Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1694 reseptiä.
Linkitetty 107 keittokirjaan.
OHJE Riikka Kaila KUVA Panu Pälviä

Raparpericurd sopii paahtoleivän päälle tai vaikkapa kakun täytteeksi.

Annoksia
n. 3 dl
Valmistusaika
30 min + jäähdytys
Vaikeustaso
Helppo

Raparpericurd

Ainekset

200
g
raparperinvarsia
½
dl
vettä
3
keltuaista
1 ¼
dl
hillosokeria
1
rkl
maissitärkkelystä
75
g
voita

Työvaiheet

  1. Huuhdo ja paloittele raparperinvarret. Siirrä ne kattilaan ja lisää vesi. Keitä raparperi pehmeäksi, noin 5 minuuttia. Soseuta sauvasekoittimella sileäksi. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
  2. Vatkaa keltuaiset, hillosokeri ja maissitärkkelys jäähtyneeseen raparperisoseeseen.
  3. Nosta kattila takaisin liedelle ja kuumenna seosta keskiteholla koko ajan sekoitellen, kunnes se juuri ja juuri kiehahtaa. Käännä lämpö pois ja kypsennä seosta sekoitellen jälkilämmöllä 2 minuuttia.
  4. Leikkaa voi kuutioiksi ja vatkaa ne yksitellen kuumaan seokseen.
  5. Anna curdin jäähtyä jääkaappikylmäksi.
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1694 reseptiä.
Linkitetty 17 keittokirjaan.
Ohje Jouni Toivainen kuva Sami Repo

Kun huippukokki tekee mokkapaloista täydellisiä, pari tuttua leivontasääntöä menee uusiksi.

Annoksia
1 pellillinen
Valmistusaika
30
Vaikeustaso
Helppo

Jouni Toivasen mokkapalat

Ainekset

250
g
voita
4
kananmunaa
3
dl
sokeria
4 3/4
dl
vehnäjauhoja
5
rkl
tummaa kaakaojauhetta
3
tl
leivinjauhetta
1/4
tl
suolaa
3/4
dl
täysmaitoa
Kuorrute
5
rkl
vahvaa espressoa
50
g
voita
500
g
tomusokeria
1 1/2
rkl
tummaa kaakaojauhetta
ripaus merisuolaa

Työvaiheet

  1. Sulata 250 g voita kattilassa keskilämmöllä. Kuumenna sekoitellen muutama minuutti, kunnes voi vaahtoaa ja ruskistuu. Kaada voi toiseen astiaan jäähtymään.
  2. Lämmitä uuni 250 asteeseen. Päällystä uunipelti leivinpaperilla. Vatkaa kananmunat ja sokeri sähkövatkaimella vaaleaksi kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään. Kääntele ne vuorotellen maidon kanssa muna-sokerivaahtoon. Sekoita ruskistettu voi joukkoon. Kaada taikina uunipellille. Paista 250 asteessa 1 minuutti, laske sitten lämpö 200 asteeseen ja paista noin 15 minuuttia.
  3. Tee kuorrute pohjan paistuessa. Valmista espresso. Ruskista 50 g voita kuten kohdassa 1, mutta älä jäähdytä. Pidä kattila levyllä miedolla lämmöllä ja sekoita muut kuorrutteen aineet voin joukkoon. Sekoittele seosta vispilällä, kunnes kuorrute on sileää. Jos kuorrute tuntuu liian jäykältä, lisää siihen tilkka kahvia. Pidä kuorrute liedellä lämpimänä.
  4. Ota pohja uunista ja tiputa pelti pöydälle niin, että se tärähtää voimakkaasti. Näin vesihöyry pääsee pois kakusta ja pohja pysyy kuohkeana.
  5. Levitä kuorrute lämpimän pohjan päälle nopeasti niin saat kauniin tasaisen pinnan. Anna jäähtyä vähintään puoli tuntia ennen paloittelua.

Kommentit (0)

Hyvä terveys on lisännyt 107 reseptiä.
Linkitetty 9 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Kun valmistat myslin itse, voit olla varma siitä, ettei se sisällä liikaa suolaa tai sokeria.

Annoksia
4
Valmistusaika
10
Vaikeustaso
Helppo

Pannumysli

Ainekset

2
dl
gluteenittomia kaurahiutaleita
1
dl
tattarihiutaleita
1
rkl
pellavansiemeniä
1
rkl
kurpitsansiemeniä
1/2
dl
pekaanipähkinöitä
1
rkl
rypsiöljyä
1
rkl
vaahterasiirappia
2
rkl
rusinoita

Työvaiheet

  1. Sekoita kulhossa hiutaleet ja siemenet. Rouhi veitsellä pekaanipähkinöitä pienemmäksi ja sekoita myslin joukkoon yhdessä öljyn ja siirapin kanssa.
  2. Paahda mysliä kuumalla, kuivalla pannulla noin 5–7 minuuttia koko ajan sekoittaen. Sekoita rusinat viimeiseksi joukkoon. Mysli säilyy hyvänä huoneenlämmössä muutaman viikon ajan.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1694 reseptiä.
Linkitetty 27 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Panu Pälviä

Tämä juustokakku syntyy helposti mökkiolosuhteissakin, sillä sen valmistamiseen ei tarvita edes uunia.

