Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2126 reseptiä.
Linkitetty 40 keittokirjaan.
OHJE Christina Aaltio KUVA Anna Huovinen

Kiisselikin on kiinnostava jälkiruoka, kun sen tekee inkivääristä ja appelsiinista ja joukkoon lusikoi kunnon nokareen vaniljaista mascarponea.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 annosta
Vaikeustaso
Kohtalainen

Appelsiini-inkiväärikeitto ja mascarpone

Ainekset

1
l
tuorepuristettua appelsiinimehua (1 appelsiinista tulee noin 1 dl mehua) tai valmista tuoremehua
3
rkl
perunajauhoa
1 ½–2
dl
ruokosokeria
3
cm:n
pala inkivääriä
½
tl
suolaa
Vaniljamascarpone
150–200
g
mascarponea (tai maustamatonta tuorejuustoa)
½
dl
tomusokeria
1
tl
vaniljasokeria tai vaniljaa myllystä

Työvaiheet

  1. Purista appelsiineista mehu tai käytä valmista tuoremehua tai niiden sekoitusta.
  2. Ota 1 dl mehusta talteen ja lisää siihen perunajauhot. Kaada loppu mehu ja sokeri kattilaan. Kuori inkivääri ja viipaloi se ohuiksi lastuiksi. Lisää inkivääri kattilaan.
  3. Kuumenna keitto höyryävän kuumaksi. Lisää perunajauhosuurus joukkoon ohuena nauhana samalla sekoittaen. Anna keiton kiehahtaa.
  4. Nosta kattila jäähtymään kylmällä vedellä täytettyyn tiskialtaaseen.
  5. Sekoita tomusokeri ja vanilja mascarponeen.
  6. Ota inkiväärilastut halutessasi pois jäähtyneestä keitosta ja kaada keitto laseihin. Lusikoi vaniljamascarpone päälle ja rouhi vaniljaa pinnalle.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2126 reseptiä.
Linkitetty 3 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Tuomas Kolehmainen

Ruusuvesi tuo uuden säväyksen omenamehusta ja tuoreista hedelmistä valmistettuun kiisseliin. Voit vaihdella ja yhdistellä hedelmiä sesongin mukaan. Nauti jälkiruokana tai välipalana.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min + 10 min jäähdytys
Vaikeustaso
Helppo

Ruususen hedelmäkiisseli

Ainekset

1
l
omenatäysmehua
dl
sokeria
3
rkl
perunajauhoja
1
dl
vettä
2–3
rkl
ruusuvettä
Hedelmät
2
persimonia
2
kiiviä
2
klementiiniä
½
granaattiomenaa
1
dl
tummia rypäleitä
4
kumkvattia

Työvaiheet

  1. Valmistele ensin hedelmät. Leikkaa persimoneista kanta pois ja kuutioi persimonit. Leikkaa kiivit ja klementiinit veitsellä kuorettomiksi. Lohko kiivit pituussuunnassa kuuteen palaan ja viipaloi klementiinit. Irrota granaattiomenasta siemenet ja paloittele rypäleet. Viipaloi kumkvatit ja poista tarvittaessa siemenet.
  2. Laita mehu ja sokeri kattilaan. Keitä, kunnes sokeri on liuennut.
  3. Sekoita perunajauhot veden joukkoon haarukalla vatkaten.
  4. Nosta kattila levyltä ja valuta suurus kuumaan nesteeseen ohuena nauhana koko ajan sekoittaen.
  5. Siirrä kattila takaisin levylle ja kuumenna sekoittamatta, kunnes kiisseli on läpikuultava ja pulpahtaa muutaman kerran. Lisää ruusuvesi.
  6. Jaa hedelmät annoskulhoihin granaattiomenaa ja kumkvattia lukuun ottamatta. Annostele kiisseli kulhoihin. Koristele annokset granaattiomenansiemenillä ja kumkvattiviipaleilla. Anna kiisselin jäähtyä hetki ennen tarjoamista.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2126 reseptiä.
Linkitetty 72 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Tuomas Kolehmainen

Piimä, tilli ja valkosipuli saavat punajuurikeiton loistamaan. Helppo keitto pelastaa arki-illan ja sopii myös alkuruuaksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2 annosta (alkuruokana 4 annosta)
Valmistusaika
10
Vaikeustaso
Helppo

