
Sticky toffee pudding on klassinen jälkiruokaherkku niin Isossa-Britanniassa, kuin Australiassakin (Sticky date pudding).
Tässä hieman kevennetyssä versiossa on korvattu sokerin määrää vaahterasiirapilla ja tummalla siirapilla, makua uhraamatta! Tyypillisesti sticky toffee pudding tarjotaan kerman kera, mutta kreikkalainen jogurtti on keveämpi vaihtoehto.
Aikuisemmassa versiossa taatelit liotetaan hyvissäajoin rommissa.
Tahmea taatelikakku eli Sticky toffee pudding
Ainekset
Työvaiheet
Jos liotat taatelit rommissa, voit silputa ne rommin joukkoon maustumaan vaikka leipomista edeltäväksi yöksi. Pikaisemmin valmistelet taatelit kaatamalla niiden päälle kulhoon kiehuvaa vettä, ja antamalla niiden pehmetä vedessä n. 20 minuuttia. Muussaa jäähtyneet taatelit liotusvesineen haarukalla, mausta vaniljasokerilla, ja jätä sivuun odottamaan.
Taateleiden liotessa lämmitä uuni 170 asteeseen ja rasvaa kevyesti litran vetoinen leipävuoka tai muu vastaavankokoinen uunivuoka.
Laita voi, vaahterasiirappi, munat, tumma siirappi, jauhot sekä ruokasooda kulhoon, ja sekoita taikinaksi sähkövatkaimella. Sekoita joukkoon taateliseos.
Kaada taikinaseos vuokaan, ja paista uunissa 30-35 minuuttia, kunnes kakku on noussut, ja tuntuu kiinteältä.
Kakun ollessa uunissa, valmista toffeekastike:
Sulata vaahterasiirappi, tumma siirappi, voi ja ripaus suolaa pienessä kattilassa kuumalla levyllä. Lisää kerma ja jogurtti, ja ota kattila välittömästi levyltä. Sekoita sileäksi vispilällä ja lusikoi kuuman taatelikakun päälle.
Tarjoile uunilämpimänä kreikkalaisen jogurtin tai laadukkaan vaniljajäätelön kera. Klassisen version seuralainen on kerma.