Ainoa oikea pohja tiramisuun syntyy kevyistä ja rapeista savoiardi-kekseistä.
Tiramisu
Ainekset
Työvaiheet
- Keitä espresso. Jätä se jäähtymään.
- Laita liivatelehti kylmään veteen likoamaan.
- Vatkaa keltuaiset ja sokeri vaahdoksi.
- Vatkaa toisessa kulhossa mascarpone, kerma ja ½ dl marsalaa kevyeksi vaahdoksi. Lämmitä neljäsosa mascarponevaahdosta kat-tilassa miedolla lämmöllä hieman kädenlämpöä lämpimämmäksi. Purista liivatteesta ylimääräinen vesi pois ja sekoita liivatelehti kuumaan mascarponevaahtoon. Anna jäähtyä hieman. Siivilöi liivate-mascarponeseos kylmään mascarponevaahtoon.
- Nostele mascarponevaahto keltuaisvaahtoon kolmessa osassa.
- Yhdistä kahvi ja 1 dl marsalaa. Käytä puolet seoksesta ja kostuta sillä kauttaaltaan 12 savoiardikeksiä. Laita kolme keksiä kunkin annosmaljan pohjalle. Lusikoi tai pursota puolet mascarponevaahdosta tasaiseksi kerrokseksi annosten päälle. Laita jääkaappiin puoleksi tunniksi.
- Kostuta loput keksit. Jaa ne annosten pinnalle ja lisää loppu mascarponevaahto päälle. Hyydytä vähintään 2 tuntia jääkaapissa.
- Siivilöi kaakaojauhe ja ripottele suklaaraaste annosten pinnalle juuri ennen tarjoilua.