
Suklaa-kolajäädykkeet vievät pahimmankin makeannälän.
Suklaa-kolajäädykkeet
Ainekset
Työvaiheet
- Keitä ensin kola. Mittaa kaikki aineet kattilaan ja keitä hiljalleen sekoitellen 15 minuuttia. Jäähdytä ja säilytä jääkaapissa.
- Laita kakkupohjaa varten uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
- Sulata voi ja jäähdytä hetki. Vatkaa sekaan sokeri ja munat voimakkaasti vatkaimella vatkaten. Lisää loput aineet ja sekoita taikina tasaiseksi. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun, pitkänomaiseen vuokaan (noin 20 x 30 cm) ja paista uunin keskitasolla noin 25 minuuttia. Jäähdytä.
- Ota suorareunaisilla, 7–10 cm korkeilla sylinterinmallisilla muoteilla kakkupohjasta jäädykeleivospohjia. Jätä muotit paikoilleen jäädykepohjien päälle.
- Sulata suklaamoussea varten suklaa vesihauteessa. Jäähdytä. Vaahdota keltuainen ja sekoita se hyvin suklaan kanssa. Vaahdota kerma napakaksi vaahdoksi ja sekoita suklaaseoksen kanssa. Kaada jokaiseen muottiin moussea ja anna hyytyä jääkaapissa muutama tunti.
- Vatkaa kolamoussea varten kerma napakaksi vaahdoksi. Vatkaa vaahto kolan kanssa yhteen. Kaada muotteihin suklaamoussen päälle. Nosta leivokset pakastimeen jäätymään.
- Ota leivokset pakastimesta puolisen tuntia ennen tarjoilua. Irrota ne muoteista ohutteräisen veitsen avulla 15 minuuttia pakastimesta ottamisen jälkeen. Koristele haluamallasi tavalla.