Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2187 reseptiä.
Linkitetty 40 keittokirjaan.
OHJE Christina Aaltio KUVA Anna Huovinen

Kiisselikin on kiinnostava jälkiruoka, kun sen tekee inkivääristä ja appelsiinista ja joukkoon lusikoi kunnon nokareen vaniljaista mascarponea.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 annosta
Vaikeustaso
Kohtalainen

Appelsiini-inkiväärikeitto ja mascarpone

Ainekset

1
l
tuorepuristettua appelsiinimehua (1 appelsiinista tulee noin 1 dl mehua) tai valmista tuoremehua
3
rkl
perunajauhoa
1 ½–2
dl
ruokosokeria
3
cm:n
pala inkivääriä
½
tl
suolaa
Vaniljamascarpone
150–200
g
mascarponea (tai maustamatonta tuorejuustoa)
½
dl
tomusokeria
1
tl
vaniljasokeria tai vaniljaa myllystä

Työvaiheet

  1. Purista appelsiineista mehu tai käytä valmista tuoremehua tai niiden sekoitusta.
  2. Ota 1 dl mehusta talteen ja lisää siihen perunajauhot. Kaada loppu mehu ja sokeri kattilaan. Kuori inkivääri ja viipaloi se ohuiksi lastuiksi. Lisää inkivääri kattilaan.
  3. Kuumenna keitto höyryävän kuumaksi. Lisää perunajauhosuurus joukkoon ohuena nauhana samalla sekoittaen. Anna keiton kiehahtaa.
  4. Nosta kattila jäähtymään kylmällä vedellä täytettyyn tiskialtaaseen.
  5. Sekoita tomusokeri ja vanilja mascarponeen.
  6. Ota inkiväärilastut halutessasi pois jäähtyneestä keitosta ja kaada keitto laseihin. Lusikoi vaniljamascarpone päälle ja rouhi vaniljaa pinnalle.
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Juhlava mansikkajuustokakku raparperi-toscapohjalla hurmaa maullaan! Kakussa on täyteläisen makea raparperipiiras ja rapea toscakuorrute sekä raikas mansikkajuustokakku. Halutessaan pohjan ja kuorrutteen voi tehdä jo kahta päivää ennen tarjoilemista. Juustokakku-kerroksen voi tehdä päivän ennen...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12
Valmistusaika
1 h + jäähtyminen 1 h + hyytyminen 4 h
Vaikeustaso
Kohtalainen

Juhlava mansikkajuustokakku raparperi-toscapohjalla

Ainekset

Raparperipohja:
2
kpl
kananmunia
1
dl
fariinisokeria
75
g
voita
2,5
dl
vehnäjauhoja
1
tl
leivinjauhetta
1
tl
vaniljasokeria
1
tl
kaardemummaa
1
tl
kanelia
200-250
g
raparperia (n. 2-3 vartta)
Toscakuorrute:
100
g
mantelilastuja
75
g
voita
1
dl
sokeria
2
rkl
maitoa
2
rkl
vehnäjauhoja
Mansikkajuustokakku-kerros:
500
g
kotimaisia mansikoita (sekä pakaste että tuore käy)
10
kpl
liivatelehtiä (luomu)
3
dl
vispikermaa
250
g
mascarponea
2
tl
vaniljasokeria
1/2
dl
sokeria
2
rkl
sitruunamehua
Koristelu:
tuoreita mansikoita
raparperia
sitruunamelissaa tai minttua

Työvaiheet

Pohja:
Laita uuni lämpeämään 180-asteeseen.
Pingota irtopohjavuoan (halkasijaltaan 24 cm) pohjalle leivinpaperi ja voitele reunat.
Vaahdota kananmunat ja fariinisokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
Sulata voi.
Sekoita kuivat aineet keskenään.
Siivilöi jauhoseos munasokeri-vaahdon joukkoon.
Kaada taikinaan sulatettu voi ja sekoita tasaiseksi esimerkiksi nuolijaa apuna käyttäen.
Kaada taikina voideltuun vuokaan.
Viipaloi raparperit ja ripottele ne taikinan pinnalle.
Esipaista piiraspohjaa 20 minuuttia.

Toscakuorrute:
Mittaa kaikki ainekset kattilaan.
Kuumenna seosta keskilämmöllä koko ajan sekoitellen kunnes se kiehahtaa.
Kaada kuorrute esipaistetun piiraspohjan päälle ja levitä tasaiseksi.
Ota piiras uunista ja anna jäähtyä vähintään tunnin ajan, mielellään kauemmin.

