
Keitä raparperisiirappi ja leivo pilvenkeveät marenkipesät kaikessa rauhassa etukäteen. Kirsikat ehdit perata juuri ennen kuin vaahdotat kerman. Jos haluat leivoksesta sekä gluteenittoman että maidottoman, jätä kerma pois ja täytä marengit tuoreilla marjoilla ja raparperisiirapilla.
Kirsikka-mantelimarengit
Ainekset
Työvaiheet
- Tee ensin raparperisiirappi ohjeen mukaan.
- Paahda mantelilastuja kuivassa paistinpannussa 3–4 minuuttia. Kaada mantelilastut lautaselle jäähtymään, etteivät ne pala pannun jälkilämmössä.
- Kuumenna uuni 125 asteeseen. Erottele kananmunanvalkuaiset kulhoon. Vaahdota valkuaisia sähkövatkaimella ja lisää sokeri vähitellen vaahtoon. Vatkaa kovaksi vaahdoksi. Siivilöi ja sekoita maissitärkkelys valkuaisvaahtoon. Valuta etikka joukkoon tipoittain samalla sekoittaen. Lisää lopuksi puolet mantelilastuista marenkivaahtoon. Jätä loput koristeluun.
- Jaa marenki 6 osaan leivinpaperille uunipellille. Muotoile ruokalusikalla marengin keskelle syvennys. Paista marenkeja 125-asteisessa uunissa 1 ½ tuntia. Jäähdytä.
- Täytä jäähtyneet marengit. Ota 6 kirsikkaa sivuun koristelua varten. Poista lopuista kirsikoista kivet ja survo marjat. Mausta halutessasi sokerilla. Vaahdota kylmä kerma sähkövatkaimella kulhossa. Mausta kardemummalla. Sekoita survotut kirsikat kermavaahtoon.
- Annostele kirsikkakermavaahto marenkien keskellä olevaan syvennykseen. Ripota paahdettuja mantelilastuja leivosten pinnalle ja valele ne siirapilla. Koristele kirsikoilla.