Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3403 reseptiä.
Linkitetty 48 keittokirjaan.
OHJE Taina Vuohelainen KUVA Arto Vuohelainen

Tarjoa papumutakakku omena-kanelikompotin kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12 palaa
Valmistusaika
1 t + jäähdytys 3-12 t
Vaikeustaso
Helppo

Papumutakakku

Ainekset

200
g
tummaa suklaata (70 % kaakaota)
150
g
voita
4
dl
käyttövalmiita mustapapuja (esim. GoGreen tai Biona)
1 1/2
rkl
vaniljajauhetta (esim. Urtekram)
1/2
dl
vahvaa kahvia
1/4
tl
suolaa
200
g
muscovadosokeria
4
kananmunaa

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaa 180 asteeseen. Voitele irtopohjavuoka (Ø 18–20 cm) hyvin.
  2. Paloittele suklaa ja voi kulhoon ja sulata ne mikrossa tai liedellä vesihauteessa välillä sekoittaen.
  3. Huuhdo ja valuta pavut siivilässä. Laita pavut, vaniljajauhe, kahvi, suola ja hiukan jäähtynyt suklaasula tehosekoittimeen ja soseuta sileäksi.
  4. Erottele munien keltuaiset ja valkuaiset. Vatkaa keltuaiset muscovadosokerin kanssa vaahdoksi. Vaahdota valkuaiset toisessa kulhossa kiiltäväksi pilveksi. Yhdistä vaahdot varovasti käännellen. Ota ½ dl vaahdosta sivuun koristelua varten. Sekoita loppu vaahto suklaa-papumassaan.
  5. Kaada taikina vuokaan ja tasoita pinta. Lusikoi 3 munavaahtorengasta taikinan pinnalle; aloita keskeltä pienimmästä renkaasta ja tee isoin ulkoreunaan. Renkaat saavat katkeilla, eikä niiden tarvitse olla tasaisia. Vedä (grilli)tikulla viivoja ulkolaidasta keskelle säteittäin, niin että pintaan muodostuu kuvioita.
  6. Paista kakkua uunissa noin 30–40 minuuttia. Se saa jäädä tahmeaksi. Ota kakku uunista, kun se on keskeltä vielä hiukan hyllyvä.
  7. Anna kakun jäähtyä huoneenlämmössä 1 tunti ja kiinteytyä jääkapissa vähintään 2 tuntia tai yön yli. Säilytä kakku jääkaapissa. Kakun pinta säilyy kauniina noin vuorokauden.
  8. Tarjoa omena-mantelikompotin (ks. ohje alla) kanssa.

Omena-mantelikompotti

Ainekset

2
dl
Earl Grey -teetä
1 1/2
dl
muscovadosokeria
2
kanelitankoa
2
rkl
sitruunamehua
3
punaista omenaa
1
dl
manteleita

Työvaiheet

  1. Keitä teetä, sokeria ja kanelitankoja kattilassa liedellä 10 minuuttia. Purista sitruunanmehu joukkoon.
  2. Lohko omenat kuorineen. Lisää omenat ja mantelit liemeen. Keitä 10 minuuttia tai kunnes lohkot pehmenevät. Anna jäähtyä ja siirrä jääkaappiin. Tarjoa mutakakun kanssa.

Kommentit (1)

Sannahof
Seuraa 
Liittynyt6.11.2015

Tämä on aivan taivaallisen hyvää! Voittaa tavallisen mutakakun ja vatsa kiittää. Kiitos!

Ketju on lukittu.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Kodin Kuvalehti on lisännyt 1177 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Ninna Lindström

Tuplanautinto! Cookien paras kyytipoika on lasillinen kylmää maitoa. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
18 keksiä
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Tupla-cookiet

Ainekset

125
g
pehmeää voita
½
dl
sokeria
1
dl
fariinisokeria
2
munaa
3
dl
vehnäjauhoja
½
tl
leivinjauhetta
3
(yht. 150 g)
Tupla Maxi -patukkaa
50
g
kuorellisia manteleita
Lisäksi
50
g
maitosuklaata
1
dl
kuorellisia manteleita

Työvaiheet

  1. Vatkaa voi, sokeri ja fariinisokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen koko ajan vatkaten.
  2. Sekoita jauhoihin leivinjauhe.
  3. Leikkaa suklaapatukat pieniksi kuutioiksi. Rouhi mantelit. Sekoita ainekset tasaiseksi taikinaksi.
  4. Pyöritä taikinasta puhtain käsin reilun ruokalusikallisen kokoisia palloja. Laita pallot kahdelle pellille. Paina pallot kevyesti keskeltä matalammaksi. Jätä kekseille tilaa levitä.
  5. Paista  175 asteessa noin 12 minuuttia. Pyyhkäise koristeeksi sulatettua maitosuklaata ja paina päälle manteli.
Hyvä terveys on lisännyt 315 reseptiä.
Linkitetty 12 keittokirjaan.
OHJE Suvi Rüster KUVA Tuomas Kolehmainen
Tavallista kevyempi mutta muhevampi kiusaus syntyy, kun käytät pakastekasvissuikaleita ja raastettua kesäkurpitsaa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
1 t 10 min
Vaikeustaso
Helppo

