Itse tehty, perinteinen lemon curd eli sitruunatahna on hyvää. Kananmunattomille ja vegaaneille siitä on kehiteltävä uusi, tajuttoman hyvä versio.
Kirpeän vahva Lemon curd on hyvää melkein minkä päällä ja missä välissä vaan. Aivan ehdottomasti sitä tarvitaan sitruunakakkuun. Tämä versio saa makunsa alkuperäisen version tapaan maksimaalisesta sitruunamehu- ja sitruunankuoriraastemäärästä. Keltuaisia ei tarvita, tahna sakenee maissitärkkelyksen avulla (esim. Maizena).
Ohje mukailee Minimalist Bakerin vähemmän makeaa reseptiä. Meidän mielestämme sinänsä mainio ohje kaipasi kuitenkin tuhdisti enemmän happamuutta ja makeutta, saostamiseen on käytetty Suomi-kaupoista helpommin saatavilla olevaa tärkkelystä.
Outoa kyllä, kookoskerma pehmentää kirpeyttä mutta kookos sinänsä ei tahnassa maistu.
Veganisoitu lemon curd -sitruunatahna
Ainekset
Työvaiheet
1. Kaada paksupohjaiseen kattilaan huoneenlämpöinen kookoskerma, sitruunankuoriraaste, sitruunamehu, maissitärkkelys ja siirappi ja sekoita vispilällä tasaiseksi
2. Kiehauta ja anna paksuuntua samalla sekoitellen, noin 3-5 minuuttia
3. Vatkaa lopuksi tahna sähkövatkaimella sileäksi
4. Anna jäähtyä viileässä ja siirrä jääkaappiin. Syö lusikalla sellaisenaan, käytä kakkujen välissä tai leivän päällä.
5. Jos tahna on jääkaapista otettuna turhankin paksua levitettäväksi, sen voi notkistaa vatkaamalla sähkövatkaimella ja lisäämällä sekaan tilkka tuoretta sitruunamehua.