Juustoa teessä? Kyllä vain, ja lisäksi samettista seesamitahnaa eli tahinia mausteena. Vuoden 2020 mielenkiintoisin jälkkärijuoma on tässä.
Juustotee kuulostaa ällöttävältä, jos mieleen nousee kuva kuumassa teessä pehmenevästä palasta Oltermannia. Todellisuudessa muun muassa Kapkaupungin, Los Angelesin ja Shanghain trendikuppiloissa suosittu juoma ei ole juuri kermakaakaota kummallisempi. Sen pinnalle lisätty juusto on samettista vaahtoa, esimerkiksi vatkattua mascarponea.
Vaahtopintaiselta oluelta näyttävää juustoteetä valmistetaan suolaisina ja makeina versioina ja eri väreissä, joista suosiossa ovat erityisesti pinkki ja matchanvihreä. Kuten monet aasialaiset trendiherkut, myös juustotee tulee Taiwanista, ja viime syksynä siitä innostui muun muassa Ruotsin kokkimaajoukkue. Ehkä juoma hiipii vähitellen myös Suomen kahviloihin.
Tahini-juustotee
Ainekset
Työvaiheet
- Hauduta tee ja makeuta se hunajalla. Jäähdytä tee huoneenlämpöiseksi.
- Notkista tuorejuusto kulhossa. Sekoita joukkoon tahini ja sokeri. Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi ja yhdistä se tuorejuusto-tahiniseokseen.
- Jaa tee laseihin ja lusikoi tuorejuustoseos juoman pinnalle. Tarjoa jälkiruokana tai makeana välipalana.
Ei kovin kummoinen tee. Tein tätä mustaan teehen ja maustettuun teehen, mutta kummastakaan ei tullut niin hyvää, että tätä toiste tekisin.