
Tähän herkkuun et tarvitse viljaa etkä vatkainta.
Muscovado-mansikkakakku
Ainekset
Työvaiheet
- Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
- Mittaa voi ja sokeri kattilaan ja kiehauta aineet koko ajan sekoitellen. Siirrä kattila pois liedeltä ja sekoita joukkoon ranskankerma. Jäähdytä seos kädenlämpöiseksi.
- Yhdistä kuivat aineet. Lisää ne ja kananmunat voi-sokeriseokseen ja sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi.
- Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun tai leivinpaperilla vuorattuun pyöreään kakkuvuokaan (Ø 20 cm).
- Paista kakku uunin alatasossa noin 25 minuuttia, kunnes se on tikulla kokeiltaessa juuri ja juuri kypsä. Jäähdytä kakku.
- Viipaloi tai lohko mansikat. Levitä ranskankerma kakun päälle ja tee mansikoista reilu keko kakun pinnalle. Ripottele koristeeksi muscovadosokeria.