Kodin Kuvalehti on lisännyt 710 reseptiä.
Linkitetty 16 keittokirjaan.
OHJE Riikka Kaila KUVA Pia Inberg

Koristele inkiväärille ja kookokselle maistuvat kuppikakut herkillä ananaskukilla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12 kpl
Vaikeustaso
Kohtalainen

Ananaskuppikakut

Ainekset

Taikina
100
g
voita
2
dl
tummaa sokeria
1
prk
ananasmurskaa (280 g)
2
munaa
4
dl
vehnäjauhoja
3/4
dl
kookoshiutaleita
2
tl
leivinjauhetta
2
tl
vaniljasokeria
1
tl
kuivattua inkivääriä
Koristeet ja kuorrutus
½
ananas
200
g
maustamatonta tuorejuustoa
½
dl
tomusokeria
2
rkl
kookoshiutaleita

Työvaiheet

  1. Tee ananaskukat edellisenä päivänä. Leikkaa ananaksesta kuoret. Leikkaa kokonaisesta hedelmästä 12 ohuen-ohutta viipaletta ja laita ne leivinpaperin päälle uunipellille.
  2. Kuivata viipaleita noin tunnin ajan 75 asteessa kiertoilmatoiminnolla tai 100 asteessa tasalämmöllä. Käännä viipaleet kuivatuksen aikana muutaman kerran. Kun viipaleet tuntuvat kuivilta mutta eivät ole vielä rapeita, aseta ne tyhjän munakennon kuppeihin. Anna kuivua kupeissa yön yli.
  3. Sulata voi. Sekoita voisulan joukkoon sokeri, ananasmurska liemineen ja munat. Sekoita kuivat aineet ja lisää ne taikinaan. Sekoita tasaiseksi.
  4. Jaa taikina muffinivuokiin.
  5. Paista muffineita 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.
  6. Mausta tuorejuusto sokerilla ja sivele kuorrutukseksi jäähtyneiden muffinien päälle. Ripottele pinnalle kookoshiutaleita ja nosta jokaisen kuppikakun koristeeksi ananaskukka.

Vinkki! Ohuiden ananasviipaleiden leikkaaminen onnistuu terävällä fileointiveitsellä. Jos viipaleet jäävät paksuiksi, pidennä kuivatusaikaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Hansin reseptit on lisännyt 12 reseptiä.
Linkitetty 3 keittokirjaan.
Ohje ja kuva Hans Välimäki

Suklaamousse valmistetaan päivää ennen tarjoilua vaahdotusta vaille valmiiksi jääkaappiin. Silkinsileän moussen salaisuutena on glukoosi – sekä tietenkin reilu määrä suklaata ja kermaa. 

Resepti on peräisin huippukokki Hans Välimäen ja käsikirjoittaja Santtu Palmin podcastista Eiku se on just näin, joka yhdistää hyvän ruuan ja kärkevät mielipiteet. Neljännessä jaksossa teemana on rakkaus, ja Hans valmistaa ...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
30 min + 12 t jähmettyminen

Suklaamousse

Ainekset

375
g
tummaa suklaata
225
g (noin 2¼ dl)
kuohukermaa
25
g
hunajaa
25
g
glukoosia
Lopuksi joukkoon
650
g (noin 6½ dl)
kuohukermaa

Työvaiheet

  1. Sulata suklaa vesihauteessa.
  2. Kiehauta kerma, hunaja ja glukoosi. Nosta liedeltä.
  3. Lisää neste suklaasulan joukkoon ja soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi. 
  4. Sekoita lopuksi joukkoon kylmä kerma. Anna seoksen jähmettyä jääkaapissa peitettynä seuraavaan päivään.
  5. Vatkaa kuohkeaksi suklaamousseksi.

Vinkki! Voit ostaa glukoosia esimerkiksi leivontatarvikeliikkeistä.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1219 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Mikko Hannula

Kurpitsa ei kätkeydy tällä kertaa piirakkaan, vaan ihanaan jälkkäriin. Kerroksittain kootuissa maljoissa vuorottelevat makea, pehmeä ja rapea.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
45 min + kurpitsakiisselin jäähtyminen noin 1 t
Vaikeustaso
Kohtalainen

Kurpitsajälkkärimaljat

Ainekset

800
g
kuutioitua kuorittua kurpitsaa
2
dl
ruokosokeria (tai muscovadosokeria)
½
dl
hunajaa
1
dl
omenamehua
1
rkl
sitruunamehua
2
tl
kanelia
½
tl
jauhettua inkivääriä
¼
tl
jauhettua muskottipähkinää
¼
tl
jauhettua neilikkaa
ripaus suolaa
RAPEAT PEKAANIPÄHKINÄT
100
g
karkeasti rouhittuja pekaanipähkinöitä
2
tl
kookosöljyä
2
tl
hunajaa
2
tl
ruokosokeria (tai muscovadosokeria)
½
tl
jauhettua kanelia
ripaus suolaa
LISÄKSI
4
dl
vispikermaa
2
tl
vaniljasokeria
2
dl
valmista granolaa

Työvaiheet

  1. Laita kattila puolilleen vettä ja kiehauta vesi. Laita kurpitsakuutiot lävikköön kattilan päälle ja keitä vesihauteessa noin 20 minuuttia, kunnes palat ovat kypsiä. Soseuta sauvasekoittimella.

