
Kuuma kohokas ei odottele ruokailijaa.
Chili-suklaakohokas
Ainekset
Työvaiheet
- Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Voitele 6 pientä kohokasvuokaa voilla.
- Erota kananmunista valkuaiset ja keltuaiset.
- Vatkaa pehmeä voi ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Lisää keltuaiset yksitellen vatkaamista jatkaen.
- Sulata suklaa joko vesihauteessa tai mikroaaltouunissa.
- Vatkaa valkuaiset toisessa kulhossa kovaksi vaahdoksi sähkövatkaimella.
- Yhdistä sula suklaa ja keltuaisvaahto. Lisää cayenne ja valkuaisvaahto varovaisesti käännellen.
- Kaada taikina vuokiin niin, että niihin jää neljännes kohoamisvaraa. Ripottele sokeri taikinan pinnalle. Paista 225 asteessa noin 10 minuuttia, kunnes reunat ovat kypsät. Tarjoa heti.