
Suolakinuski toimii marengin kanssa järjettömän hyvin.
Tomi Björckin hedelmäpavlova ja suolakinuskijäätelöä
Ainekset
Työvaiheet
- Tee suolakinuskijäätelö mielellään jo edellisenä päivänä (ks. ohje alla).
- Kuori mango ja ananas. Paloittele ne arpanopan kokoisiksi paloiksi kulhoon. Puolita passiohedelmä ja kaavi siemenet joukkoon. Poista mansikoista kanta, halkaise mansikat ja lisää hedelmien joukkoon. Sekoita.
- Paahda mantelilastuja kuivassa pannussa keskilämmöllä koko ajan sekoitellen 2–3 minuuttia.
- Kokoa tarjoiluvadille marenkeja, hedelmiä, jäätelöä ja suolakinuskia. Ripottele mantelilastut pinnalle ja tarjoa heti.
Suolakinuskijäätelö
Ainekset
Työvaiheet
- Tee ensin suolakinuski kondensoidusta maidosta. Laita säilykepurkki avaamattomana kattilaan. Lisää vettä niin että purkki peittyy. Keitä 3 tuntia, jolloin maito muuttuu kinuskiksi. Anna purkin jäähtyä. Sekoita suola kinuskiin.
- Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita kermavaahto ja rahka keskenään.
- Mittaa toiseen kulhoon keltuaiset ja glukoosisiirappi. Vaahdota vaahdoksi.
- Yhdistä kerma- ja keltuaisvaahdot, maito ja 1 dl suolakinuskia. Jätä loput kinuskista annosten kokoamiseen.
- Kaada jäätelöseos laakeaan vuokaan, peitä se kelmulla ja nosta pakastimeen. Sekoita jäätelöä 3–4 kertaa noin puolen tunnin välein. Pakasta kunnes jäätelö on lähes kovettunut. Voit tehdä jäätelön myös jäätelökoneella.
Vinkki! Kondensoitua maitoa myydään myös valmiiksi kinuskiksi keitettynä versiona.
(1 l, 20 min + kinuski ja pakastus 5 1/2 t)