Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2868 reseptiä.
Linkitetty 23 keittokirjaan.
Ohje Raisa Laine KUVA Sami Repo

Kuumaan maitoon sekoitettu vihreä matchatee eli matchalatte on supertrendikäs juoma kahviloissa. Me teimme siitä vielä herkullisempaa ja sekoitimme mukaan valkosuklaata. Saimme juoman, joka käy vaikka jälkiruuasta.

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Matcha-valkosuklaakaakao

Ainekset

150
g
valkosuklaata
6
dl
mantelimaitoa tai maitoa
2
dl
kuumaa vettä
1 1/2
rkl
matchajauhetta

Työvaiheet

  1. Paloittele valkosuklaa pinnoitettuun kattilaan. Mittaa 3 dl mantelimaitoa joukkoon ja kuumenna koko ajan sekoittaen, kunnes suklaa on sulanut. Lisää 3 dl mantelimaitoa, kuumenna ja siirrä kattila pois liedeltä.
  2. Kiehauta vesi pienessä kattilassa. Siirrä kattila pois liedeltä ja vatkaa matcha joukkoon. Vatkaa kunnes matcha on sekoittunut veteen kunnolla. Kaada matchatee valkosuklaamantelimaitokattilaan ja sekoita tasaiseksi. Tarjoa heti.

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2868 reseptiä.
Linkitetty 20 keittokirjaan.
OHJE Daniel Woodward KUVA Mikko Hannula

Kuohkea ja keväisen raikas sitruunadrinkki on pika-apu ranskalaisen marenkipiirakan himoon.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Sitruunapiiras lasissa

Ainekset

2
kananmunanvalkuaista
4
cl
sitruunamehua
4
cl
limoncelloa
4
cl
vaniljalikööriä (esim. Galliano)
2
cl
sokerilientä (ks. ohje)
4
cl
kuohukermaa
jääpaloja
SOKERILIEMI
1
dl
vettä
dl
sokeria
VIIMEISTELYYN
2
ohutta sitruunankuorisuikaletta

Työvaiheet

  1. Valmista sokeriliemi. Kiehauta vesi ja sokeri. Sekoita, kunnes sokeri on liuennut. Jäähdytä.

  2. Erottele valkuaiset. Purista sitruunamehu. Laita ainekset jääpaloja lukuun ottamatta cocktailravistimeen tai kannelliseen lasipurkkiin. Ravista kunnolla. Lisää jääpalat ja ravista 10 sekuntia. (Voit myös sekoittaa ainekset sauvasekoittimella ennen jäiden lisäämistä.)

  3. Annostele juoma teesiivilän läpi martini- tai coupette-laseihin. Koristele sitruunankuorella.

Vinkki Säilytä yli jäänyt sokeriliemi jääkaapissa myöhempää käyttää varten.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2868 reseptiä.
Linkitetty 52 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Panu Pälviä

Pehmeänsuolainen vispattu vuohenjuustomousse yhdistyy koukuttavasti makeaan ja lämpimään ananasrenkaseen. Käytä tuoretta ananasta, niin saat parhaimman makuelämyksen!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
1 t
Vaikeustaso
Helppo

Paistettu ananas ja vuohenjuustomousse

Ainekset

1
ananas
50
g
voita
½–1
tl
sormisuolaa
MOUSSE
2
dl
vispikermaa
1
pkt (150 g)
vuohentuorejuustoa (esim. Chavroux)
2
rkl
sokeria
LISÄKSI
2
rkl
juoksevaa hunajaa
1
limetin kuori raastettuna
1
oksa minttua

Työvaiheet

  1. Valmista ensin mousse. Laita kerma ja vuohenjuusto kattilaan. Sekoita ja kuumenna, kunnes juusto on liuennut kermaan. Jäähdytä jääkaappikylmäksi.

  2. Mausta juustoseos sokerilla ja vatkaa se sähkövatkaimella kiinteäksi vaahdoksi. Nosta vaahto jääkaappiin odottamaan.

  3. Kuori ja leikkaa ananas noin 2 cm:n paksuisiksi viipaleiksi.

  4. Kuumenna voi pannulla ja anna sen ruskistua hieman. Paista ananassiivut voissa kullanruskeiksi ja pehmeiksi. Ripottele pinnalle suolaa.

