Saksalainen joulukakku, stollen säilyy hyvänä pari viikkoa ja sen voi myös pakastaa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
1 kakku
2,5 tuntia + 12 tuntia
Keskivaikea
Stollenkakku
Ainesosat
300
g
rusinoita
3/4
dl
rommia
1/2
l
maitoa
50
g
hiivaa
1 1/4
dl
sokeria
suolaa
500
g
vehnäjauhoja
250
g
voita
1/2
kpl
raastettua sitruunankuorta
muskottia
50
g
mantelilastuja tai mantelirouhetta
75
g
sukaattia
50
g
hillottua appelsiininkuorta
Päälle
voisulaa
tomusokeria
Vaiheet
- Liota rusinoita rommissa vähintään 4 tuntia tai yön yli. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Sekoita maidon joukkoon hiiva, sokeri ja suola. Lisää jauhot ja voi taikinaan.
- Lisää sitruunankuori ja muskotti. Lisää yksitellen taikinaan mantelit, sukaatti, appelsiininkuori ja lopuksi rusinat. Vaivaa taikinaa joka lisäyksen jälkeen hyvin. Anna taikinan nousta liinan alla tunnin ajan.
- Vaivaa taikina uudelleen, jaa kahtia. Muotoile taikina suorakaiteen malliseksi. Taita kolminkerroin kääntämällä kolmannes molemmista reunoista keskustan päälle.
- Paista Stollenia uunin keskitasolla 180 asteessa noin tunnin ajan. Paiston jälkeen sivele lämmin Stollen sulalla voilla ja sirottele paksusti tomusokeria päälle. Leikkaa ohuiksi viipaleiksi.