Kana-fetakiusaus

Ainekset

1 (300 g)
kesäkurpitsa
2
ps (a 250 g)
kasvissuikaleita
300
g
broilerin- tai kalkkunan jauhelihaa
1
tl
öljyä
1
tl
curryjauhetta
1
tl
oreganoa
ripaus
suolaa
2
dl
kasvirasvakermaa
1
dl
maitoa
100
g
fetajuustoa

Työvaiheet

  1. Huuhtele kesäkurpitsa, raasta raastimen karkealla terällä tai mandoliinilla raasteeksi. Sekoita kesäkurpitsat ja kasvissuikaleet uunivuokaan.
  2. Paista jauheliha öljytilkassa kypsäksi. Mausta currylla, oreganolla ja suolalla. Lisää kasvirasvasekoite, maito ja murustettu feta. Kaada kastike vuokaan kasvisten joukkoon. Sekoita.
  3. Kypsennä kiusausta 200-asteisen uunin keskitasolla noin 45-50 minuuttia. Anna tekeytyä 5-10 minuuttia ennen tarjoilua.

    VINKKI! Halutessasi voit vaihtaa broilerijauhelihan lohijauhelihaan tai kasvisjauhikseen.
Kodin Kuvalehti on lisännyt 1177 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Ninna Lindström
Pehmeiksi paahtuvien luumujen ja hasselpähkinöiden hurmaava tuoksu nostattaa veden kielelle.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
15 palaa
Valmistusaika
55 min
Vaikeustaso
Helppo

Pähkinäinen luumupaistos

Ainekset

8–9
luumua
1
appelsiini
100
g
huoneenlämpöistä voita
dl
fariinisokeria
2
munaa
2
dl
vehnäjauhoja
dl
hasselpähkinäjauhetta
tl
leivinjauhetta
1
tl
vaniljasokeria
Pinnalle
½
dl
hasselpähkinärouhetta

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Vuoraa suorakaiteen muotoinen vuoka (22 cm x 30 cm) leivinpaperilla. Voit paistaa kakun myös pyöreässä irtopohjavuoassa (Ø 22 cm).
  2. Leikkaa luumut puoliksi ja poista kivet. Raasta appelsiinista kuori ja purista ½ dl mehua.
  3. Vatkaa pehmeä voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksi kerrallaan voimakkaasti vatkaten.
  4. Sekoita jauhot, hasselpähkinäjauhe, leivinjauhe ja vanilja keskenään toisesssa kulhossa. Kääntele jauhoseos voivaahdon sekaan. Lisää lopuksi appelsiinin mehu.
  5. Kaavi taikina vuokaan. Laita luumut taikinan pinnalle, mutta älä paina niitä syvälle. Ripottele päälle pähkinärouhetta.
  6. Paista uunin keskitasolla 30–40 minuuttia, kunnes taikina on keskeltä tikulla kokeiltaessa kypsä.

Vinkki! Purista lopusta appelsiinista mehua salaatinkastikkeeseen tai kalan tai lihan marinadiin.

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3403 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Mikko Hannula

Syksyn suosikkileivonnaisessa tuntuu inkiväärin puraisu. Helppo piirakka on sekoittamalla valmis uuniin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12 palaa
Valmistusaika
40 min
Vaikeustaso
Helppo

Omena-inkiväärikakku

Ainekset

6–7
(600 g)
kotimaista omenaa
6
hillottua inkivääriä siirapissa
200
g
voita
3
dl
tummaa muscovadosokeria
2
dl
siirappia
5
dl
vehnäjauhoja
tl
leivinjauhetta
1
tl
jauhettua inkivääriä
ripaus suolaa
2
kananmunaa
PINNALLE
2
rkl
hillottujen inkiväärien siirappia

Työvaiheet

  1. Raasta neljä omenaa ja hillotut inkiväärit. Poista lopuista omenoista omenaporalla kota ja leikkaa omenat renkaiksi.

  2. Kuumenna voita, sokeria ja siirappia kattilassa, kunnes voi on sulanut. Siirrä kattila sivuun odottamaan.

  3. Sekoita jauhot, leivinjauhe, kuivattu inkivääri ja suola kulhossa keskenään. Lisää voi-siirappiseos, omena- ja inkivääriraaste sekä munat. Sekoita tasaiseksi.

  4. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun vuokaan (n. 33 cm x 23 cm). Laita omenaviipaleet taikinan pinnalle ja sivele ne inkiväärien siirapilla.

  5. Paista kakkua 200-asteisessa uunissa keskitasoa alempana noin 30 minuuttia tai kunnes taikina ei tartu tikkuun kokeiltaessa. Tarjoa vaniljajäätelön kanssa.