Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3390 reseptiä.
Linkitetty 53 keittokirjaan.
OHJE Dani Hänninen KUVA Tuomas Kolehmainen

Valkosuklaalla ja hunajalla makeutettu jälkiruokatahna on superhelppo ja superherkullinen. Tarjoa se aterian päätteeksi sellaisenaan tai keksien tai hedelmien kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Mansikka-maapähkinätahna

Ainekset

200
g
mansikoita
dl
maapähkinävoita
2
rkl
hunajaa
50
g
valkosuklaata

Työvaiheet

  1. Perkaa mansikat ja laita ne tehosekoittimeen. Lisää maapähkinävoi ja hunaja, soseuta tasaiseksi.

  2. Rouhi valkosuklaa veitsellä tai raasta karkealla terällä. Sekoita suklaa tahnaan. Maista ja lisää tarvittaessa makeutta suklaalla tai hunajalla.

  3. Laita tahna tarjoiluastiaan ja koristele halutessasi marjoilla ja rouhitulla valkosuklaalla.

Vinkki Pähkinättömän tahnan saat korvaamalla maapähkinävoin samalla määrällä kikherneitä.

Kommentit (3)

Vierailija

Juuri mietin, mitä tehdä viimeisestä levystä laktoositonta valkosuklaata. Tosi hyvää tuli <3

Vierailija

Aikamoinen kaloripommi, jos yksin syö ja kaiken kerralla 

Vierailija

Ohje oli neljälle, ei nyt kevyt, mutta teen kuitenkin tänään jälkkäriksi meillle kahdelle, loput huomiseksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3390 reseptiä.
Linkitetty 12 keittokirjaan.
OHJE Laura Kaapro KUVA Panu Pälviä
Upean appelsiininen yrttimarinadi maustaa niin kesäkurpitsat, munakoisot, herkkusienet kuin paprikatkin. Voit käyttää marinadia joko ennen tai jälkeen grillauksen.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
10 min
Vaikeustaso
Helppo

Välimeren yrttimarinadi

Ainekset

4
tuoretta rosmariininoksaa
1
(luomu)sitruuna (kuori ja mehu)
1
dl
omenamehua
1
dl
rypsiöljyä
2
rkl
vaahterasiirappia
2
tl
dijoninsinappia

Työvaiheet

  1. Nypi ja hienonna basilikanlehdet. Hienonna timjami varsineen. Purista appelsiinista mehu.
  2. Sekoita kaikki ainekset keskenään kulhossa. Käytä marinadina.


Vinkki Käytä kasvisten ja kasvisvartaiden marinointiin. Marinadi riittää noin 800–1000 g:lle munakoisoa, kesäkurpitsaa, paprikaa, herkkusieniä, tomaattia ja/tai sipulia.

 

Kodin Kuvalehti on lisännyt 1165 reseptiä.
Linkitetty 4 keittokirjaan.
Ohje Christina Aaltio Kuva Tuomas Kolehmainen

Vaahdota ihanan raikas jätski helposti sähkövatkaimella. Sattumina maistuvat tuoreet mansikat.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4–6
Valmistusaika
30 min + 5 t
Vaikeustaso
Helppo

Mansikkajäätelö

Ainekset

4
keltuaista
1
dl
sokeria
¾
dl
glukoosisiirappia
1
tl
vaniljajauhetta tai -sokeria
2
dl
kuohukermaa
2
dl
turkkilaista jogurttia
1
l
mansikoita
½
dl
sokeria
(50
g
valkosuklaata)

Työvaiheet

  1. Erottele keltuaiset kulhoon. Lisää sokeri, glukoosisiirappi ja vanilja. Vatkaa seos paksuksi vaahdoksi sähkövatkaimella.
  2. Vaahdota toisessa kulhossa kerma. Sekoita joukkoon jogurtti. Yhdistä vaahdot.
  3. Perkaa ja soseuta mansikat. Sekaan saa jäädä pieniä mansikanpaloja. Lisää sokeri.
  4. Lusikoi kolmannes vaahdosta pakastuksen kestävään vuokaan. Levitä päälle mansikkasosetta. Täytä vuoka kerroksittain.
  5. Peitä rasia kannella tai foliolla. Pakasta vähintään 5 tunniksi ennen tarjoilua.

Vinkki! Glukoosisiirappi löytyy kaupan sokerihyllystä. Jätskin sekaan sopii myös rouhittu valkosuklaa.

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3390 reseptiä.
Linkitetty 18 keittokirjaan.
OHJE Laura Kaapro KUVA Panu Pälviä
Rosmariinilla ja sitruunalla maustettu marinadi sopii erityisen hyvin broilerille. Sekoita marinadi kulhossa, lisää maustamattomat broilerinleikkeet ja anna maustua viileässä ainakin muutama tunti ennen grillausta.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
10
Vaikeustaso
Helppo

Rosmariini-sitruunamarinadi

Ainekset

4
tuoretta rosmariininoksaa
1
(luomu)sitruuna (kuori ja mehu)
1
dl
omenamehua
1
dl
rypsiöljyä
2
rkl
vaahterasiirappia
2
tl
dijoninsinappia

Työvaiheet

  1. Nypi ja hienonna rosmariininlehdet. Pese sitruuna ja raasta sen keltainen kuoriosa hienoksi. Purista mehu.
  2. Sekoita kaikki ainekset keskenään kulhossa. Käytä marinadina.

Vinkki Rosmariini-sitruunamarinadi sopii erityisen hyvin broilerille. Se riittää 600–800 g:lle broilerinrintafileitä tai -paistileikkeitä.

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3390 reseptiä.
Linkitetty 19 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Ninna Lindström
On vaikea keksiä ruokaa, joka olisi muuntuvaisempi kuin pyttipannu. Kun jääkaapista löytyy eilisiä perunoita, on jo pitkällä. Vegaaninen nduja antaa pyttikseen hyvän makutujauksen.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Vegaaninen nduja-pyttipannu

Ainekset

1
l
keitettyjä varhaisperunoita
noin ½
l (200 g)
herneenpalkoja
2
kesäsipulia varsineen
180
g
revittyä tofua tai tofupaloja
¼
tl
mustapippuria
PAISTAMISEEN
2
rkl
rypsiöljyä
VEGAANINEN NDUJA
12
aurinkokuivattua tomaattia
2–3
rkl
aurinkokuivattujen tomaattien öljyä
3
valkosipulinkynttä
1–2
Chiliä
1
rkl
savupaprikajauhetta
1
rkl
punaviinietikkaa
1
tl
(vaaleaa) siirappia

Työvaiheet

  1. Valmista ensin vegaaninen nduja. Laita aurinkokuivatut tomaatit ja öljy sauvasekoittimen myllyyn. Kuori ja pilko valkosipulinkynnet. Paloittele myös chili ja poista siemenet halutessasi. Lisää valkosipulit, chilit, savupaprikajauhe, etikka ja siirappi joukkoon. Soseuta sileäksi. Lisää tomaattien öljyä tarvittaessa.
  2. Paloittele keitetyt perunat ja riivi herneet. Suikaloi sipulit ja hienonna varret.
  3. Kuumenna öljy pannulla ja paista siinä ensin tofut. Siirrä syrjään ja lisää perunat. Paista välillä käännellen, kunnes perunat ovat saaneet väriä.
  4. Lisää suikaloidut sipulit, herneet ja haluamasi määrä ndujaa. Laita tofut takaisin pannulle ja paista noin minuutti.
  5. Ripottele pinnalle sipulinvarret ja mausta mustapippurilla. Koristele halutessasi rucolalla.