Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1792 reseptiä.
Linkitetty 20 keittokirjaan.
Ohje Taina Vuohelainen Kuva Arto Vuohelainen

Keitä raparperisiirappi ja leivo pilvenkeveät marenkipesät kaikessa rauhassa etukäteen. Kirsikat ehdit perata juuri ennen kuin vaahdotat kerman. Jos haluat leivoksesta sekä gluteenittoman että maidottoman, jätä kerma pois ja täytä marengit tuoreilla marjoilla ja raparperisiirapilla.

Annoksia
6 kpl
Valmistusaika
30 min + paisto 1,5 t
Vaikeustaso
Helppo

Kirsikka-mantelimarengit

Ainekset

Marengit
1 1/2
dl
(50 g) mantelilastuja
2
kananmunanvalkuaista
1
dl
sokeria
1 1/2
tl
maissitärkkelystä
1
tl
etikkaa
Täyte
1
dl
kirsikoita tai 1 dl valmista kirsikkahilloa (esim. Bonne Maman)
(1
rkl
sokeria)
3
dl
vispikermaa
1/4
tl
kardemummaa
Lisäksi
6
rkl
raparperisiirappia (ks. ohje)

Työvaiheet

  1. Tee ensin raparperisiirappi ohjeen mukaan.
  2. Paahda mantelilastuja kuivassa paistinpannussa 3–4 minuuttia. Kaada mantelilastut lautaselle jäähtymään, etteivät ne pala pannun jälkilämmössä.
  3. Kuumenna uuni 125 asteeseen. Erottele kananmunanvalkuaiset kulhoon. Vaahdota valkuaisia sähkövatkaimella ja lisää sokeri vähitellen vaahtoon. Vatkaa kovaksi vaahdoksi. Siivilöi ja sekoita maissitärkkelys valkuaisvaahtoon. Valuta etikka joukkoon tipoittain samalla sekoittaen. Lisää lopuksi puolet mantelilastuista marenkivaahtoon. Jätä loput koristeluun.
  4. Jaa marenki 6 osaan leivinpaperille uunipellille. Muotoile ruokalusikalla marengin keskelle syvennys. Paista marenkeja 125-asteisessa uunissa 1 ½ tuntia. Jäähdytä.
  5. Täytä jäähtyneet marengit. Ota 6 kirsikkaa sivuun koristelua varten. Poista lopuista kirsikoista kivet ja survo marjat. Mausta halutessasi sokerilla. Vaahdota kylmä kerma sähkövatkaimella kulhossa. Mausta kardemummalla. Sekoita survotut kirsikat kermavaahtoon.
  6. Annostele kirsikkakermavaahto marenkien keskellä olevaan syvennykseen. Ripota paahdettuja mantelilastuja leivosten pinnalle ja valele ne siirapilla. Koristele kirsikoilla.

Kommentit (0)

Kodin Kuvalehti on lisännyt 565 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Emilia Kolari KUVA Satu Kemppainen

Tuulomantorttu, mokkapalojen vaaleataikinainen serkku, on kotitaloustuntien klassikko. Sen juju on kermaviili, joka tekee pohjasta erityisen mehevän.

Annoksia
64 palaa
Valmistusaika
45 min
Vaikeustaso
Helppo

Tuulomantorttu

Ainekset

200
g
voita
3
munaa
3
dl
sokeria
5
dl
vehnäjauhoja
2
tl
leivinjauhetta
2
tl
vaniljasokeria
1/4
tl
suolaa
1
prk (200 g)
kermaviiliä
Kuorrutus
100
g
voita
4
rkl
vahvaa, kuumaa kahvia
7
dl
tomusokeria
2
rkl
kaakaojauhetta
Pinnalle
1/2
dl
kookoshiutaleita ja -lastuja

Työvaiheet

  1. Sulata voi ja anna jäähtyä. Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
  2. Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe, vaniljasokeri ja suola. Siivilöi ne vaahtoon.
  3. Lisää taikinaan jäähtynyt voisula ja kermaviili. Sekoita tasaiseksi.
  4. Levitä taikina leivinpaperin päälle reunalliselle uunipellille. Kypsennä 200-asteisessa uunissa 15 minuuttia. Anna jäähtyä.
  5. Valmista kuorrutus. Sulata voi. Sekoita joukkoon kahvi, tomusokeri ja kaakaojauhe. Levitä kuorrutus lämpimän pohjan päälle. Ripottele pinnalle kookoshiutaleita ja -lastuja.

Vinkki! Jos et välitä kookoksesta, koristele palat vaahtokarkeilla.

