
Jogurtti-valkosuklaavaahto on superhelppo valmistaa. Sen voi tehdä jääkaappiin jo edellisenä päivänä.
Tyrnikiisseli ja valkosuklaavaahto
Ainekset
Työvaiheet
- Pilko suklaa. Kuumenna kerma kiehumispisteeseen ja siirrä kattila levyltä. Lisää suklaa kuumaan kermaan ja sekoittele, kunnes suklaa on sulanut. Lisää jogurtti ja vaniljasokeri, sekoita tasaiseksi.
- Jaa vaahto annosmaljoihin ja anna jäähtyä jääkaapissa vähintään puoli tuntia ennen tarjoilua.
- Tee kiisseli. Kuumenna vesi kiehuvaksi, lisää marjat ja sokeri. Keitä 10 minuuttia. Siivilöi liemi. Laita keitos takaisin liedelle ja kuumenna lähes kiehuvaksi. Siirrä kattila pois liedeltä.
- Sekoita perunajauhot vesitilkkaan ja kaada seos ohuena nauhana kiisselin joukkoon koko ajan sekoittaen. Nosta kiisseli takaisin levylle ja anna pulpahtaa. Mausta vaniljasokerilla. Ripottele kiisselin päälle sokeria, jottei sen pintaan muodostu kalvoa.
- Tarjoa tyrnikiisseli valkosuklaavaahdon päällä.
Vinkki! Suklaavaahto säilyy hyvänä jääkaapissa, joten voit tehdä sen valmiiksi jo tarjoilua edeltävänä päivänä.