Nopea piimä-punajuurikeitto

Ainekset

1
pkt (500 g)
punajuurisosetta (Suvituore)
1
iso
valkosipulinkynsi
2
dl
vettä
1–2
rkl
juoksevaa hunajaa
¼
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria myllystä
4
dl
piimää (rasvaa 2,5 %)
½
dl
tilliä hienonnettuna

Työvaiheet

  1. Purista punajuurisose kattilaan ja raasta valkosipulinkynsi joukkoon. Lisää vesi, hunaja ja mausteet.
  2. Kuumenna keitto kiehuvaksi ja nosta kattila liedeltä. Ota piimästä ½ dl koristeluun. Sekoita loppu piimä keittoon ja lämmitä muutama minuutti, älä keitä.
  3. Hienonna tilli. Koristele annokset piimällä ja tillillä.

Kommentit (3)

Punajuuri on parasta

Kiitos ohjeesta. Piimän juon kyllä lasista. Piimäkakkua olen tehnyt, ja sekin on hyvää, mutta soppaani en sitä laita. Laitan piimän sijasta kermaa, ruokakermaa, creme fraichea tai smetanaa punajuurisoppaani, kun tätä ohjetta kokeilen. Varmasti hyvää!

Mariette

Minä taas laitan ruokalusikallisen 10% jogurttia tarjoilun yhteydessä. Piimä on hyvää vain piimäkakussa.

Mariette

Niin ja keittoon tulee pieni määrä etikkaa happamuutta antamaan.

Kodin Kuvalehti on lisännyt 686 reseptiä.
Linkitetty 164 keittokirjaan.
OHJE Emilia Kolari KUVA Panu Pälviä

Fenkoli antaa porkkanakeitolle herkullisen maun. Mukaan soseutetut pavut lisäävät soppaan proteiinia, jolloin se pitää nälän loitolla tavallista sosekeittolounasta pidempään.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
45 min
Vaikeustaso
Helppo

Porkkana-fenkolikeitto

Ainekset

1
kg
porkkanoita
1
sipuli
2
(à 200 g)
fenkolia
1
l
vettä
2
kasvisliemikuutiota
1
prk (380/230 g)
kypsiä valkopapuja
1
rs (150 g)
piparjuurituorejuustoa
½
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria myllystä
Pinnalle
2
dl
siemensekoitusta
kevätsipulia silputtuna

Työvaiheet

  1. Kuori ja pilko porkkanat ja sipuli. Huuhdo ja paloittele fenkolit. Kuumenna vesi kattilassa kiehuvaksi, lisää liemikuutiot ja kasvikset. Keitä keskilämmöllä kannen alla noin 30 minuuttia. Lisää keittämisen aikana valutetut ja siivilässä huuhdotut pavut.
  2. Lisää lopuksi joukkoon piparjuurituorejuusto, suola ja mustapippuri.
  3. Soseuta keitto. Tarkista maku.
  4. Tarjoa lisäksi kevyesti pannulla paahdettua siemensekoitusta ja hienonnettua kevätsipulia.

Kommentit (0)

JaelA on lisännyt 3 reseptiä.
Linkitetty 4 keittokirjaan.

Todella helpot joulunamut, 2 aineksesta, plus hieman kookoshiutaleita päälle.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
10 kpl
Valmistusaika
15 min + jäähdytys 1-2 h
Vaikeustaso
Helppo

Joulunamut valkosuklaasta ja maapähkinävoista

Ainekset

100
gr
Valkosuklaa
2.5
rkl
Maapähkinävoita (sokeriton)
½
dl
Kookoshiutaleita

Työvaiheet

Sulata valkosuklaa vesihauteessa.
Sekoita sulanut suklaa ja maapähkinävoi. Jos maapähkinävoissa ei ole suolaa, lisää ripaus suolaa.
Anna massan jähmettyä jääkaapissa muutaman tunnin ajan.
Ota jähmettyneestä massasta teelusikan kokoisia paloja, ja pyörittele palloksi.
Kierittele pallot kookoshiutaleissa.
Säilytä valmiit palloset jääkaapissa.

Kommentit (0)