Kodin Kuvalehti on lisännyt 1168 reseptiä.
Linkitetty 4 keittokirjaan.
OHJE Marja Samuli KUVA Elvi Rista

Nyt sekoitetaan omenan joukkoon vaniljaa! NAM!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
1 tunti
Vaikeustaso
Kohtalainen

Vanilja-omenasose

Ainekset

perusohjeen ainekset
1
rkl
vaniljasokeria
tai
1
kpl
halkaistu vaniljatanko

Työvaiheet

  1. Lisää perusohjeeseen vaniljasokeria tai halkaistu vaniljatanko.
  2. Keitä edelleen noin 5 minuuttia. Poista vaniljatanko ennen soseen purkittamista.
  3. Käytä leivonnaisiin kuten muffineihin, kuivakakkuihin ja piirakoihin. Jogurtin tai viilin kanssa sekä pirtelöihin ja lettujen tai pannukakun seuraksi.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
ET-lehti on lisännyt 322 reseptiä.
Linkitetty 7 keittokirjaan.
OHJE Taina Tellman KUVA Arto Vuohelainen

Mustikka-talkkunapöperö hyppäsi jäätelöön sitruunan seuraksi. Jätski ei kaipaa lainkaan sokeria, sillä kondensoitu maito on makeaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8 dl
Valmistusaika
20 min + yön yli
Vaikeustaso
Helppo

Mustikka-pöperöjätski

Ainekset

3
dl
mustikoita
1
tlk (397 g)
kondensoitua maitoa
2
dl
kermaa
2
dl
turkkilaista jugurttia
1
tl
vaniljasokeria
1
tl
kanelia
¾
dl
talkkunaa
1
dl
lemon curd -sitruunatahnaa
1
rkl
sitruunan kuoriraastetta

Työvaiheet

  1. Soseuta mustikat haarukalla. Vatkaa kerma ja kondensoitu maito vaahdoksi. Sekoita joukkoon jugurtti ja vaniljasokeri.

  2. Jaa massa kahteen kulhoon. Sekoita toiseen kulhoon mustikkasose, talkkuna ja kaneli. Lisää toiseen puolikkaaseen lemon curd -tahna sekä sitruunankuoriraaste.

  3. Vuoraa leipävuoka kelmulla. Lusikoi pohjalle mustikkainen massa. Kaada päälle sitruunainen massa. Pyörittele haarukalla pohjalta ylöspäin pari kertaa niin, että massat sekoittuvat. Peitä vuoka foliolla ja nosta pakastimeen yön yli.

VINKKI! Käytä paahdetusta kaurasta valmistettua vatsaystävällistä talkkunajauhoa.

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3392 reseptiä.
Linkitetty 27 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Mikko Hannula

Jos penkissä on ylitarjontaa kesäkurpitsasta, tämä säilykeohje vastaa huutoon! Tähtianis antaa kesäkurpitsoihin lakritsista makua.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
n. 1 l
Valmistusaika
20 min + maustuminen
Vaikeustaso
Helppo

Aasialaiset kesäkurpitsat

Ainekset

2–3
(600 g)
kesäkurpitsaa
7
cm:n pala
inkivääriä
1
ruukku korianteria
MAUSTELIEMI
5
dl
vettä
4
dl
sokeria
3
dl
riisiviinietikkaa
2
tl
suolaa
5
tähtianista
1
rkl
korianterinsiemeniä

Työvaiheet

  1. Pese ja viipaloi kesäkurpitsat. (Voit vaihtoehtoisesti leikata kesäkurpitsat puoliksi ja edelleen pitkiksi veneiksi.)

  2. Kuori ja suikaloi inkivääri. Huuhtele korianteri ja kuivaa se talouspaperin välissä. Leikkaa korianterinippu muutamaan palaan.

  3. Lado kesäkurpitsaviipaleet purkkiin kerroksittain inkiväärin ja korianterin kanssa. (Jos teit kesäkurpitsasta pitkiä lohkoja, lado ne puolestaan pystysuunnassa korkeaan lasitölkkiin ja lisää inkivääri ja korianteri väleihin.)

  4. Kuumenna kattilassa mausteliemen ainekset niin, että sokeri liukenee täysin nesteeseen.

  5. Kaada kuuma liemi purkkiin ja peitä tiiviisti kannella. Anna maustua jääkaapissa 2–3 vrk.

Vinkki Kesäkurpitsat sopivat lisukkeeksi. Ne voi myös paloitella salaatin tai kylmien nuudeleiden joukkoon.

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3392 reseptiä.
Linkitetty 5 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Mikko Hannula
Ihanan kirpeää! Vähemmällä sokerilla valmistettu karviais-punaherukkahilloke sopii käytettäväksi puolukkahillon tapaan. Se on herkullista myös aamupuuron kanssa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
n. ½ l valmista hilloketta
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Karviais-punaherukkahilloke

Ainekset

250
g
punaisia karviaisia
250
g
punaherukoita
1
dl
vettä
½
pkt (à 250 g)
minihillosokeria
¼
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Puhdista tuoreet marjat ja laita ne kattilaan. Lisää vesi. Jos käytät pakastemarjoja, ne saavat olla kohmeisia.

  2. Lisää hillosokeri ja suola. Kuumenna kiehuvaksi koko ajan sekoittaen. Alenna lämpöä ja anna seoksen kiehua hiljalleen poreillen 10–15 minuuttia, kunnes marjojen kuori on rikkoutunut. Sekoita hilloketta välillä.

  3. Kuori pinnalle kertynyt vaahto pois. Kaada hilloke puhtaisiin, kuumennettuihin purkkeihin. Sulje purkit huolellisesti ja jäähdytä ne huoneenlämpöisiksi. Säilytä valmis hilloke jääkaapissa.

Vinkki Mausta hilloke halutessasi kardemummalla (½ tl).

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3392 reseptiä.
Linkitetty 19 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Mikko Hannula

Itse tehty chili-valkosipulitahna on tavattoman koukuttavaa! Varaudu tekemään pian uusi satsi. Tämä herkku sopii nimittäin melkein ruokaan kuin ruokaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
n. 4 dl valmista tahnaa
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Chili-valkosipulitahna

Ainekset

3
dl
keskivahvoja chilejä
5
valkosipulinkynttä
2
rkl
valkoviinietikkaa
1
rkl
fariinisokeria
1
tl
suolaa
(2
tl
sichuaninpippuria)
4
dl
rypsiöljyä

Työvaiheet

  1. Käytä suojakäsineitä, kun käsittelet chilejä. Pese chilit huolellisesti haalealla vedellä. Poista kannat ja viipaloi chilit. (Voit poistaa siemenet halutessasi.) Kuori ja paloittele valkosipulinkynnet.

  2. Laita chilit, valkosipulit, etikka, sokeri ja suola monitoimikoneen kulhoon ja soseuta hienoksi.

  3. Laita chiliseos pinnoitetulle pannulle. Jos käytät sichuaninpippureita, lisää ne. Kaada pannulle puolet öljystä. Paista keskilämmöllä koko ajan sekoitellen 9–10 minuuttia, kunnes seos on muuttunut paksuksi chilitahnaksi. Seoksen lämpötilan tulisi olla 85 astetta.

  4. Jaa tahna puhdistettuihin kuumennettuihin purkkeihin. Kuumenna loput öljystä pannussa ja kaada purkkeihin chilitahnan päälle. Sulje tiiviisti kannella. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi ja laita jääkaappiin. Chili-valkosipulitahna säilyy jääkaapissa noin 3 kuukautta.

Vinkki Jos et halua tahnasta voimakkaan makuista, valitse mietoja chilejä.