Mansikkajuustokakku-kerros:
Soseuta tuoreet tai sulatetut pakastemansikat.
Laita liivatelehdet likoamaan runsaaseen määrään kylmää vettä.
Vaahdota vispikerma jämäkäksi vaahdoksi.
Lisää mansikkasoseen joukkoon mascarpone, sokeri ja vaniljasokeri.
Sekoita mansikkamascarpone-seos tasaiseksi sähkövatkaimella.
Kuumenna sitruunamehu kiehuvaksi.
Lisää kuuman mehuun liivatelehdet joista on puristettu ylimääräinen vesi pois.
Tarkista että liivatteet sulavat kokonaan ja lisää tarvittaessa pieni tilkka kiehuvaa vettä.
Kaada liivateneste ohuena nauhana samalla koko ajan sekoitellen mansikkaseokseen.
Viimeisenä kääntele täytteen joukkoon kermavaahto. Tarkista maku.
Täyte on melko löysää, mutta se kyllä hyytyy jääkaapissa!
Kaada täyte jäähtyneen pohjan päälle ja tasoita pinta.
Anna kakun hyytyä jääkaapissa vähintään 4 tuntia.

Viimeistely:
Irrota kakku vuosta ja siirrä tarjoiluastiaan.
Koristele haluamallasi tavalla.
Nauti! :)

Kommentit (0)

Jennyfer1980 on lisännyt 18 reseptiä.
Linkitetty 13 keittokirjaan.
Helpolla hyvää
Helpolla hyvää

Nimensä mukainen kuivakakku.

Tämän reseptin ole perinyt tädiltäni ja on nimensä mukainen: helppo ja hyvää.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Valmistusaika
10 min valmistus + 50 min uunissa
Vaikeustaso
Helppo

Helpolla hyvää

Ainekset

3
kpl
munia
3
dl
sokeria
1
prk
kermaviiliä
4,5
dl
jauhoja
1
tl
leivinjauhetta
6
rkl
voisulaa

Työvaiheet

Lämmitä uuni 175 asteeseen

1. Vatkaa munat ja sokeri sekaisin
2. Vatkaa joukkoon muut aineet

Paista 175 asteessa 50 minuuttia

Kommentit (0)

Helsingin Sanomat on lisännyt 102 reseptiä.
Linkitetty 5 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Tuomas Kolehmainen

Pokekakku valmistuu mutkattomasti: töki kakkuun reikiä ja täytä ne lemon curdilla. Hunnuta kakku tuorejuustokuorrutuksella.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12
Valmistusaika
60 min
Vaikeustaso
Helppo

Sitruunainen pokekakku

Ainekset

200
g
huoneenlämpöistä voita
2
dl
sokeria
3
kananmunaa
3
dl
vehnäjauhoja
2
tl
leivinjauhetta
VÄLIIN
noin 1
dl
lemon curdia
KUORRUTUS
200
g
maustamatonta tuorejuustoa
100
g
huoneenlämpöistä voita
5 ½
dl
tomusokeria
1
tl
sitruunamehua
(2
tl
raastettua sitruunankuorta)
(elintarvikeväriä)

Työvaiheet

  1. Lämmitä uuni 175 asteeseen. Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää munat yksitellen voimakkaasti vatkaten. Sekoita leivinjauhe vehnäjauhoihin ja lisää seos taikinaan. Paista leivinpaperin päällä 18 cm x 24 cm:n kokoisessa vuoassa noin 50 minuuttia.
  2. Töki reikiä kakkuun esimerkiksi puisella kauhanvarrella. Levitä kakulle lemon curdia ja tasoita pinta siten, että sitruunatahna valuu koloihin.
  3. Tee kuorrutus. Sekoita kuorrutuksen ainesosat notkeaksi massaksi ja värjää haluamallasi elintarvikevärillä. Lisää halutessasi tilkka vettä tai lisää tomusokeria saadaksesi löysemmän tai jämäkämmän koostumuksen – pursotettaessa kuorrutuksen tulee olla melko jämäkkää. Levitä tai pursota kuorrutus kakulle.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2187 reseptiä.
Linkitetty 12 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Paahda varsiselleri, purjo ja valkosipulit uunissa ja soseuta ne perunoiden kanssa suloiseksi sopaksi. Mascarpone tekee keitosta ihanan täyteläisen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Paahdettu selleri-mascarponekeitto

Ainekset

1
nippu (400 g)
varsiselleriä
½
purjo
2
valkosipulinkynttä
1
rkl
öljyä
½
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria myllystä
4
perunaa (jauhoinen lajike)
8
dl
vettä
1 ½
rkl
kasvisfondia
¾
prk (à 250 g)
mascarponea
1
rkl
sitruunamehua

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Leikkaa sellerit, purjo ja valkosipulinkynnet ronskeiksi paloiksi uunipellille. Kääntele öljy, suola ja pippuri käsin kasviksiin. Paahda uunissa 12–15 minuuttia.

  2. Kuori perunat ja kuutioi ne kattilaan. Lisää vesi ja fondi, ja anna kiehua hiljalleen kannen alla. Kun uunikasvikset ovat paahtuneet, lisää ne kattilaan ja jatka keittämistä, kunnes perunat ovat kypsiä, yhteensä noin 15 minuuttia.

  3. Lisää mascarpone ja sitruunamehu ja soseuta keitto sauvasekoittimella sileäksi. Kuumenna vielä ennen tarjoamista.

Vinkki! Lopun mascarponen voit lusikoida keittoannosten pinnalle tai herkutella vaikka leivän päällä.

Kommentit (0)