Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2064 reseptiä.
Linkitetty 39 keittokirjaan.
OHJE Christina Aaltio KUVA Anna Huovinen

Kiisselikin on kiinnostava jälkiruoka, kun sen tekee inkivääristä ja appelsiinista ja joukkoon lusikoi kunnon nokareen vaniljaista mascarponea.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 annosta
Vaikeustaso
Kohtalainen

Appelsiini-inkiväärikeitto ja mascarpone

Ainekset

1
l
tuorepuristettua appelsiinimehua (1 appelsiinista tulee noin 1 dl mehua) tai valmista tuoremehua
3
rkl
perunajauhoa
1 ½–2
dl
ruokosokeria
3
cm:n
pala inkivääriä
½
tl
suolaa
Vaniljamascarpone
150–200
g
mascarponea (tai maustamatonta tuorejuustoa)
½
dl
tomusokeria
1
tl
vaniljasokeria tai vaniljaa myllystä

Työvaiheet

  1. Purista appelsiineista mehu tai käytä valmista tuoremehua tai niiden sekoitusta.
  2. Ota 1 dl mehusta talteen ja lisää siihen perunajauhot. Kaada loppu mehu ja sokeri kattilaan. Kuori inkivääri ja viipaloi se ohuiksi lastuiksi. Lisää inkivääri kattilaan.
  3. Kuumenna keitto höyryävän kuumaksi. Lisää perunajauhosuurus joukkoon ohuena nauhana samalla sekoittaen. Anna keiton kiehahtaa.
  4. Nosta kattila jäähtymään kylmällä vedellä täytettyyn tiskialtaaseen.
  5. Sekoita tomusokeri ja vanilja mascarponeen.
  6. Ota inkiväärilastut halutessasi pois jäähtyneestä keitosta ja kaada keitto laseihin. Lusikoi vaniljamascarpone päälle ja rouhi vaniljaa pinnalle.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2064 reseptiä.
Linkitetty 4 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Sami Repo

Sitruunalla, valkosipulilla ja meiramilla maustettu liemi antaa syksyn ihanille sienille tilaa loistaa. Kirkas sienikeitto onnistuu niin kantarelleista, kehnäsienistä kuin orakkaistakin. Myöhemmin syksyllä soppaan sopivat myös suppikset.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Kirkas sienikeitto

Ainekset

6–8
kehnäsientä
1
l (250 g)
kantarelleja
1
kesäkurpitsa (n. 800 g)
2
valkosipulinkynttä
1
sitruuna
3
rkl
oliiviöljyä
1
l
vettä
3
rkl
hummerifondia
2
rkl
tuoretta meiramia/oreganoa
½
tl
kuivattua minttua
¼
tl
mustapippuria myllystä
ripaus suolaa
Lisäksi
4
viipaletta maalaisleipää
1
valkosipulinkynsi

Työvaiheet

  1. Puhdista ja viipaloi sienet. Raasta kurpitsa isolla terällä. Kuori ja hienonna valkosipulit. Pese ja raasta sitruunan kuori ja purista mehu pieneen kulhoon.
  2. Kuullota sieniä ja valkosipulia öljyssä kattilassa 3–5 minuuttia. Ota muutama sieni sivuun annosten koristeeksi. Lisää kurpitsaraaste, sitruunankuori ja vesi. Lisää fondi ja kuumenna kiehuvaksi. Keitä kannen alla 10 minuuttia.
  3. Lisää sitruunamehu ja yrtit keittoon. Mausta pippurilla ja suolalla.
  4. Paahda leivät rapeiksi. Hiero ne halkaistulla valkosipulinkynnellä. Laita leivät keittolautasille ja kauho soppa päälle. Lisää paistetut sienet ja tarjoa heti.

Vinkki! Hummerifondi on keitossa piste iin päälle, mutta voit käyttää myös kasvisfondia. Tällöin soppa on vegaaninen.

Kommentit (0)

Sport on lisännyt 59 reseptiä.
Linkitetty 26 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Broileriminestrone on ihanan kevyt mutta lämmittävä arkisoppa! Pavut tekevät keitosta ruokaisan. Voit silputa joukkoon halutessasi myös kourallisen lehtikaalia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min + kypsennys 7 min
Vaikeustaso
Helppo

Broileri-minestronekeitto

Ainekset

250
g
broilerinfileesuikaleita
½
tl
suolaa
mustapippuria myllystä
1
rkl
öljyä
1
pieni punasipuli
1
porkkana
1
rkl
tomaattipyreetä
l
kanalientä
1
laakerinlehti
200
g
vihreitä papuja
2
dl
täysjyväkuviopastaa
1
prk (380 g)
isoja valkoisia papuja
1
rs
kirsikkatomaatteja
½
dl
hienonnettua lehtipersiljaa

