Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1752 reseptiä.
Linkitetty 20 keittokirjaan.
Ohje Taina Vuohelainen Kuva Arto Vuohelainen

Keitä raparperisiirappi ja leivo pilvenkeveät marenkipesät kaikessa rauhassa etukäteen. Kirsikat ehdit perata juuri ennen kuin vaahdotat kerman. Jos haluat leivoksesta sekä gluteenittoman että maidottoman, jätä kerma pois ja täytä marengit tuoreilla marjoilla ja raparperisiirapilla.

Annoksia
6 kpl
Valmistusaika
30 min + paisto 1,5 t
Vaikeustaso
Helppo

Kirsikka-mantelimarengit

Ainekset

Marengit
1 1/2
dl
(50 g) mantelilastuja
2
kananmunanvalkuaista
1
dl
sokeria
1 1/2
tl
maissitärkkelystä
1
tl
etikkaa
Täyte
1
dl
kirsikoita tai 1 dl valmista kirsikkahilloa (esim. Bonne Maman)
(1
rkl
sokeria)
3
dl
vispikermaa
1/4
tl
kardemummaa
Lisäksi
6
rkl
raparperisiirappia (ks. ohje)

Työvaiheet

  1. Tee ensin raparperisiirappi ohjeen mukaan.
  2. Paahda mantelilastuja kuivassa paistinpannussa 3–4 minuuttia. Kaada mantelilastut lautaselle jäähtymään, etteivät ne pala pannun jälkilämmössä.
  3. Kuumenna uuni 125 asteeseen. Erottele kananmunanvalkuaiset kulhoon. Vaahdota valkuaisia sähkövatkaimella ja lisää sokeri vähitellen vaahtoon. Vatkaa kovaksi vaahdoksi. Siivilöi ja sekoita maissitärkkelys valkuaisvaahtoon. Valuta etikka joukkoon tipoittain samalla sekoittaen. Lisää lopuksi puolet mantelilastuista marenkivaahtoon. Jätä loput koristeluun.
  4. Jaa marenki 6 osaan leivinpaperille uunipellille. Muotoile ruokalusikalla marengin keskelle syvennys. Paista marenkeja 125-asteisessa uunissa 1 ½ tuntia. Jäähdytä.
  5. Täytä jäähtyneet marengit. Ota 6 kirsikkaa sivuun koristelua varten. Poista lopuista kirsikoista kivet ja survo marjat. Mausta halutessasi sokerilla. Vaahdota kylmä kerma sähkövatkaimella kulhossa. Mausta kardemummalla. Sekoita survotut kirsikat kermavaahtoon.
  6. Annostele kirsikkakermavaahto marenkien keskellä olevaan syvennykseen. Ripota paahdettuja mantelilastuja leivosten pinnalle ja valele ne siirapilla. Koristele kirsikoilla.

Kommentit (0)

Virvelihärveli on lisännyt 8 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.

Äitin ohjevihkosesta kopioitu ohje, jota olen käyttänyt sitten kotoonta pois muuttamisen.

Hieman poikkeava lettutaikina, koska rasvaa ei tarvitse lisätä kuin ensimmäiselle pannulle (, koska taikinassa on öljyä)

Annoksia
10 isoa lettua
Vaikeustaso
Helppo

Lettutaikina

Ainekset

5
dl
maitoa
1/2
tl
suolaa
2 1/2
dl
vehnäjauhoja
2
kananmunaa
1/2
dl
öljyä

Työvaiheet

Vatkaa maidon joukkoon muut aineet. Paista taikinasta isoja, ohuita lettuja.
Ja rasvaa ei tosiaankaan tarvitse lisätä kuin ensimmäiselle pannulle.

Kommentit (0)

Kaisu P. on lisännyt 173 reseptiä.
Linkitetty 12 keittokirjaan.
Vaikeustaso
Helppo

Kauravohvelit

Ainekset

5
Dl
vettä
2
Kpl
Kananmuna
1/2
Dl
Öljyä tai margariinia
Ripaus
Suolaa
1
Tl
Sokeri
n. 4
Dl
Kaurajauho
2
Tl
Leivinjauhe

Työvaiheet

Mittaa kulhoon vesi. Riko joukkoon munat ja sekoita. Lisää rypsiöljy tai sulatettu margariini, sekä ripaus suolaa ja sokeria. Sekoita joukkoon kaurajauho. Anna taikinan turvota hetki.
Laita vohvelirauta lämpenemään. Voitele rauta öljyllä tai margariinilla ja kaada sopiva määrä taikinaa vohvelirautaan. Voitele rauta aina ennen kuin kaadan taikinaa uuden vohvelin paistamista varten.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1752 reseptiä.
Linkitetty 4 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Tuomas Kolehmainen

Miksi lusikoida muffinitaikina vuokiin? Paista taikina ronskisti levynä pellillä, kuorruta ja paloittele. Näiden suklaamuffinien mehevyyden takaa taikinaan raastettu kesäkurpitsa.

