Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2684 reseptiä.
Linkitetty 17 keittokirjaan.
OHJE Taina Vuohelainen KUVA Arto Vuohelainen

Suolaisten pannareiden uudet kylkiäiset ovat manteli, minttu ja chili. Kuohkeuta gluteeniton taikina kivennäisvedellä ja paista iltapalaksi vino pino pikkuherkkuja.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
40 kpl
Valmistusaika
40 min
Vaikeustaso
Helppo

Pikkupannarit

Ainekset

1
dl
kivennäisvettä
4
dl
maitoa
2 1/2
dl
gluteenitonta jauhoseosta (esim. Sunnuntai)
2
kananmunaa
1/2
tl
suolaa
mustapippuria myllystä
Lisäksi
30
g
voita
1/4
dl
kevyesti rouhittuja manteleita
sriracha-chilikastiketta (ks. vinkki)

Työvaiheet

  1. Sekoita kivennäisvesi, maito ja jauhot sileäksi kulhossa. Vaahdota kananmunat kevyesti vispilällä toisessa kulhossa ja lisää vaahto taikinaan. Mausta suolalla ja pippurilla. Anna taikinan levätä noin 15 minuuttia.
  2. Tee ricottakerma (ks. ohje).
  3. Kuumenna ja voitele lettupannu (Ø n. 8 cm). Annostele taikinaa pannuun pienellä kauhalla. Käännä pannari, kun sen reuna alkaa kypsyä. Jos pannu savuttaa tai voi ruskistuu nopeasti, vähennä lämpöä.
  4. Tarjoa pannarit ricottakerman, mantelirouheen ja tulisen sriracha-kastikkeen kanssa.

 

VINKKI!

Keitä sriracha-kastike suosikkichileistäsi, valkosipulista, omenaviinietikasta, sokerista ja suolasta. Katso ohje gloria.fistä hakusanalla "sriracha-kastike"

Mintulla maustettu ricottakerma

Ainekset

2
dl
ricottajuustoa (tai kotimaista herajuustoa)
150
g
ranskankermaa
1 1/2
dl
minttua
1
dl
viipaloitua kevätsipulia

Työvaiheet

  1. Yhdistä ricottajuusto ja ranskankerma kulhossa.
  2. Hienonna minttu ja viipaloi kevätsipuli. Sekoita ne ricottakermaan.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2684 reseptiä.
Linkitetty 18 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Panu Pälviä

Luumu-kauracrumble yhdistää pehmeän ja rapean koukuttavalla tavalla. Taikinamurujen alle voi luumujen sijaan laittaa hapokkaita omenoita, karviaisia tai muita marjoja tai hedelmiä, jotka pistävät fariinisokerille kampoihin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4–6
Valmistusaika
15 min + kypsennys 40 min
Vaikeustaso
Helppo

Luumu-kauracrumble

Ainekset

10
tuoretta luumua
2
rkl
voita
2
rkl
fariinisokeria
Crumble
3
dl
isoja kaurahiutaleita
1
dl
hasselpähkinäjauhetta
dl
fariinisokeria
150
g
voita huoneenlämpöisenä
Lisäksi
vaniljajäätelöä

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Poista luumuista kivet ja leikkaa hedelmät viipaleiksi. Lado viipaleet uunivuokaan. Säästä noin 20 viipaletta paistoksen pinnalle.

  2. Leikkaa voi nokareiksi ja laita nokareet vuokaan luumujen päälle. Ripottele fariinisokeri pinnalle. Siirrä vuoka uuniin ja kypsennä noin 15 minuuttia.

  3. Laita crumblen aineet kulhoon ja nypi tasaiseksi seokseksi. Laske uunin lämpötila 200 asteeseen. Levitä crumble tasaiseksi kerrokseksi esipaistettujen luumujen päälle. Lado loput luumuviipaleet pinnalle. Kypsennä uunissa 20–25 minuuttia. Tarjoa crumble lämpimänä vaniljajäätelön kanssa.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2684 reseptiä.
Linkitetty 30 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Panu Pälviä

Nopsasti valmistuvaan piirakkaan kannattaa yhdistellä erilaisia marjoja. Osan niistä voi jättää myös kypsän piirakan päälle.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8–10
Valmistusaika
15 min + kypsennys 25 min
Vaikeustaso
Helppo

Punaisten marjojen piirakka

Ainekset

dl
juoksevaa margariinia
dl
sokeria
3
dl
vehnäjauhoja
1
dl
neljän viljan hiutaleita
1
tl
leivinjauhetta
2
tl
vaniljasokeria
1
kananmuna (L-koko)
1
dl
täysmaitoa
4
dl
marjasekoitusta (esim. punaherukoita, vadelmia, puolukkaa)
Lisäksi
1
rkl
juoksevaa margariinia vuoan voiteluun
3–4
dl
tuoreita marjoja

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Voitele piirakkavuoka margariinilla (ø noin 25 cm).

