
Tarjoa papumutakakku omena-kanelikompotin kanssa.
Papumutakakku
Ainekset
Työvaiheet
- Laita uuni kuumenemaa 180 asteeseen. Voitele irtopohjavuoka (Ø 18–20 cm) hyvin.
- Paloittele suklaa ja voi kulhoon ja sulata ne mikrossa tai liedellä vesihauteessa välillä sekoittaen.
- Huuhdo ja valuta pavut siivilässä. Laita pavut, vaniljajauhe, kahvi, suola ja hiukan jäähtynyt suklaasula tehosekoittimeen ja soseuta sileäksi.
- Erottele munien keltuaiset ja valkuaiset. Vatkaa keltuaiset muscovadosokerin kanssa vaahdoksi. Vaahdota valkuaiset toisessa kulhossa kiiltäväksi pilveksi. Yhdistä vaahdot varovasti käännellen. Ota ½ dl vaahdosta sivuun koristelua varten. Sekoita loppu vaahto suklaa-papumassaan.
- Kaada taikina vuokaan ja tasoita pinta. Lusikoi 3 munavaahtorengasta taikinan pinnalle; aloita keskeltä pienimmästä renkaasta ja tee isoin ulkoreunaan. Renkaat saavat katkeilla, eikä niiden tarvitse olla tasaisia. Vedä (grilli)tikulla viivoja ulkolaidasta keskelle säteittäin, niin että pintaan muodostuu kuvioita.
- Paista kakkua uunissa noin 30–40 minuuttia. Se saa jäädä tahmeaksi. Ota kakku uunista, kun se on keskeltä vielä hiukan hyllyvä.
- Anna kakun jäähtyä huoneenlämmössä 1 tunti ja kiinteytyä jääkapissa vähintään 2 tuntia tai yön yli. Säilytä kakku jääkaapissa. Kakun pinta säilyy kauniina noin vuorokauden.
- Tarjoa omena-mantelikompotin (ks. ohje alla) kanssa.
Omena-mantelikompotti
Ainekset
Työvaiheet
- Keitä teetä, sokeria ja kanelitankoja kattilassa liedellä 10 minuuttia. Purista sitruunanmehu joukkoon.
- Lohko omenat kuorineen. Lisää omenat ja mantelit liemeen. Keitä 10 minuuttia tai kunnes lohkot pehmenevät. Anna jäähtyä ja siirrä jääkaappiin. Tarjoa mutakakun kanssa.
Tämä on aivan taivaallisen hyvää! Voittaa tavallisen mutakakun ja vatsa kiittää. Kiitos!