Annoksia
20 palaa
Vaikeustaso
Helppo

Suklaa-kesäkurpitsamuffinit pellillä

Ainekset

300
g
leivontasuklaata
4 1/2
dl (noin 400 g)
kesäkurpitsaa raastettuna
3
munaa
2
dl
sokeria
3
dl
vehnäjauhoja
1 1/2
rkl
leivinjauhetta
1
rkl
kanelia
1
dl
mantelirouhetta
1 1/2
dl
rypsiöljyä
1 1/2
dl
omenahilloa
3
rkl
hunajaa

Työvaiheet

  1. Laita uuni lämpenemään 180 asteeseen. Sulata suklaa kattilassa miedolla lämmöllä. Siirrä kattila liedeltä sivuun jäähtymään. Raasta kesäkurpitsa karkeaksi raasteeksi.
  2. Vatkaa kananmunat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään.
  3. Sekoita keskenään puolet suklaasta, kesäkurpitsaraaste, kuiva-aineet, öljy, hillo ja hunaja. Älä vaivaa.
  4. Kaada taikina leivinpaperin päälle uunipellille 30 cm x 30 cm:n kokoiseksi levyksi ja paista 20 minuuttia. Anna leivonnaisen jäähtyä, kaada loppu suklaa päälle ja leikkaa neliöiksi.

Kommentit (0)

Soppa365 on lisännyt 241 reseptiä.
Linkitetty 14 keittokirjaan.
OHJE Outi Väisänen KUVA Elvi Rista

Kikhernetofun valmistaminen on helpompaa kuin lihapullien paistaminen. Tarvitset vain vettä, kikhernejauhoja ja muutaman mausteen. Näihin tofukuutioihin tulee himo!

Annoksia
4
Valmistusaika
30 min + 2 t tekeytyminen
Vaikeustaso
Helppo

Burmalainen tofu ja pikacaesar

Ainekset

2
dl
kikhernejauhoja
1
tl
kurkumaa
3/4
tl
suolaa
4 cm:n pala
inkivääriä
1
iso
valkosipulinkynsi
5
dl
vettä
3
rkl
(seesami)öljyä
2
rkl
seesaminsiemeniä
Salaatti
1 iso kerä
romainesalaattia
1
dl
vegaanista majoneesia
1
rkl
misotahnaa
1
sitruuna

Työvaiheet

  1. Sekoita kurkuma ja suola kikhernejauhoihin. Raasta inkivääri ja hienonna valkosipuli joukkoon. Lisää 2 dl vettä ja sekoita tasaiseksi.
  2. Kiehauta 3 dl vettä kattilassa. Vispaa tofuseos joukkoon. Keitä seosta matalalla lämmöllä 5-8 minuuttia pohjaa myöten sekoittaen, kunnes se muuttuu kiiltäväksi, paksuksi puuroksi.
  3. Öljyä pieni vuoka tai vaikka pakasterasia. Kaada seos vuokaan. Peitä kelmulla ja laita jääkaappiin jähmettymään, kunnes se on leikattavaa.
  4. Leikkaa kikhernetofu reiluiksi kuutioiksi tai tangoiksi kaksinkertaisen talouspaperin päällä. Painele palat talouspaperilla kuiviksi myös päältä.
  5. Paahda seesaminsiemeniä kuivassa, kuumassa pannussa hetki. Siirrä ne sivuun odottamaan.
  6. Kuumenna öljy pannussa ja ruskista kikhernekuutiot kaikilta sivuilta. Pyörittele kuutiot seesaminsiemenissä.
  7. Paloittele salaatti kulhoon. Sekoita misotahna majoneesiin ja sitten salaattiin. Leikkaa sitruuna lohkoiksi. Levitä tofu päälle. Tarjoa salaatti sitruunalohkojen kanssa.

Vinkki! Muista paistaa kuutioihin maukas pinta kaikilta sivuilta. Paahdetut seesaminsiemenet tuovat viimeisen makusilauksen.

Kommentit (0)