Me Naiset on lisännyt 1024 reseptiä.
Linkitetty 65 keittokirjaan.
OHJE Katja Nordlund KUVA Pia Inberg

Espanjasta ja Etelä-Amerikasta kotoisin olevien munkkitankojen pikaversiot syntyvät pakastetaikinasta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
10 annosta
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Uunissa paistetut pikachurrot

Ainekset

100
g
voi- tai lehtitaikinaa (pakaste)
1
dl
sokeria
1
tl
kanelia
50
g
voita

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Leikkaa sula taikinalevy poikittain parin sentin nauhoiksi. Nosta nauhat leivinpaperilla vuoratulle pellille.
  2. Pistele nauhoihin haarukalla reikiä.Paista noin 10 minuuttia, kunnes palojen väri on kullanruskea. Jos nauhat pullistuvat hyvin korkeiksi, voit halkaista palat kahtia.
  3. Sulata voi. Yhdistä kaneli ja sokeri. Kasta paistuneet taikinanauhat sulaan voihin ja pyörittele kanelisokerissa.
  4. Anna kuivua ritilän päällä tai leivinpaperilla 5 minuuttia. Tarjoa pikachurrot tuoreina kaakaon kanssa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Ihanan tahmeassa piiraassa maistuvat kirpeä puolukka ja makea valkosuklaa!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6-8
Valmistusaika
40
Vaikeustaso
Helppo

Supermehevä puolukka-valkosuklaapiirakka

Ainekset

100
g
voita
2
munaa
2
dl
sokeria
1
tl
vaniljasokeria
1/2
tl
leivinjauhetta
100
g
valkosuklaata
3
dl
puolukoita
Koristelu
50
g
valkosuklaata

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Sulata voi. Vaahdota munat, sokeri ja vaniljasokeri vaaleaksi vaahdoksi.
  2. Sekoita leivinjauhe vehnäjauhoihin ja lisää seos muna-sokerivaahtoon. Lisää myös voisula ja sekoita taikina tasaiseksi, älä vatkaa.
  3. Sulata valkosuklaa varovasti esimerkiksi mikrossa ja lisää se ohuena nauhana taikinaan.
  4. Vuoraa 30x20 cm:n vuoka leivinpaperilla ja kaada taikina vuokaan. Ripottele puolukat taikinan pinnalle. Paista 175-asteisessa uunissa 20-25 minuuttia. Piirakka saa jäädä hieman tahmeaksi.
  5. Sulata koristeluun tuleva valkosuklaa ja valuta se lusikan avulla raidoiksi piirakan pinnalle.  

Kommentit (0)

Kodin Kuvalehti on lisännyt 635 reseptiä.
Linkitetty 7 keittokirjaan.
OHJE Emilia Kolari KUVA Piia Arnould

Mutkat suoriksi! Tästä suklaahippukeksitaikinasta valmistuu yksi, pellin kokoinen jättikeksi, joka leikataan paistettuna pieniksi paloiksi. Pinnalta rapeat ja sisältä ihanan sitkaat keksit sopivat vaikka buffettiin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
64 kpl
Valmistusaika
15 min + 20 min
Vaikeustaso
Helppo

Suklaahippu-peltikeksi

Ainekset

200
g
voita
2
dl
sokeria
2
dl
fariinisokeria
2
tl
vaniljasokeria
2
munaa (M-koko)
6
dl
vehnäjauhoja
2
tl
leivinjauhetta
½
tl
suolaa
1
ps (100 g)
suklaahippuja
Pinnalle
1
ps (100 g)
suklaahippuja

Työvaiheet

  1. Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokerit kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää munat yksitellen edelleen vatkaten. Sekoita joukkoon suklaahiput. Yhdistä jauhot, leivinjauhe ja suola. Lisää ne taikinaan.
  2. Levitä taikina leivinpaperin päälle pellille tasaiseksi kerrokseksi.
  3. Paista 200-asteisessa uunissa 15–20 minuuttia. Paistoaika riippuu siitä, kuinka pehmeistä tai rapeista kekseistä pidät: tarkkaile, ettei levy pääse kärähtämään. Leikkaa levy heti isolla veitsellä 64 tasakokoiseen palaan. Anna jäähtyä.