Kommentit (0)

Anski on lisännyt 4 reseptiä.
Linkitetty 3 keittokirjaan.

Nämä helpot ja herkulliset pikkuleivät syntyvät nopeasti ja ovat hyvin muunneltavissa. Löysin ohjeen Valion Halloween -resepteistä

200 g Valio voita
1 ½ dl sokeria
1 ½ dl fariinisokeria
1 tl vaniljasokeria
1 kananmuna
3 ½ dl vehnäjauhoja
1 tl ruokasoodaa
½ tl suolaa
150 g minttusuklaata TAI tavallista maitosuklaata TAI valkosuklaata - oman maun (ja mitä sattuu kaapissa olemaan...

Annoksia
n. 30 kpl
Valmistusaika
15 min + paistoaika 10 min
Vaikeustaso
Helppo

Superhelpot ja -hyvät pikkuleivät

Työvaiheet

Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokerit. Lisää muna ja vatkaa tasaiseksi.
Sekoita jauhot, sooda ja suola keskenään. Lisää taikinaan ja sekoita nopeasti tasaiseksi.
Lisää taikinaan rouhittu suklaa ja pähkinät. Älä rouhi niitä liian pieneksi, sillä "sattumat" lisäävät mukavasti suutuntumaa.
Lusikoi pellille ruokalusikallinen taikinaa kekoihin väljästi (max. 8 keksiä/pelti), jotta keksit mahtuu leviämään.
Paista uunin keskiosassa 200 asteessa 10 min per pelti.
Pikkuleivät ovat parhaimmillaan, kun ulkoreunat ovat mureat ja keskeltä vähän sitkeitä.

Kommentit (0)

Ihan maidotonta meininkiä on lisännyt 13 reseptiä.
Linkitetty 9 keittokirjaan.
Lämmintä kauraleipää suoraan uunista
Lämmintä kauraleipää suoraan uunista

Tällä ohjeella gluteeniton ja maidoton peltikauraleipä on todella helppo valmistaa. Saat leivästä pehmeää ja kuohkeaa. Leipäpalat eivät murene käsiin, vaan leipäruudut ovat helposti halkaistavissa, silloin kun haluat sipaista väliin voita tai margariinia. Leivän maku säilyy herkullisena useamman...

Pehmeää kauraherkkua pellillinen

Tämä leipäohje syntyi puolivahingossa. Leipä oli lopussa ja kauppaan en halunnut lähteä. Kaivelin kaappia summa mutikassa ja käteen osui Free From Glutein -jauhoseosta (Lidl) jota olin aiemmin ostanut kokeeksi. Uskon, että muutkin...

Annoksia
12
Vaikeustaso
Helppo

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1792 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Panu Pälviä

Salaattia pannulla? Kyllä! Tämän salaatin maun salaisuutena ovat paistetut chorizot ja niiden rasvassa pyöräytetyt sydänsalaatit. Pehmeä piimäkastike sitoo maut yhteen.

Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Maissi-makkarasalaatti

Ainekset

300
g
vihreitä papuja
4
maissintähkää
200
g
chorizo-tuoremakkaraa
2
valkosipulinkynttä
3
sydänsalaattia
3
dl
rucolaa
1/2
dl
suolapähkinöitä
Piimäkastike
1
dl
piimää
1/2
dl
majoneesia
2
rkl
ruohosipulia hienonnettuna
1
tl
sipulijauhetta
1
tl
chilijauhetta
ripaus
sokeria ja suolaa

Työvaiheet

  1.  Aloita sekoittamalla kastikkeen aineet tasaiseksi pienessä kulhossa. Anna kastikkeen maustua kylmässä salaatin valmistamisen ajan.
  2. Taita pavuista kannat pois. Keitä papuja ja maissintähkiä vedessä 3–4 minuuttia. Jäähdytä ne kylmällä vedellä. 
  3. Viipaloi makkarat. Kuori ja hienonna valkosipulit. Halkaise sydänsalaatit. Leikkaa maissinjyvät veitsellä irti tähkästä.
  4. Paista makkarat pannussa kypsäksi. Lisää valkosipuli, pavut ja maissit, ja jatka paistamista muutama minuutti. Siirrä makkara-kasvisseos salaattivadille, laita pannu puhdistamatta takaisin kuumalle levylle ja paista sydänsalaatin leikkuupintoja chorizon rasvassa noin minuutti. Lisää sydänsalaatit ja rucola vadille. Rouhi pinnalle suolapähkinöitä ja lusikoi kastiketta päälle.

Kommentit (0)