Raparpericurd sopii paahtoleivän päälle tai vaikkapa kakun täytteeksi.
Raparpericurd
Ainekset
Työvaiheet
- Huuhdo ja paloittele raparperinvarret. Siirrä ne kattilaan ja lisää vesi. Keitä raparperi pehmeäksi, noin 5 minuuttia. Soseuta sauvasekoittimella sileäksi. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
- Vatkaa keltuaiset, hillosokeri ja maissitärkkelys jäähtyneeseen raparperisoseeseen.
- Nosta kattila takaisin liedelle ja kuumenna seosta keskiteholla koko ajan sekoitellen, kunnes se juuri ja juuri kiehahtaa. Käännä lämpö pois ja kypsennä seosta sekoitellen jälkilämmöllä 2 minuuttia.
- Leikkaa voi kuutioiksi ja vatkaa ne yksitellen kuumaan seokseen.
- Anna curdin jäähtyä jääkaappikylmäksi.