Riisivanukas on Tanskassa ”pakollinen” joulujälkiruoka, joka kuuluu myös Adam Pricen jouluun. Mantelin löytäjälle on luvassa palkinto, kuten marsipaaniporsas tai jokin muu herkku. Tanskalaiset syövät vanukkaan kirsikkakastikkeen kanssa. Suomessa kirsikoita ei löydy kaupoista joulukuussa, joten pakastevadelmista keitetty kastike käy vaihtoehdoksi.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
10-12
20 min + haudutus 40 min (+ teke
Helppo
Vadelmakastike
Ainesosat
5
dl
pakastevadelmia
1-1 1/2
dl
sokeria
Vaiheet
- Keitä vadelmia ja sokeria noin 15 minuuttia.
- Painele hillo siivilän läpi sileäksi kastikkeeksi. Tarjoa kylmänä.
(5 min + haudutus 15 min)