Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1796 reseptiä.
Linkitetty 115 keittokirjaan.
OHJE Riikka Kaila KUVA Panu Pälviä

Raparpericurd sopii paahtoleivän päälle tai vaikkapa kakun täytteeksi.

Annoksia
n. 3 dl
Valmistusaika
30 min + jäähdytys
Vaikeustaso
Helppo

Raparpericurd

Ainekset

200
g
raparperinvarsia
½
dl
vettä
3
keltuaista
1 ¼
dl
hillosokeria
1
rkl
maissitärkkelystä
75
g
voita

Työvaiheet

  1. Huuhdo ja paloittele raparperinvarret. Siirrä ne kattilaan ja lisää vesi. Keitä raparperi pehmeäksi, noin 5 minuuttia. Soseuta sauvasekoittimella sileäksi. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
  2. Vatkaa keltuaiset, hillosokeri ja maissitärkkelys jäähtyneeseen raparperisoseeseen.
  3. Nosta kattila takaisin liedelle ja kuumenna seosta keskiteholla koko ajan sekoitellen, kunnes se juuri ja juuri kiehahtaa. Käännä lämpö pois ja kypsennä seosta sekoitellen jälkilämmöllä 2 minuuttia.
  4. Leikkaa voi kuutioiksi ja vatkaa ne yksitellen kuumaan seokseen.
  5. Anna curdin jäähtyä jääkaappikylmäksi.
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1796 reseptiä.
Linkitetty 23 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Tuomas Kolehmainen

Vegetartar eli vartar tehdään paahdetuista punajuurista, tuoreista yrteistä ja kapriksista. Lopputulos hämmästyttää uskomattoman syvällä maullaan. Tarjoa punajuuritartar alkuruokana sellaisenaan.

Annoksia
6 annosta alkuruokana
Valmistusaika
1 t
Vaikeustaso
Helppo

Punajuuritartar

Ainekset

600
g
punajuuria
1
rkl
oliiviöljyä
½
punasipuli
1
valkosipulinkynsi
1
rkl
kapriksia
½
dl
ruohosipulia hienonnettuna
½
dl
lehtipersiljaa hienonnettuna
1
tl
dijon-sinappia
1
tl
vaahterasiirappia
1
tl
hienoa merisuolaa
ripaus rouhittua mustapippuria
Piparjuurimajoneesi
2
dl
majoneesia
2
tl
piparjuuritahnaa

Työvaiheet

 

  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Kuori ja lohko punajuuret 4 osaan. Valuta öljy päälle ja paahda uunin keskitasolla 30 minuuttia. Jäähdytä.
  2. Hienonna punajuuret tehosekoittimessa parissa erässä, muutama kierros kerrallaan, jotta saat karkeaa haketta. Kuori ja hienonna punasipuli. Kuori ja murskaa valkosipulinkynsi. Hienonna kaprikset ja yrtit. Sekoita kaikki ainekset keskenään ja muotoile seos tartarpihviksi.
  3. Sekoita majoneesi ja piparjuuritahna keskenään. Tarjoa punajuuritartar piparjuurimajoneesin kanssa.

Kommentit (0)

paivi63_2 on lisännyt 2 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.

Parmesaaniporkkanat
300g porkkanoita
30g voita/margariinia
1 valkosipulinkynsi
40g parmesaanijuustoa
Päälle
tuoretta persiljaa
sormisuolaa

Parmesaaniporkkanat/Somaarki-blogista

Työvaiheet

Ohjeet

1. Pese ja kuori porkkanat. Asettele voideltuun vuokaan.

2. Sulata 30g voita/margariinia. Kuori ja purista valkosipulinkynsi voin joukkoon. Sivele porkkanat voi-valkosipuliseoksella. Kypsennä porkkanoita n. 10min 200-asteessa.

3. Raasta parmesaanijuusto. Ota porkkanat uunista, pyöräyttele ja kuorruta parmesaanilla. Anna kypsyä uunissa n. 15min. tai kunnes juusto ruskistuu hiukan ja porkkanat ovat kypsiä.

4. Ripottele valmiiden porkkanoiden päälle tuoretta persiljaa sekä sormisuolaa ja nauti heti!

Kommentit (0)

Vain elämää on lisännyt 67 reseptiä.
Linkitetty 16 keittokirjaan.
Ohje Roope Rask Kuva Petri Aho

Laulaja Evelinan päivänä Satulinnassa herkutellaan vokatuilla kasviksilla, joissa on seesamin paahteinen maku. Seesamikasvikset maistuvat herkullisilta vaikka paistetun kalan tai tofun kanssa.

Annoksia
4
Valmistusaika
25 min

Evelinan seesamikasvikset

Ainekset

1
punasipuli
1
porkkana
1
paksoi
1
pieni
kesäkurpitsa
200
g
vihreitä papuja
3
rkl
seesamiöljyä
1
tl
suolaa
2
rkl
riisiviinietikkaa
1
rkl
ruokokidesokeria
3
rkl
seesaminsiemeniä paahdettuna
Koristeluun
sinimailasen ituja

Työvaiheet

  1. Kuori punasipuli ja porkkana. Pilko kaikki kasvikset ohuiksi suikaleiksi.
  2. Wokkaa kasvikset kuumassa pannussa seesamiöljyssä nopeasti (pari minuuttia). Mausta kasvikset suolalla, etikalla ja sokerilla. Lisää seesaminsiemenet.
  3. Koristele seesamikasvikset iduilla.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 876 reseptiä.
Linkitetty 7 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Tuomas Kolehmainen

Yllätä illallisvieraasi supertrendikkäällä jäätelöllä! Siinä maistuvat kookos ja Japanista maailmalle levinnyt matcha, jonka voi bongata nykyisin jopa helpommin jälkiruuasta kuin teekupista.

Annoksia
12
Valmistusaika
15 min + pakastus 4 h
Vaikeustaso
Helppo

Matcha-kookosjäde

Ainekset

1
prk
kondensoitua maitoa
3
dl
kuohukermaa
1 1/2
rkl
matcha-jauhetta
1/2
vaniljatanko
2
dl
kookoskermaa, jossa on rasvaa 24 %
1/2
sitruunan mehu
Päälle
kookoslastuja tai -hiutaleita

Työvaiheet

  1. Viilennä kondensoitu maito, kuohukerma ja kookoskerma jääkaapissa. Vatkaa kondensoitu maito, kuohukerma ja matcha-jauhe keskenään kuohkeaksi vaahdoksi. Tämä vie noin viisi minuuttia. Matcha liukenee joukkoon pikkuhiljaa.
  2. Halkaise vaniljatanko ja kaavi puolikkaan siemenet joukkoon.
  3. Valuta kookoskermasta neste pois ja vatkaa jäljelle jäävä tiivis osa kuohkeaksi vaahdoksi. Kääntele muuhun massaan. Purista joukkoon sitruunan mehu. Sekoita varovasti.
  4. Pakasta noin neljän tunnin ajan. Massaa ei tarvitse sekoittaa välillä.
  5. Koristele kookoslastuilla tai hiutaleilla.

Kommentit (0)