Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1753 reseptiä.
Linkitetty 114 keittokirjaan.
OHJE Riikka Kaila KUVA Panu Pälviä

Raparpericurd sopii paahtoleivän päälle tai vaikkapa kakun täytteeksi.

Annoksia
n. 3 dl
Valmistusaika
30 min + jäähdytys
Vaikeustaso
Helppo

Raparpericurd

Ainekset

200
g
raparperinvarsia
½
dl
vettä
3
keltuaista
1 ¼
dl
hillosokeria
1
rkl
maissitärkkelystä
75
g
voita

Työvaiheet

  1. Huuhdo ja paloittele raparperinvarret. Siirrä ne kattilaan ja lisää vesi. Keitä raparperi pehmeäksi, noin 5 minuuttia. Soseuta sauvasekoittimella sileäksi. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
  2. Vatkaa keltuaiset, hillosokeri ja maissitärkkelys jäähtyneeseen raparperisoseeseen.
  3. Nosta kattila takaisin liedelle ja kuumenna seosta keskiteholla koko ajan sekoitellen, kunnes se juuri ja juuri kiehahtaa. Käännä lämpö pois ja kypsennä seosta sekoitellen jälkilämmöllä 2 minuuttia.
  4. Leikkaa voi kuutioiksi ja vatkaa ne yksitellen kuumaan seokseen.
  5. Anna curdin jäähtyä jääkaappikylmäksi.
Virvelihärveli on lisännyt 8 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.

Äitin ohjevihkosesta kopioitu ohje, jota olen käyttänyt sitten kotoonta pois muuttamisen.

Hieman poikkeava lettutaikina, koska rasvaa ei tarvitse lisätä kuin ensimmäiselle pannulle (, koska taikinassa on öljyä)

Annoksia
10 isoa lettua
Vaikeustaso
Helppo

Lettutaikina

Ainekset

5
dl
maitoa
1/2
tl
suolaa
2 1/2
dl
vehnäjauhoja
2
kananmunaa
1/2
dl
öljyä

Työvaiheet

Vatkaa maidon joukkoon muut aineet. Paista taikinasta isoja, ohuita lettuja.
Ja rasvaa ei tosiaankaan tarvitse lisätä kuin ensimmäiselle pannulle.

Kommentit (0)

Kaisu P. on lisännyt 173 reseptiä.
Linkitetty 3 keittokirjaan.

Etikkakurkut

Ainekset

1/2
kg
kasvihuonekurkkua tai avomaankurkkua
1-2
kpl
valkosipulin kynttä
1/2
dl
(tuoretta minttua)
Mausteliemi:
1
dl
vettä
1
dl
Italialainen valkoviinietikka
2
dl
sokeria
1
tl
suolaa

Työvaiheet

Huuhdo kurkut ja leikkaa viipaleiksi. Pilko valkosipuli.
Lado purkkiin valkosipuli, kurkkuviipaleet ja minttu.
Mittaa mausteliemen ainekset kattilaan ja kiehauta ne.
Kaada mausteliemi kurkkujen päälle, sulje kansi, jäähdytä ja säilytä viileässä.

Kommentit (0)

Kaisu P. on lisännyt 173 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
Annoksia
3
Vaikeustaso
Helppo

Sirkka-melonisalaatti

Ainekset

1/2
pieni vesimeloni
n.3/4
ruukku
minttu
n.3/4
ruukku
jääsalaatti
125
g
mozzarellajuustoa
2
rkl
kuivattuja kotisirkkoja

Työvaiheet

Pilko salaatti ja nypi mintunlehdet kulhoon. Leikkaa vesimeloni puoliksi, kuutio sisälmys ja lusikoi se varovasti siivilään valumaan. Säästä tyhjä kuori, sillä siitä tulee salaatin tarjoiluastia. Kuivaa vesimelonin puolikas talouspaperilla ja asettele salaatti meloniin. Revi mozzarellajuusto. Laita vesimeloni- ja mozzarellapalat salaatin päälle. Ripottele pinnalle kuivattuja kotisirkkoja.

Vinkki! Vesimelonkikupista kannattaa leikata pohjasta pieni, ohut siivu pois niin alustasta tulee tasainen ja salaattikulho pysyy pysyssä.

Kommentit (0)

Kaisu P. on lisännyt 173 reseptiä.
Linkitetty 12 keittokirjaan.
Vaikeustaso
Helppo

Kauravohvelit

Ainekset

5
Dl
vettä
2
Kpl
Kananmuna
1/2
Dl
Öljyä tai margariinia
Ripaus
Suolaa
1
Tl
Sokeri
n. 4
Dl
Kaurajauho
2
Tl
Leivinjauhe

Työvaiheet

Mittaa kulhoon vesi. Riko joukkoon munat ja sekoita. Lisää rypsiöljy tai sulatettu margariini, sekä ripaus suolaa ja sokeria. Sekoita joukkoon kaurajauho. Anna taikinan turvota hetki.
Laita vohvelirauta lämpenemään. Voitele rauta öljyllä tai margariinilla ja kaada sopiva määrä taikinaa vohvelirautaan. Voitele rauta aina ennen kuin kaadan taikinaa uuden vohvelin paistamista varten.

Kommentit (0)