Hyppää pääsisältöön
Etusivu
Etusivu
Lue digilehtenä
Tilaa

Päävalikko

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Etusivu
Etusivu
Kirjaudu
Lue digilehtenä
Tilaa
Jälkiruuat
Juhli ja nauti
10:35 | 2.4.2014

Uuniraparperi

Lisää omaan keittokirjaan
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3757 reseptiä
OHJE Jouni Toivanen KUVA Sami Repo

Varotko aina ruskistamasta sulaa valkosuklaata? Nyt se on jälkiruoan juju.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
4 annosta
1 t 20 min + 6 t
Vaikea

Uuniraparperi

Lisää kokoelmaan

Ainesosat

4
raparperinvartta
2
dl
vettä
2
dl
sokeria
6
kokonaista mustapippuria

Vaiheet

  1. Valmista parfait jo mielellään edellisenä päivänä. Tee karamellisoitu valkosuklaa.
  2. Laita uuni lämpenemään 100 asteeseen. Kuori raparperit. Laita kuoret, vesi ja sokeri kattilaan. Rouhi pippurit joukkoon. Kiehauta, nosta kattila liedeltä ja anna maustua 10 minuuttia.
  3. Leikkaa raparperinvarret 10 cm:n tangoiksi. Laita tangot uunivuokaan yhteen kerrokseen. Siivilöi kuorten maustama liemi raparperien päälle vuokaan.
  4. Kypsennä raparperitankoja uunissa 20 minuuttia, kunnes ne ovat pehmeitä. Nosta raparperit varovasti liemestä tarjoilulautasille. Kaada liemi puhtaaseen kattilaan ja keitä noin 5 minuuttia, kunnes liemi on siirappimaista.
  5. Valuta siirappia raparperien päälle. Nosta parfaitviipaleet lautasille. Murusta karamellisoitua valkosuklaata päälle.

Juomasuositus: Hapokas, mausteinen ja makea jälkiruoka jättää viinille tilaa. Brachetto on mausteinen, hieman pippurisen makuinen rypälelajike, josta valmistettu jälkiruokaviini on makeahkoa ja hieman pirskahtelevaa. Araldica Brachetto d’Acqui, 11,59 e, on mansikkainen ja jopa parfyyminen viini, joka raikastaa jälkiruoan. (Samuil Angelov)

Mustapippuriparfait

Ainesosat

12
kokonaista mustapippuria
4
kananmunankeltuaista
1 1/2
dl
tomusokeria
(4
cl
vodkaa)
4
dl
kuohukermaa

Vaiheet

  1. Paahda mustapippureita paistinpannussa keskilämmöllä noin 5 minuuttia, varo polttamasta niitä. Rouhi morttelissa tai veitsellä pieneksi. Vuoraa jäädykevuoka (vet. n. 1 l) tai vaikka pakasterasia tuorekelmulla.
  2. Vaahdota keltuaiset ja tomusokeri sähkövatkaimella. Lisää pippuri ja halutessasi vodka. Vodka tekee jäädykkeestä pehmeämmän ja nopeammin sulavan.
  3. Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi ja nostele se keltuaisvaahdon joukkoon. Kaada seos vuokaan. Napauta vuokaa pari kertaa pöytää vasten, niin että ylimääräiset ilmakuplat lähtevät pois. Suojaa tuorekelmulla ja laita pakastimeen vähintään 6 tunniksi.
  4. Kumoa parfait leikkuulaidalle ja leikkaa heti tarjolle.

Karamellisoitu valkosuklaa

Ainesosat

100
g
valkosuklaata
ripaus
suolaa

Vaiheet

  1. Laita uuni lämpenemään 165 asteeseen. Paloittele suklaa leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Kypsennä uunin keskitasossa noin 8 minuuttia, kunnes suklaa on ruskistunut. Sekoita suklaata välillä lusikalla, sillä valkosuklaa palaa melko helposti.
  2. Vedä suklaa leivinparin avulla pelliltä. Mausta suolalla. Anna jäähtyä huoneenlämmössä.
  3. Siirrä suklaa hetkeksi talouspaperin päälle, jotta ylimääräinen rasva imeytyy pois. Murenna käsin rouheeksi.
Tilaa Glorian ruoka & viini
raparperi
Valkosuklaa
Mustapippuri
Parfait
Jälkiruuat

Suosituimmat

Graavisiika Henri Alénin tapaan

Shelterin mallasleipä

Saaristolaisleipä

Taatelikakku

Joulukinkku ruiskuoressa

Reseptit

  • Uusimmat reseptit
  • 30 minuuttia
  • Aamiainen & brunssi
  • Finnhits
  • Gluteeniton deli
  • Grillaus
  • Jauhelihakierre
  • Juomat ja smoothiet
  • Jälkiruuat
  • Kemut
  • Kevyet & salaatit
  • Kot kot
  • Lasten suosikit
  • Leivät & piirakat
  • Nuuka kokki
  • Pastatehdas
  • Pihvi & BBQ
  • Päivän katiska
  • Sokerileipuri
  • Sporttiruoka
  • Säilöntä
  • Vegebaari
  • Viikonloppubistro
  • Vegaanisia herkkuja
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Social links

  • Facebook
  • Instagram
Etusivu

Footer menu

  • Evästeasetukset
  • Asiakaspalvelu
  • Evästekäytännöt
  • Haavoittuvuustietojen vastuullinen ilmoittaminen
  • Käyttöehdot
  • Mediaopas
  • Tietosuoja
  • Tilaa Glorian ruoka & viini
  • Toimituksen yhteystiedot
Digital magazine image
Digital magazine logo
Lue Glorian ruoka & viini laitteella kuin laitteella missä ikinä tahdotkin.
Lue digilehtenä
Glorian ruoka & viini
Tilaa

© Sanoma Media Finland Oy

Käyttäytymiseen perustuva mainonta
Vastuullista journalismia

Main menu sidebar

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Sivupalkin ekstravalikko

  • Toimitus
  • Palaute
  • Lue Glorian ruoka & viini digilehdet.fi:ssä
  • Tilaa Glorian ruoka & viini