Työvaiheet

  1. Ruskista broilerisuikaleet öljyssä pinnoitetussa kattilassa. Mausta suolalla ja pippurilla.
  2. Hienonna sipuli ja kuutioi porkkana. Lisää ne kattilaan yhdessä tomaattipyreen kanssa. Jatka paistamista noin 5 min. 
  3. Lisää myös kanaliemi ja laakerinlehti.
  4. Leikkaa vihreät pavut muutamaan osaan ja lisää kattilaan yhdessä pastan kanssa. Keitä hiljalleen poreillen noin 7 minuuttia tai kunnes pasta on kypsää.
  5. Valuta valkopavut liemestään. Puolita kirsikkatomaatit ja lisää ne keittoon yhdessä papujen kanssa. Anna kiehahtaa vielä kertaalleen. Viimeistele keitto hienonnetulla lehtipersiljalla.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2064 reseptiä.
Linkitetty 23 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen

Rapeaksi paistettu pekoni sopii täydellisesti samettisen pehmeään mustajuurikeittoon. Saat keitosta syksyiselle illalliselle ihanan lämmittävän alkuruuan.

Vinkki! Kun teet keiton, laita kuoritut mustajuuret nopeasti kylmään sitruunaveteen, niin niiden väri pysyy kirkkaana.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6 (alkuruokana)
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Mustajuurikeitto

Ainekset

1 1/2
kg
mustajuurta
2
valkosipulinkynttä
1
rkl
oliiviöljyä
n. 8
dl
vettä
2
kasviliemikuutiota
2
dl
kuohukermaa
1/4
tl
mustapippuria
(sormisuolaa)
LISÄKSI
vettä ja sitruunan mehua
8 viipaletta pancettaa tai 4 viipaletta pekonia
1
viipale
maalaisleipää

Työvaiheet

  1. Mittaa kulhoon kylmää vettä ja sitruunamehua (2 rkl mehua/1 l vettä). Kuori ja paloittele mustajuuret ja laita ne sitruunaveteen tummumisen estämiseksi
  2. Kuori ja hienonna valkosipulit. Kuullota valkosipulia öljyssä kattilassa muutama minuutti. Lisää 8 dl vettä ja kasvisliemikuutiot ja anna kiehahtaa. Lisää mustajuuret ja keitä ne kypsiksi, noin 20 minuuttia riippuen palojen koosta.
  3. Soseuta keitto ja lisää kerma. Ota 2–3 rkl kermaa sivuun koristelua varten ja kaada loppu keittoon. Anna keiton lämmetä. Lisää tarvittaessa hieman vettä. Mausta keitto pippurilla ja halutessasi suolalla.
  4. Paloittele pancetta ja paista se pinnoitetulla pannulla rapeaksi. Lusikoi pancettapalat talouspaperille valumaan. Murustele leipä ja paista se pancettasta irronneessa rasvassa.
  5. Jaa keitto tarjoiluastioihin ja koristele kermatilkalla, yrteillä, pancetta- ja leipämuruilla.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2064 reseptiä.
Linkitetty 17 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen

Tiramisulta ideansa lainaava kakku syntyy vikkelästi! Pinot noir -liemeen pulahtaneet keksit ja luumut peitellään mascarponevaahdolla ja vuoka laitetaan uunin sijaan jääkaappiin tekeytymään.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6-8
Valmistusaika
20 min + tekeytyminen 1 t
Vaikeustaso
Helppo

Viileä luumumisu

Ainekset

1/2
vaniljatanko
2
dl
kuohukermaa
1
prk (250g)
mascarponea
1
dl
tomusokeria
2
tl
raastettua appelsiininkuorta
24
savoiardi-keksiä
PUNAVIINILUUMUT
8
luumua tai viikunaa
1
dl
punaviiniä (esim. pinot noir)
1
dl
hillosokeria
1/2
vaniljatanko
LISÄKSI
1
dl
pekaanipähkinöitä

Työvaiheet

  1. Tee ensin punaviiniluumut. Kuutioi hedelmät. Mittaa punaviini, sokeri ja halkaistu vaniljatanko kattilaan. Kiehauta seos. Lisää luumut ja anna porista miedolla lämmöllä noin minuutti. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Poista vaniljatanko. Nosta luumut reikäkauhalla toiseen astiaan. Säästä liemi keksien kostutukseen.
  2. Raaputa vaniljatangon toisesta puolikkaasta siemenet puhtaaseen kulhoon. Lisää kerma ja vaahdota se. Sekoita mascarpone, sokeri ja appelsiininkuori kermavaahtoon.
  3. Kasta keksit kevyesti punaviiniliemeen. Kokoa jälkiruoka vuokaan laittamalla pohjalle kerros keksejä, sitten luumuja ja päälle mascarponeseosta. Tee kaksi kerrosta. Peitä vuoka kelmulla ja siirrä jääkaappiin vähintään tunniksi.
  4. Paahda pähkinöitä kuivassa pannussa sekoitellen pari minuuttia. Anna jäähtyä ja rouhi veitsellä. Koristele jälkiruoka pähkinärouheella.

Kommentit (1)

Kotimainen

Käyttäkää hyvät leipojat kotimaisia kaurakeksejä, ovat hyvän makuisia ja rasva on pehmeää, eli öljyllä leivottuja.