
Friikkipirtelö eli överipirtelö on jälkiruokafanin unelma. Pirtelön päälle voit koota niin pullaa kuin hedelmiäkin.
Friikkipirtelö "laskiaispulla"
Ainekset
Työvaiheet
- Valitse leveä lasi ja laita se odottamaan pakastimeen.
- Nosta jäätelö pehmentymään huoneenlämpöön 10 minuutiksi
- Valmista pirtelö: sekoita 3 dl jäätelöä sekä maito tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella tasaiseksi. Pirtelön on tarkoitus olla paksua.
- Ota lasi pakastimesta ja tee lasin reunus levittämällä maapähkinävoita lasin reunaan ulkopuolelle. Painele pekaanipähkinät maapähkinävoihin.
- Levitä kinuskikastike tuubista lasin sisäpinnalle.
- Kaada pirtelö lasiin.
- Aloita koristelu: tee jäljelle jääneestä yhdestä desistä jäätelöä pallo pirtelön päälle lasiin. Levitä pallon tilkkeiksi kermavaahtoa. Kokoa koristeet pallon ja kermavaahdon päälle.
- Tarjoa pirtelö heti.