmaan

Ainesosat

300
g
rusinoita
3/4
dl
rommia
1/2
l
maitoa
50
g
hiivaa
1 1/4
dl
sokeria
suolaa
500
g
vehnäjauhoja
250
g
voita
1/2
kpl
raastettua sitruunankuorta
muskottia
50
g
mantelilastuja tai mantelirouhetta
75
g
sukaattia
50
g
hillottua appelsiininkuorta
Päälle
voisulaa
tomusokeria

Vaiheet

  1. Liota rusinoita rommissa vähintään 4 tuntia tai yön yli. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Sekoita maidon joukkoon hiiva, sokeri ja suola. Lisää jauhot ja voi taikinaan.
  2. Lisää sitruunankuori ja muskotti. Lisää yksitellen taikinaan mantelit, sukaatti, appelsiininkuori ja lopuksi rusinat. Vaivaa taikinaa joka lisäyksen jälkeen hyvin. Anna taikinan nousta liinan alla tunnin ajan.
  3. Vaivaa taikina uudelleen, jaa kahtia. Muotoile taikina suorakaiteen malliseksi. Taita kolminkerroin kääntämällä kolmannes molemmista reunoista keskustan päälle.
  4. Paista Stollenia uunin keskitasolla 180 asteessa noin tunnin ajan. Paiston jälkeen sivele lämmin Stollen sulalla voilla ja sirottele paksusti tomusokeria päälle. Leikkaa ohuiksi viipaleiksi.
Tilaa Glorian ruoka & viini
joulu
saksalainen joulukakku
stollen
Rommirusina
joulukakku
rusina

Suosituimmat

Hasselbackan punajuuret

Luumu-omenatorttu

Graavisiika ja piparjuuripunajuuri

Suppispasteijat

Lakupallopiparit

Reseptit

  • Uusimmat reseptit
  • 30 minuuttia
  • Aamiainen & brunssi
  • Finnhits
  • Gluteeniton deli
  • Grillaus
  • Jauhelihakierre
  • Juomat ja smoothiet
  • Jälkiruuat
  • Kemut
  • Kevyet & salaatit
  • Kot kot
  • Lasten suosikit
  • Leivät & piirakat
  • Nuuka kokki
  • Pastatehdas
  • Pihvi & BBQ
  • Päivän katiska
  • Sokerileipuri
  • Sporttiruoka
  • Säilöntä
  • Vegebaari
  • Viikonloppubistro
  • Vegaanisia herkkuja
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Social links

  • Facebook
  • Instagram
Etusivu

Footer menu

  • Evästeasetukset
  • Asiakaspalvelu
  • Evästekäytännöt
  • Haavoittuvuustietojen vastuullinen ilmoittaminen
  • Käyttöehdot
  • Mediaopas
  • Tietosuoja
  • Tilaa Glorian ruoka & viini
  • Toimituksen yhteystiedot
Digital magazine image
Digital magazine logo
Lue Glorian ruoka & viini laitteella kuin laitteella missä ikinä tahdotkin.
Lue digilehtenä
Glorian ruoka & viini
Tilaa

© Sanoma Media Finland Oy

Käyttäytymiseen perustuva mainonta
Vastuullista journalismia

Main menu sidebar

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Sivupalkin ekstravalikko

  • Toimitus
  • Palaute
  • Lue Glorian ruoka & viini digilehdet.fi:ssä
  • Tilaa Glorian ruoka & viini