Vinkki! Näin saat tasapaloja: leikkaa pellillinen isolla veitsellä ensin puoliksi, sitten palat taas puoliksi ja niin edelleen. Saat pellillisestä 64 minikeksiä.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2067 reseptiä.
Linkitetty 66 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Sami Repo

Ihana kermainen sienikastike onnistuu takuuvarmasti, kunhan annat sille aikaa kiehua rauhassa kasaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
45 min
Vaikeustaso
Helppo

Kermainen suppilovahverokastike

Ainekset

1
l (n. 400 g)
suppilovahveroita
1
sipuli
2
rkl
öljyä
2
dl
vettä
½
kasviliemikuutiota
4
dl
kuohukermaa
½
dl
tuoretta rakuunaa hienonnettuna
50
g
voita
1
tl
suolaa
1/4
tl
mustapippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Puhdista ja hienonna sienet. Kuori ja hienonna sipuli. Kuumenna öljy isossa paistinpannussa. Kuullota sipuleita öljyssä 2 minuuttia. Lisää sienet ja paista 5–10 minuuttia niin, että neste irtoaa sienistä ja keittyy sitten kasaan.
  2. Lisää vesi ja murenna joukkoon ½ kasvisliemikuutio. Keitä 5 minuuttia.
  3. Lisää kerma ja keitä hiljalleen 15–20 minuuttia.
  4. Hienonna rakuuna ja lisää se voin, suolan ja pippurin kanssa kastikkeeseen.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2067 reseptiä.
Linkitetty 17 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen

Tiramisulta ideansa lainaava kakku syntyy vikkelästi! Pinot noir -liemeen pulahtaneet keksit ja luumut peitellään mascarponevaahdolla ja vuoka laitetaan uunin sijaan jääkaappiin tekeytymään.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6-8
Valmistusaika
20 min + tekeytyminen 1 t
Vaikeustaso
Helppo

Viileä luumumisu

Ainekset

1/2
vaniljatanko
2
dl
kuohukermaa
1
prk (250g)
mascarponea
1
dl
tomusokeria
2
tl
raastettua appelsiininkuorta
24
savoiardi-keksiä
PUNAVIINILUUMUT
8
luumua tai viikunaa
1
dl
punaviiniä (esim. pinot noir)
1
dl
hillosokeria
1/2
vaniljatanko
LISÄKSI
1
dl
pekaanipähkinöitä

Työvaiheet

  1. Tee ensin punaviiniluumut. Kuutioi hedelmät. Mittaa punaviini, sokeri ja halkaistu vaniljatanko kattilaan. Kiehauta seos. Lisää luumut ja anna porista miedolla lämmöllä noin minuutti. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Poista vaniljatanko. Nosta luumut reikäkauhalla toiseen astiaan. Säästä liemi keksien kostutukseen.
  2. Raaputa vaniljatangon toisesta puolikkaasta siemenet puhtaaseen kulhoon. Lisää kerma ja vaahdota se. Sekoita mascarpone, sokeri ja appelsiininkuori kermavaahtoon.
  3. Kasta keksit kevyesti punaviiniliemeen. Kokoa jälkiruoka vuokaan laittamalla pohjalle kerros keksejä, sitten luumuja ja päälle mascarponeseosta. Tee kaksi kerrosta. Peitä vuoka kelmulla ja siirrä jääkaappiin vähintään tunniksi.
  4. Paahda pähkinöitä kuivassa pannussa sekoitellen pari minuuttia. Anna jäähtyä ja rouhi veitsellä. Koristele jälkiruoka pähkinärouheella.

Kommentit (1)

Kotimainen

Käyttäkää hyvät leipojat kotimaisia kaurakeksejä, ovat hyvän makuisia ja rasva on pehmeää, eli öljyllä leivottuja.