  5. Nosta paistetut ananakset annoslautasille ja laita päälle vuohenjuustomoussea. Koristele hunajalla, limetinkuoriraasteella ja mintulla. Tarjoa heti.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1454 reseptiä.
Linkitetty 11 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Piia Arnould

Halvavanukas on pikajälkkäri, johon pähkinäisen ja paahteisen tahinin ystävä jää koukkuun. Villeimmät levittävät vanukasta paahtiksen päälle yhdessä nutellan kanssa. Liian hyvää!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Vegaaninen halvavanukas

Ainekset

dl
sileää tahinia
1
dl
vaahterasiirappia
¾
dl
kasvimaitoa
2
rkl
oliiviöljyä
ripaus suolaa
PÄÄLLE
pistaasipähkinöitä

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen.

  2. Vatkaa kaikki ainekset sähkövatkaimella sekaisin.

  3. Jaa seos pieniin vuokiin ja paista noin 10 minuuttia, kunnes pinta on kullanruskea.

  4. Anna jäähtyä muutaman minuutin ajan, koristele pähkinöillä ja syö lämpimänä.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2868 reseptiä.
Linkitetty 61 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Panu Pälviä

Thaimaan-lomilta tuttu suolaisen tulinen mango-herkku sopii kookoskiisselin lempeään seuraan. Mikä ihana makea aamun aloitus!

Matkusta viikonloppuaamuna kaukomaille tämän makean viilentävän herkun myötä. Mango, kookos, chili ja limetti tuovat mieleen thaimaanloman palmujen alla.

Kookosmaidosta keitetään kiisseli, joka kannattaa tehdä ensimmäisenä valmiiksi jääkaappiin jäähtymään. Kiisseliä tehdessä on hyvä...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Chili-suolalla maustettu mango ja kookoskiisseli

Ainekset

2
kypsää mangoa
2
limetin kuori
1
limetin mehu
1
tl
chilihiutaleita
1
tl
ruokosokeria
½
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Leikkaa mangot kuorettomiksi haarukkapaloiksi. Raasta limettien vihreä kuoriosa kulhoon. Purista joukkoon yhden limetin mehu. Lisää kuoriraasteeseen chilihiutaleet, sokeri ja suola.

  2. Sekoita mausteseos mangopalojen joukkoon ja anna maustua vähintään 20 minuuttia.

Kookoskiisseli

Ainekset

1
tlk (250 ml)
kookosmaitoa
3
dl
maitoa tai kaurajuomaa
¾
dl
sokeria
2
rkl
maissitärkkelystä
ripaus suolaa
PINNALLE
2
rkl
sokeria
LISÄKSI
2
dl
kookoshiutaleita

Työvaiheet

  1. Sekoita kattilassa kookosmaito, maito tai kaurajuoma, sokeri ja maissitärkkelys.

  2. Kuumenna seos kiehuvaksi samalla koko ajan kattilan pohjaa myöten sekoittaen.

  3. Anna kiehua miedolla lämmöllä 2–3 minuuttia. Ota kattila liedeltä ja lisää suola. Jaa kiisseli annoskulhoihin, ripottele pinnalle ohut kerros sokeria. Anna annosten jäähtyä huoneenlämpöisiksi ja jäähdytä ne sitten jääkaapissa.

  4. Paahda kookoshiutaleita hetki kuumalla kuivalla pannulla. Kaada hiutaleet lautaselle jäähtymään. Tarjoa kiisseli maustettujen mangojen ja kookoshiutaleiden kanssa.

Vinkki Voit tehdä maustetut mangot ja kiisselin valmiiksi jääkaappiin tarjoamista edeltävänä päivänä.

Kommentit (4)

Vierailija

Kun puhutaan suomalaisesta retroruuasta, niin siihen ei todellakaan liitetä kookosmaitoa.

kiisulintekijä

"Kun puhutaan suomalaisesta retroruuasta, niin siihen ei todellakaan liitetä kookosmaitoa."

EI niin. Eikä siihen kuulunut kaurajuoma, enempää, kuin mangotkaan..

Jos se olikin thailaisten retroruoka...:)

Maitokiisseli kuumana on tosi hyvää myös pakastemarjojen päälle. Njam.

Vierailija

Niinpä ehkä tuo ruokalan otsikko ei ollut tarkkaan harkittu, jos siinä todellakin piti lukea thaimaalainen retroherkku:)

TittaO

Kun laittaa kelmun kiinni kiisselin pintaan, niin siihen ei synny ikävää kalvoa.
Pitääpä kokeilla 👍 Kiisselit ovat hyviä, kun eivät ole liian paksuja. Puuroihin olen allergisena kookosmaitoa käyttänyt ja pidän siitä. Kauramaidolle sanon kiitos ei, mutta soijamaito sopii hyvin kookosmaidon kanssa.