Kuuma kohokas ei odottele ruokailijaa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
6
20 min + kypsennys 12 min
Keskivaikea
Chili-suklaakohokas
Ainesosat
4
isoa kananmunaa
75
g
voita
3
rkl
sokeria
175
g
suklaata (75%)
1
tl
cayennepippuria
Lisäksi
2
rkl
voiteluun
2
rkl
hienoa sokeria kohokkainen pinnalle
Vaiheet
- Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Voitele 6 pientä kohokasvuokaa voilla.
- Erota kananmunista valkuaiset ja keltuaiset.
- Vatkaa pehmeä voi ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Lisää keltuaiset yksitellen vatkaamista jatkaen.
- Sulata suklaa joko vesihauteessa tai mikroaaltouunissa.
- Vatkaa valkuaiset toisessa kulhossa kovaksi vaahdoksi sähkövatkaimella.
- Yhdistä sula suklaa ja keltuaisvaahto. Lisää cayenne ja valkuaisvaahto varovaisesti käännellen.
- Kaada taikina vuokiin niin, että niihin jää neljännes kohoamisvaraa. Ripottele sokeri taikinan pinnalle. Paista 225 asteessa noin 10 minuuttia, kunnes reunat ovat kypsät. Tarjoa heti.