  2. Mittaa kurpitsasose, sokeri, hunaja, omena- ja sitruunamehu sekä mausteet kattilaan ja kuumenna niin, että seos pulpahtelee kunnolla. Keitä keskilämmöllä ilman kantta välillä sekoitellen noin 20 minuuttia. Siirrä levyltä ja anna jäähtyä. Siirrä jääkaappiin jäähtymään kunnolla.

  3. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Paahda pähkinärouhetta kuivalla kuumalla pannulla noin 5 minuuttia. Lisää öljy, hunaja, sokeri ja mausteet ja paahda vielä muutama minuutti. Siirrä leivinpaperin päälle uunipellille. Paahda vielä 5 minuuttia. Anna jäähtyä.

  4. Vatkaa kerma vaahdoksi. Mausta vaniljasokerilla.

  5. Lusikoi granolaa pienten lasien pohjalle. Laita kerros kurpitsakiisseliä päälle ja sen päälle kermavaahtoa. Toista sama toisen kerran. Ripottele rapeita pekaanipähkinöitä päällimmäiseksi.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2320 reseptiä.
Linkitetty 52 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Loppuvuoden ilonpitoon täydellisessä kakussa maistuvat kahvi ja suklaa. Yllätyksenä viipaleesta löytyy raita, joka paljastuu vaniljaiseksi tuorejuustoksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
noin 20 palaa
Valmistusaika
30 min + kypsennys 50 min
Vaikeustaso
Helppo

Cappuccino-kakku

Ainekset

200
g
pehmeää voita
1
dl
vahvaa kahvijuomaa
dl
sokeria
3
kananmunaa
dl
vehnäjauhoja
1
rkl
kardemummaa
1
tl
leivinjauhetta
TÄYTE
200
g
maustamatonta tuorejuustoa
1
rkl
sokeria
2
tl
vaniljasokeria
KUORRUTE
100
g
maitosuklaata
25
g
voita
½
dl
vahvaa kahvijuomaa
LISÄKSI
voita ja korppujauhoja vuokaan

Työvaiheet

  1. Ota voi ajoissa huoneenlämpöön pehmenemään. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Voitele ja jauhota rengasvuoka (1,8–2 l). Keitä 1½ dl vahvaa kahvia, esimerkiksi espressoa.

  2. Vaahdota voi ja sokeri. Lisää kananmunat yksitellen vatkaamista jatkaen. Yhdistä jauhot, kardemumma ja leivinjauhe ja lisää seos ja 1 dl kahvia vuorotellen taikinaan.

  3. Tee täyte. Sekoita keskenään tuorejuusto, sokeri ja vaniljasokeri.

  4. Laita puolet taikinasta vuokaan. Levitä tuorejuusto taikinan päälle suurpiirteiseksi kerrokseksi. Lisää loppu taikina tuorejuuston päälle. Paista kakkua uunissa noin 50 minuuttia. Kokeile kypsyyttä puutikulla. Kakku on kypsä, kun siihen painettuun tikkuun ei tartu taikinaa. Anna kakun jäähtyä 5 minuuttia vuoassa ennen kumoamista.

  5. Tee kuorrute. Paloittele suklaa ja laita se voin ja kahvin kanssa kulhoon tai kattilaan. Sulata seos mikroaaltouunissa tai liedellä. Anna kuorrutteen jäähtyä huoneenlämpöiseksi ja valuta se sitten kakun päälle ja reunoille. Säilytä kakku jääkaapissa.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1219 reseptiä.
Linkitetty 13 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Piia Arnould

Kirpeä karpalo ja makea hunaja – voiko parempaa parivaljakkoa ollakaan? Tarjoa lämpimänä viilentävän vaniljajätskin kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8
Valmistusaika
45 min
Vaikeustaso
Helppo

Karpalo-hunajapiirakka ja hunajainen toffeekastike

Ainekset

175
g
voita
¼
dl
hunajaa
3
dl
vehnäjauhoja
¾
dl
sokeria
2
tl
kardemummaa
½
tl
leivinjauhetta
Päälle
300
g
karpaloita
3
rkl
hillosokeria
(hunajaa)

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Sulata voi kasarissa keskilämmöllä ja sekoita välillä, jotta voi ei pala. Jatka muutama minuutti, kunnes voi vaahtoaa, tummuu hieman ja tuoksuu pähkinältä. Siirrä liedeltä ja sekoita hunaja joukkoon. Anna hunaja-voin jäähtyä hetki.

  2. Sekoita leivinjauhe jauhoihin. Sekoita kaikki ainekset nopeasti keskenään. Levitä löysä taikina (halkaisijaltaan 28 cm:n) piirakkavuokaan.

  3. Levitä karpalot piirakan päälle. Ripottele sokeri pinnalle. Kypsennä 30 minuuttia. Lorauta kuuman piirakan päälle hieman hunajaa. Tarjoa hunajaisen toffeekastikkeen kanssa.

Hunajainen toffeekastike

Ainekset

200
g
voita kuutioina
2
dl
vispikermaa
2
dl
fariinisokeria
1
dl
hunajaa
ripaus
suolaa

Työvaiheet

  1. Mittaa kaikki ainekset pieneen kattilaan ja sekoita. Kuumenna, kunnes seos kuohuu kunnolla. Jatka keittämistä keskilämmöllä noin 8 minuuttia, kunnes se sakenee. Muista, että kastike kiinteytyy jäähtyessään.

  2. Anna jäähtyä huoneenlämmössä ja tarjoa karpalopiirakan kanssa.

Kommentit (0)