  2. Sekoita margariini, sokeri, jauhot, hiutaleet, leivinjauhe ja vaniljasokeri kulhossa murumaiseksi seokseksi. Ota 1/3 seoksesta toiseen kulhoon. Lisää muna ja maito 2/3 muruseokseen ja sekoita sähkövatkaimella nopeasti tasaiseksi.

  3. Kaada taikina vuokaan ja levitä marjat taikinan päälle. Ripottele sivuun otettu muruseos marjoille. Kypsennä piirakkaa uunissa noin 20–25 minuuttia. Anna jäähtyä hetki.

  4. Lado haalean piirakan päälle tuoreita marjoja juuri ennen tarjoamista.

Vinkki! Jos käytät piirakkaan pakastemarjoja, lisää ne joukkoon kohmeisina ja lisää paistoaikaa tarpeen mukaan.

Kommentit (0)

Helsingin Sanomat on lisännyt 265 reseptiä.
Linkitetty 191 keittokirjaan.
OHJE Suvi Rüster KUVA Tuomas Kolehmainen

Jos rakastat key lime -piirakkaa, ihastut takuulla tähän puolukkapiirakkaan. Täytteessä maistuvat kinuskinen kondensoitu maito, limetti ja kirpeät puolukat. Piirakkapohjaan lisätään reilusti kookoshiutaleita, jotka antavat pohjalle maun lisäksi mahtavasti rapeutta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
10
Valmistusaika
45 min
Vaikeustaso
Helppo

Kinuskinen puolukkapiirakka

Ainekset

Pohja
150
g
huoneenlämpöistä voita
1
dl
sokeria
1
kananmuna
3
dl
vehnäjauhoja
dl
kookoshiutaleita
½
tl
leivinjauhetta
Täyte
1
prk (397 g)
kondensoitua maitotiivistettä
1
prk (200 g)
kermarahkaa
2
kananmunaa
1
tl
vaniljasokeria
1
limetin mehu ja raastettu kuori
2
dl
puolukoita

Työvaiheet

  1. Vatkaa voi ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Lisää kananmuna ja sekoita tasaiseksi. Sekoita jauhot, kookoshiutaleet ja leivinjauhe keskenään ja lisää taikinaan. Sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Nosta taikina kulhossaan jääkaappiin vähintään vartiksi.
  2. Kuumenna uuni 200-asteiseksi.
  3. Painele taikina kevyesti voidellun piirakkavuoan (halkaisija 24 cm) pohjalle ja reunoille.
  4. Sekoita maitotiiviste, kermarahka, kananmunat ja vaniljasokeri kulhossa. Pese limetti, raasta siitä kuori ja purista mehu, ja lisää ne täytteen joukkoon. Kaada täyte vuokaan. Lisää päälle puolukat.
  5. Paista piirakkaa uunin keskitasolla 25–30 minuuttia, kunnes reunat ovat kauniin ruskeat ja täyte hyytynyt. Jäähdytä huoneenlämpöiseksi ja tarjoile. Piirakka säilyy jääkaapissa pari päivää.

Kommentit (15)

Vierailija

Mikä rasvaprosentti on suomalaisessa kermarahkassa? Ajattelin käyttää sitruunaa limetin sijaan. Se varmaankin onnistuu vai mitä?

Emilia Soppa365
Seuraa 
Liittynyt18.4.2017

Ainakin Valion kermarahkassa näyttäisi olevan noin 9 % rasvaa. Sitruuna toimii limetin tilalla oikein hyvin!

Elli sé

Tarkoitetaanko kondensoidulla maidolla valmiiksi karamellisoitua vai sitä tavallista kondensoitu maitoa?

