
Kiisselikin on kiinnostava jälkiruoka, kun sen tekee inkivääristä ja appelsiinista ja joukkoon lusikoi kunnon nokareen vaniljaista mascarponea.
Appelsiini-inkiväärikeitto ja mascarpone
Ainekset
Työvaiheet
- Purista appelsiineista mehu tai käytä valmista tuoremehua tai niiden sekoitusta.
- Ota 1 dl mehusta talteen ja lisää siihen perunajauhot. Kaada loppu mehu ja sokeri kattilaan. Kuori inkivääri ja viipaloi se ohuiksi lastuiksi. Lisää inkivääri kattilaan.
- Kuumenna keitto höyryävän kuumaksi. Lisää perunajauhosuurus joukkoon ohuena nauhana samalla sekoittaen. Anna keiton kiehahtaa.
- Nosta kattila jäähtymään kylmällä vedellä täytettyyn tiskialtaaseen.
- Sekoita tomusokeri ja vanilja mascarponeen.
- Ota inkiväärilastut halutessasi pois jäähtyneestä keitosta ja kaada keitto laseihin. Lusikoi vaniljamascarpone päälle ja rouhi vaniljaa pinnalle.