ET-lehti on lisännyt 143 reseptiä.
Linkitetty 79 keittokirjaan.
OHJE Christina Aaltio KUVA Pia Inberg

Kirpeä raparperi sopii täydellisesti rapsakan ja makean marengin kaveriksi. Herkkupavlova on luontaisesti gluteeniton. Vinkki: marengin uumeniin sopivat raparperin kaveriksi mainiosti myös mansikat. Voit valmistaa marengin etukäteen, mutta täytä pavlova vasta juuri ennen tarjoilua. Muuten pohja sitkistyy.

Annoksia
12 palaa
Valmistusaika
20 min + paisto 1 t 30 min
Vaikeustaso
Kohtalainen

Raparperipavlova

Ainekset

7
kananmunanvalkuaista
3
dl
sokeria
1/2
rkl
maissitärkkelystä (esim. Maizena)
Täyte
2-3
raparperinvartta
2
rkl
vettä
2
rkl
sokeria
2
dl
vispikermaa
250
g
rahkaa
1/2
dl
kinuskikastiketta
1
tl
vaniljasokeria
Lisäksi
1/2
dl
kinuskikastiketta

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan kiertoilmatoiminnolle 135 asteeseen.
  2. Vatkaa valkuaisia sähkövatkaimella muutama minuutti. Lisää sokeri vähitellen. Vaahdota seos niin kovaksi vaahdoksi, että se pysyy kulhossa, vaikka käännät sen ylösalaisin.
  3. Siivilöi maissitärkkelys vaahtoon ja sekoita.
  4. Levitä vaahdosta kaksi kiekkoa (Ø 24 cm) kahdelle leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Paista marenkeja 1 tunti, vaihda peltien paikkaa ja paista vielä 30 minuuttia. Kytke uunista virta ja jätä marengit jälkilämpöön tunniksi tai pitempäänkin, jos marengit eivät ole rapeutuneet. Jäähdytä marengit.
  5. Kuori ja pätki raparperinvarret 5 cm:n pätkiksi. Lisää raparperit ja vesi kuumalle paistinpannulle. Anna veden haihtua ja ripottele palojen päälle sokeria. Jäähdytä palat.
  6. Vaahdota kerma sähkövatkaimella vaahdoksi. Lisää joukkoon rahka ja kinuskikastike.
  7. Kokoa kakku. Nosta marenkilevy tarjoiluvadille. Levitä kinuskikerma ja puolet raparpereista marenkilevyn päälle. Nosta sen päälle toinen marenkilevy ja muotoile loppu kermavaahto ja raparperit keoksi marengin päälle.
  8. Valuta kuorrutuksen päälle kinuskikastiketta.

Kommentit (2)

Vierailija

Missä asteessa marengit paistetaan?

Vierailija

Jos ei ole kiertoilmauunia niin mikä astemäärä on tavallisessa paistouunissa.136

HannaMU on lisännyt 1 reseptin.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
Kaali kavereineen
Kaali kavereineen

Kaali, kurkuma, kumina - loistavat yhdessä! Neljäs K on kookosöljy.

Jostain tännepäin olevasta annoksesta tuli tämä idea mieleen, kirjoitin paperille muistiin...ja myöhemmin totesin, että kyllä, toimi!

Tässä laitoin mukaan pähkinöitä, parapähkinät olisivat varmaankin parhaita.
Seuraavaksi kokeilen kauralla.

Mutta siis oleellisuus on tuo 4:...

Annoksia
1
Valmistusaika
5 min + haudutus
Vaikeustaso
Helppo

Kaali ja kolme muuta

Ainekset

1
Rkl
Kookosöljy
1
Rkl
Kuminansiemenet
1
Tl
Jauhettu kurkuma
1
Sipuli
Pala
Valkokaalia

Työvaiheet

Määrät reseptissä ovat sinnepäin, ei mitattuja :)
Kookosöljyä pannulle, siihen kuminansiemeniä ja jauhettua kurkumaa. Anna näiden pyöriä hetken keskenään miedolla lämmöllä. Pilko sillä aikaa kaali ihan ohuiksi suikaleiksi ja halutessasi sipuli. Laita ne pannulle, ja lisää vielä aavistus vettä (vain niin, että tuo hieman kosteutta). Jätä kannen alle miedolle lämmölle joksikin aikaa. Ehkä 15 min? Mausta suolalla/herbamarella/maun mukaan.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1625 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Tämä vegaaninen versio kaalilaatikosta valmistuu kattilassa jopa 25 minuutissa. Maukas makuyhdistelmä syntyy kikherneistä, kaurarouheesta ja kahdesta eri kaalista.

Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Kaura-kaalilaatikko

Ainekset

200
g
lehtikaalia
200
g
kiinankaalia
1
sipuli
2
valkosipulinkynttä
1
rkl öljyä
4
dl
kasvislientä
dl
kaurarouhetta (esim. Myllärin gluteeniton)
½
dl
rusinoita
1
prk (300 g)
kikherneitä
2
rkl
siirappia
½–1
tl
suolaa
1/4
tl
mustapippuria
2
rkl
meiramia hienonnettuna
Puolukkaketsuppi
1
ps (200 g)
pakastepuolukoita
1/2
dl
sokeria
2
tl
valkoviinietikkaa
1/2
tl
suolaa

Työvaiheet

1. Ota ketsuppiin tulevat puolukat sulamaan.

2. Poista lehtikaalista kova keskiruoti. Suikaloi lehti- ja kiinankaalit. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Paista kaaleja ja sipuleita padassa öljyssä muutama minuutti. Tee kasvisliemi fondista tai kuutiosta. Lisää liemi, kaurarouhe ja rusinat pataan. Anna porista kannen alla 10–15 minuuttia tai kunnes kaura on kypsää.

3. Padan kypsyessä tee puolukkaketsuppi. Laita kaikki ketsupin aineet sauvasekoittimen kulhoon ja soseuta tasaiseksi.

4. Huuhtele kikherneet kylmällä vedellä ja lisää ne pataan. Mausta siirapilla, suolalla ja pippurilla. Anna ruuan kiehahtaa. Hienonna tuoretta meiramia valmiin ruuan joukkoon.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1625 reseptiä.
Linkitetty 8 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Tuomas Kolehmainen

Tarjoa hummus vaihteeksi kuumana New Yorkin trendiravintoloiden tapaan. Valitse mieluiset lisäkkeet ja tarjoile pitaleivän kanssa – tähän rakastuvat kaikki.

Annoksia
6
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Kuuma hummus

Ainekset

Hummus
3
tlk (à 300 g)
kikherneitä
2
sitruunan mehu
3
valkosipulinkynttä
2
rkl
tahinia
2
tl
juustokuminaa
1 1/2
tl
suolaa
noin 1/2
dl
vettä
noin 1/2
dl
oliiviöljyä
Pinnalle
4
tl
voita
Lisukkeet
(Neitsyt)oliiviöljyä, sormisuolaa ja mustapippuria, paprikajauhetta, paahdettuja pinjansiemeniä, lehtipersiljaa, retiisiä, granaattiomenan siemeniä, persimonia, sitruunaa, pitaleipää

Työvaiheet

  1. Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen.
  2. Kaada kikherneet lävikköön, huuhtele ja valuta.
  3. Laita hummuksen ainekset öljyä ja vettä lukuun ottamatta tehosekoittimeen ja soseuta. Lisää vettä ja öljyä sen verran, että saat sopivan paksua hummustahnaa.
  4. Kaada hummus uunivuokaan ja lusikoi voi nokareina pinnalle. Kuumenna uunin keskitasolla 10–15 minuuttia, kunnes voi sulaa ja hummus saa hiukan väriä sekä painuu hieman kuopalle. Valitse mieluiset lisukkeet ja laita niitä hummuksen päälle. Tarjoa pitaleivän kanssa.

Kommentit (0)

Hanna Soppa365 on lisännyt 6 reseptiä.
Linkitetty 4 keittokirjaan.
Resepti ja kuva: Hanna Pihlaja

Jälkiruoka, jolla hurmaat illallisvieraat! Marengista, kookoksesta, ruusuisesta kermavaahdosta, granaattiomenasta ja vadelmista syntyvä herkku on kuin kukkaketo pilvenhattaralla.

Annoksia
4
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Hempeilijän marenkiherkku

Ainekset

1
granaattiomena
1
rasia
vadelmia
2
dl
kermaa
1 1/2
tl
vaniljasokeria
2
rkl
ruusun terälehtihilloa
9
kpl
pieniä marenkeja
1
dl
kookoslastuja

Työvaiheet

  1. Aloita esivalmisteluista. Erottele granaattiomenan siemenet. Mikäli käytät ulkomaisia vadelmia, huuhtele ne varoen ja nosta talouspaperin päälle kuivumaan.
  2. Säästä 1 marenki sekä vähän kookoslastuja ja granaattiomenan siemeniä koristeesi. Murenna loput marengit annosmaljoihin (säästä myös isompia paloja). Lisää kookoslastut.
  3. Vaahdota kerma ja mausta vaniljasokerilla. Sekoita ruusun terälehtihillo kevyesti kermavaahdon joukkoon.
  4. Lisää annosmaljoihin granaattiomenan siemenet. Lusikoi päälle kermavaahtoa ja lisää vadelmat.
  5. Koristele annokset granaattiomenan siemenillä sekä kookos- ja marenkimurulla. Tarjoa heti.

 

Vinkki! Ruusun terälehtihilloa myy ainakin Stockmann. Mikäli sitä ei ole saatavilla, voit korvata sen lisäämällä kermavaahdon joukkoon 1 tl ruusuvettä.

Kommentit (0)