Milja Soppa365
Seuraa 
Liittynyt10.9.2018

Kiitos kysymyksestä, tähän tulee tavallista kondensoitua maitoa.

Vierailija

En pidä kookoshiutaleista, muuten ohje kuulostaa ihanalta. Voikohan ne korvata esim. samalla määrällä kaurahiutaleita vai pitäisikö laittaa vähemmän?

Vierailija

Vierailija täällä ihmettelee kysymystä kermarahkan rasvaprosentista, kun voitakin tulee 150g eli onko kermarahkan rasvaprosentilla jotain oleellista merkitystä?

Vierailija

Onko tavallinen kondensoitu maito se makea vai se ilman sokeria?

Leivonleivon

Uskoisin, että kermarahkalla täytteestä tulee täyteläisemmän makuinen kuin vähemmän rasvaa sisältävällä rahkalla. Voi tulee murotaikinapohjaan, joten se ei vaikuta täytteen makuun.

Vierailija

Voiko vehnäjauhot korvata gluteenittomalla?

Vierailija

Ostin karamellisoitua maitotiivistettä ja piirakka on jo uunissa, kun huomasin vasta eron. Nooh, saapa nähdä.

Jorma leipoo

Mistä tämä nimi kinuskinen tulee, kun mitään kinuskia ei piirakkaan tule?

hiiva
Seuraa 
Liittynyt8.2.2015

Voiko pakastaa.

Vierailija

Tein ja hyvää tuli! Kookoshiutaleet meni makumieltymysten vuoksi vaihtoon eli kaurahiutaleiksi. Täyte vaikutti ennen piirakan uuniin laittamista liian juoksevalta, joten lisäsin teelusikallisen maizenaa, perunajauhot käy yhtä hyvin. Puolukoiden määrä ei ainakaan omassa piirakkavuossani täsmännyt, joten kaksinkertaistin määrän.

Emilia Soppa365
Seuraa 
Liittynyt18.4.2017

Kondensoidusta maidosta: tässä tarkoitetaan tosiaan makeutettua versiota, jota on yleisimmin saatavilla.

Kinuskikysymykseen: kondensoitu maito saa karamellimaista makua paahtuessaan täytteessä uunissa, mistä syntyy se kinuskinen maku. Varmasti tulee makoisa täyte myös, jos päätyy käyttämään tilalla valmiiksi karamellisoitua, toffeemaisen paksua kondensoitua maitoa.

Gluteenittomasta versiosta: onnistuu. mutta pohjasta tulee hieman murenevampi. Kannattaa yhdistää pohjataikinaan gluteenittomat kaurajauhot ja vaalea gluteeniton jauhoseos, niiden yhdistelmästä voisi syntyä toimiva lopputulos.

Kinuskihiiri

Mä käytin valmiiksi karamellisoitua kondensoituamaitoa ja tuli kyllä uskomattoman hyvä.
Puolukat onneksi tasapainottaa liiallista makeutta

Me Naiset on lisännyt 1343 reseptiä.
Linkitetty 89 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Mikko Hannula

Tämä ihana jäätelö ei ole maitoa nähnytkään! Banaani antaa jätskille kuohkean ja pehmeän rakenteen ja punaiset marjat mukavaa kirpeyttä. Jos pakastat ainekset valmiiksi, itse jäätelö valmistuu vartissa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min (+ ainesten pakastaminen)
Vaikeustaso
Helppo

Punaiset marjat -nice cream

Ainekset

3
isoa kypsää banaania
2
dl
kotimaisia puutarhavadelmia (pakaste)
2
dl
punaherukoita (pakaste)
½
dl
kauramaitoa
¼
tl
vaniljasokeria
Lisäksi
tuoreita marjoja ja mintunlehtiä

Työvaiheet

  1. Kuori ja viipaloi banaanit pakastuspussiin. Jos käytät tuoreita marjoja, laita ne myös pakastimeen yön ajaksi.

  2. Kaada kauramaito tehosekoittimen kulhoon, lisää jäiset banaanit ja marjat sekä vanilja.

  3. Soseuta seos sileäksi. Tarjoa jäätelö heti tai laita vielä pakastimeen jähmettymään.

  4. Koristele annokset tuoreilla marjoilla ja mintulla.

Kommentit (1)

Vierailija

Jep. Maidotonta jäätelön olla pitää. Nimittäin kermajäätelöä, se on parasta mitä on.