Kodin Kuvalehti on lisännyt 732 reseptiä.
Linkitetty 19 keittokirjaan.
OHJE Emilia Kolari KUVA Piia Arnould

Viimeistele jälkiruokasi! Lämmin, sakea ja makea suklaakinuskikastike on ihanaa päärynäpiirakan, appelsiinikakun tai vaikka jäätelön kanssa. Voit viiruttaa jälkkärin kastikkeella tai tarjoilla sen erikseen kannusta, josta jokainen voi lorauttaa makunsa mukaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6–10
Valmistusaika
10 min
Vaikeustaso
Helppo

Suklaakinuskikastike

Ainekset

2
dl
kuohukermaa
dl
fariinisokeria
100
g
tummaa suklaata

Työvaiheet

  1. Mittaa kerma ja fariinisokeri kattilaan. Paloittele päälle suklaa.
  2. Kuumenna kiehuvaksi samalla sekoittaen. Alenna miedolle lämmölle ja anna kiehua hiljaa poreillen ilman kantta 5–10 minuuttia, kunnes kastike on sakeaa ja kiiltävää.
  3. Tarjoa lämpimänä leivonnaisten tai jälkiruokien kanssa. Kastike paksuuntuu jäähtyessään, mutta saat sen lämmittämällä uudelleen juoksevaksi.

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Helsingin Sanomat on lisännyt 437 reseptiä.
Linkitetty 13 keittokirjaan.
OHJE Josefiina Baraka KUVA Outi Pyhäranta

Japanilaista goma-kastiketta mukaileva seesamikastike sopii loistavasti esimerkiksi kaalisalaatin kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
noin 2 dl
Valmistusaika
10 min
Vaikeustaso
Helppo

Seesamikastike salaatille

Ainekset

4
rkl
paahdettuja seesaminsiemeniä
4
rkl
majoneesia
½–1
rkl
riisiviinietikkaa
3
tl
soijaa (japanilaista soijakastiketta, jos saatavilla)
2–3
tl
sokeria
4
tl
paahdettua seesamiöljyä
2
tl
tahinia
1
tl
dijon-sinappia (tuo hyvää makua, muuta ei ole täysin välttämätöntä)

Työvaiheet

  1. Jos valmiiksi paahdettuja seesaminsiemeniä ei ole saatavilla, paahde ne kuumalla ja kuivalla pannulla (ilman öljyä tai muuta rasvaa). Seesaminsiemenet paahtuvat erittäin nopeasti. Anna niiden jäähtyä hetki.
  2. Sekoita kaikki ainekset haarukalla hyvin yhteen.

  3. Maistele.

  4. Jos kaipaat vielä enemmän hapokkuutta, lisää riisiviinietikkaa varovaisesti pieniä määriä. Aloita puolikkaalla tai kokonaisella ruokalusikallisella ja lisää maun mukaan tarvittaessa lisää, mutta kerrallaan hyvin varovaisesti. Maistele välissä.

  5. Kastikkeelle tekee hyvää maustua yön yli jääkaapissa, mutta sitä voi lisätä salaattiin myös heti. Säilytä jääkaapissa.

Kommentit (0)

Helsingin Sanomat on lisännyt 437 reseptiä.
Linkitetty 84 keittokirjaan.
OHJE Suvi Rüster KUVA Tuomas Kolehmainen

Leipäjuusto saa rapean, sokerisen pinnan. Makea kirsikkahillo ja kirpeät puolukat ovat oiva makupari täyteläiselle leipäjuustolle.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Rapeaksi kuorrutettua leipäjuustoa ja puolukkaa

Ainekset

4
pientä kiekkoa (à 60 g)
leipäjuustoa
1
dl
kuohukermaa
1
tl
vaniljasokeria
½
tl
jauhettua kardemummaa
4
rkl
hienoa sokeria
4
rkl
kirsikkahilloa
1
dl
puolukoita
1
rkl
hienonnettua tuoretta timjamia

Työvaiheet

  1. Aseta leipäjuustokiekot pieniin uuninkestäviin annosvuokiin. Mausta kuohukerma vaniljasokerilla ja kardemummalla.
  2. Kaada kermaa vuokiin sen verran, että leipäjuuston pinta jää paljaaksi. Kypsennä uunissa 200 asteessa noin 10 minuuttia.
  3. Ripottele leipäjuuston pinnalle sokeria. Paahda pinta rapeaksi kaasupolttimella tai grillivastuksen alla uunissa.
  4. Viimeistele kirsikkahillolla, puolukoilla ja tuoreella timjamilla.

Kommentit (1)

Vierailija

Tosi vanha resepti lapissa.

Me Naiset on lisännyt 1587 reseptiä.
Linkitetty 11 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Päivi Ristell

Tämä nopea kastike valmistuu lähes täysin kuivakaapin antimista. Vinkki: voit halutessasi korvata tuoreen paprikan paahdetulla purkkipaprikalla. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
35 min
Vaikeustaso
Helppo

Kastike kuivakaapin aarteista

Ainekset

1
pieni punasipuli
3
valkosipulinkynttä
1
punainen paprika
2
rkl
öljyä
½
tl
suolaa
1
tlk
kikherneitä
1
tlk
kokonaisia tomaatteja
½
dl
tomaattipyreetä
½
kasvisliemikuutio
rkl
srirachaa
1
dl
maapähkinätahnaa
400
ml
kookosmaitoa
1
dl
vettä
(suolaa)
TARJOILUUN
korianteria tai basilikaa sekä riisiä tai höyrytettyä parsakaalia

Työvaiheet

  1. Kuori ja paloittele punasipuli ja valkosipulinkynnet. Viipaloi paprika. Paista kasviksia suolan kanssa viisi minuuttia öljyssä.

  2. Valuta ja huuhdo kikherneet ja lisää loput ainekset. Kiehauta ja keitä miedolla lämmöllä ilman kantta noin 20 minuuttia. (Mausta tarvittaessa suolalla.)

  3. Hienonna päälle yrttejä. Tarjoa riisin tai höyrytetyn parsakaalin kanssa.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3185 reseptiä.
Linkitetty 12 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen

Espressogranita yhdistää jälkiruoan, kahvin ja digestiivin. Kun massaa sekoitetaan jäätymisen aikana säännöllisesti, saadaan aikaan hileinen koostumus.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6 pikkuannosta
Valmistusaika
10 min + 3 t
Vaikeustaso
Helppo

Espressogranita

Ainekset

5
dl
espressoa
¾
dl
fariinisokeria
½
dl
vodkaa
2
rkl
kahvilikööriä
dl
kuohukermaa
(kahvipapuja tai kahvipavun muotoisia suklaakarkkeja)

Työvaiheet

  1. Valmista vahva kahvi. Lisää fariinisokeri ja anna sen liueta kahviin. Lisää vodka ja likööri. Kaada seos pieneen, laakeaan vuokaan. Peitä kelmulla ja nosta pakastimeen.

  2. Anna jäätyä 1 tunti. Sekoita jäätyvää kahviseosta haarukalla raaputtaen ja laita takaisin pakastimeen. Toista sama 30 minuutin välein, kunnes seos on jäätynyt hileiseksi (n. 2 tuntia.)

  3. Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi.

  4. Kokoa annokset. Nosta laseihin espressohilettä ja päälle kermavaahtoa. Viimeis- tele halutessasi kahvipavuilla.

Vinkki Jos tarjoat granitan illalla, valmista se halutessasi kofeiinittomaan kahviin.

Kommentit (0)