Annoksia
10-12 annosta
Valmistusaika
30 min + jähmettyminen 60 min
Vaikeustaso
Helppo

Mansikka-kookos-juustokakku

Ainekset

125
g
voita
400
g
digestivekeksejä
1
dl
kookoshiutaleita
1/2
dl
muscovadosokeria
Täyte
2
pkt (à 200 g)
tuorejuustoa
2
dl
kookoskermaa
1
dl
sokeria
2
dl
vispikermaa
1 1/2
l
mansikoita
Lisäksi
kookoslastuja

Työvaiheet

  1. Sulata voi. Hienonna keksit esimerkiksi vahvassa uudelleensuljettavassa pakastuspussissa kaulimella kopautellen. Kaada keksimurut kulhoon. Lisää kookoshiutaleet, sokeri ja voisula. Sekoita tasaiseksi.
  2. Painele keksiseos leivinpaperilla vuorattuun vuokaan (noin 20 x 30 cm) tiiviiksi kakkupohjaksi. Anna kovettua kylmässä vähintään tunti.
  3. Sekoita tuorejuusto, kookoskerma ja sokeri kulhossa. Vatkaa kerma toisessa kulhossa kiinteäksi vaahdoksi ja kääntele vaahto varovasti tuorejuusto-kookoskermaseokseen.
  4. Siirrä kovettunut keksipohja varovasti leivinpaperilta liu’uttaen tarjoiluvadille. Lusikoi täyte pohjan päälle. Viipaloi mansikat ja lado ne riveihin täytteen päälle. Viimeistele kakku kookoslastuilla.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1694 reseptiä.
Linkitetty 19 keittokirjaan.
OHJE Mika Roito KUVA Tuomas Kolehmainen

Koko perheen kaapintyhjennysjälkkäri! Voit käyttää mantelikakun tilalla myös kaupan keksejä.

Annoksia
6
Valmistusaika
2
Vaikeustaso
Helppo

Mess

Ainekset

Mantelikakku
150
g
mantelimassaa
dl
sokeria
2
tl
raastettua appelsiininkuorta
3
kananmunaa
1
dl
kermaa
100
g
voita
1
dl
vehnäjauhoja
Karamellikastike
250
g
voita
100
g
maitosuklaata
3
dl
muscovadosokeria
dl
kermaa
ripaus suolaa
Lisäksi
1
Snickers-patukka pakastettuna
1
dl
Wilhelmina-keksejä murennettuna
1
dl
marenkia murennettuna
1
dl
suolapähkinöitä
2
banaania
2
dl
vaniljakastiketta

Työvaiheet

  1. Pakasta yksi Snickers-patukka. Varmista, että mantelimassa on huoneenlämpöistä. Laita (kiertoilma)uuni kuumenemaan 160 asteeseen. Voitele ja jauhota irtopohjavuoka (Ø 22 cm).
  2. Pese ja raasta appelsiininkuori. Vatkaa mantelimassa ja sokeri tasaiseksi seokseksi. Lisää kananmunat yksitellen voimakkaasti vatkaten. Lisää appelsiininkuori.
  3. Mittaa kerma ja voi kattilaan. Lämmitä, kunnes voi sulaa. Siivilöi jauhot maito-voiseokseen. Kääntele seos varovasti manteliseokseen.
  4. Kaada taikina vuokaan ja kypsennä uunin alatasossa 30 minuuttia. Kakku saa jäädä vähän kosteaksi.
  5. Tee karamellikastike. Sulata voi kattilassa, lisää suklaa ja sokeri. Sekoita tasaiseksi. Jäähdytä huoneenlämpöiseksi. Vatkaa kerma kevyeksi vaahdoksi, lisää ripaus suolaa. Yhdistä vaahto ja suklaa. Laita jääkaappiin 20 minuutiksi.
  6. Rouhi jäinen Snickers sekä keksit, marengit ja pähkinät. Murenna mantelikakku. Kuori ja viipaloi banaanit. Kokoa laseihin vuorotellen kakkua, karamellikastiketta, banaania, vaniljakastiketta, keksimuruja, suolapähkinöitä, marenkia ja snickersiä.

Kommentit (0)