Kodin Kuvalehti on lisännyt 605 reseptiä.
Linkitetty 31 keittokirjaan.
Ohje: Kiia Renko Kuva: Sami Repo

Kaunis ja hersyvän herkullinen kakku koristellaan linnunmunamakeisilla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12 palaa
Vaikeustaso
Kohtalainen

Appelsiini-suklaakakku

Ainekset

Pohja
200
g
taloussuklaata
200
g
margariinia
4
kananmunaa
3
dl
fariinisokeria
4
rkl
kaakaojauhetta
1
tl
leivinjauhetta
1 1/2
dl
vehnäjauhoja
Appelsiinitahna
2
appelsiinin raastettu kuori
1 1/2
dl
appelsiinin mehua
1 1/2
dl
sokeria
2
kananmunaa
2
keltuaista
2
rkl
maizenaa
50
g
voita
Suklaatäyte
100
g
taloussuklaata
100
g
maustamatonta tuorejuuastoa
1
tl
vaniljasokeria
2
dl
vispikermaa
Suklaakreemikuorrutus
250
g
maitosuklaata
100
g
voita tai margariinia
100
g
maustamatonta tuorejuustoa

Työvaiheet

  1. Leikkaa 24-senttisen irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi. Voitele vuoka.
  2. Tee kakkupohja. Sulata suklaa ja margariini kattilassa. Jähdytä. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Yhdistä suklaa-rasvaseos muna-sokerivaahtoon.
  3. Siivilöi kaakaojauhe ja leivinjauhe jauhojen sekaan. Lisää kevyesti käännellen taikinaan.
  4. Levitä taikina tasaisesti vuokaan ja paista kakkua 175 asteessa uunin alatasolla noin 45 minuuttia. Jäähdytä kokonaan.
  5. Valmista appelsiinitahna. Pese appelsiinit. Raasta niiden kuoret kattilaan raastimen hienolla terällä. Purista myös appelsiinien mehu kattilaan. Lisää joukkoon sokeri, munat, keltuaiset ja Maizena.
  6. Kuumenna seos koko ajan hiljaa hämmennellen kiehumispisteeseen, kunnes seos on sakeaa. Nosta kattila liedeltä ja jatka sekoittamista pari minuuttia. Sekoita lopuksi paloiteltu voi joukkoon. Jäähdytä.
  7. Tee suklaatäyte. Sulata suklaa vesihauteessa tai mikrossa. Jäähdytä hetki. Sekoita tuorejuusto ja vaniljasokeri pehmeäksi tahnaksi. Vaahdota kerma pehmeäksi vaahdoksi. Yhdistä suklaasula, tuorejuusto ja kermavaahto vatkaimella.
  8. Sulata kuorrutuksen suklaa. Sekoita voi ja tuorejuusto tasaiseksi vatkaimella. Lisää seokseen sula suklaa koko ajan vatkaten. Jatka vatkaamista,kunnes suklaakreemi on kuohkeaa.
  9. Laita tylla eli pursotusterä pursotinpussiin ja lusikoi kreemi pussiin. Nosta pussi jääkaappiin viilenemään hetkeksi.
  10. Leikkaa kakku kolmeen kerrokseen. Levitä alimmalle kakkupohjalle kerros appelsiinitahnaa ja sen päälle suklaatäytettä. Nosta toinen kerros päälle ja täytä se samalla tavalla.
  11. Nosta kakkuun kansi päälle. Levitä kakun päälle hyvin ohut kerros suklaakreemiä ja koristele kakku sen jälkeen pursottamalla kuvioita kreemistä kakun reunaan ja päälle.
  12. Koristele kakku linnunmunamakeisilla ja syötävillä kukilla.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Me Naiset on lisännyt 969 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Mehukas vegaaninen mustikkapiirakka muistuttaa rakenteeltaan hieman enemmän pannaria kuin piirakkaa. Täyte on uskomattoman syvän mustikkainen.

Tomusokerikuorrutus on vapaaehtoinen lisä makean ystäville, ei välttämätön.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
25 palaa
Valmistusaika
1 tunti
Vaikeustaso
Helppo

Vegaaninen mustikkapeltipiirakka

Ainekset

4 1/2
dl
vehnäjauhoja
1/2
dl
kookoshiutaleita
1 1/2
dl
sokeria
3
rkl
perunajauhoja
1
tl
leivinjauhetta
1
tl
vaniljasokeria
1/2
tl
suolaa
1 1/2
dl
rypsiöljyä
3
dl
(kookospohjaista) kasvimaitoa
TÄYTE
1
l
mustikoita
1/2
dl
sokeria
1/4
dl
vehnäjauhoja
1
sitruunan mehu ja kuoriraaste
1
rkl
vegaanista margariinia
1
rkl
chiansiemeniä
PÄÄLLE
2
dl
mantelilastuja
KUORRUTUS
1 1/2
dl
tomusokeria
4
tl
(kookospohjaista) kasvimaitoa

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Sekoita pohjan kuivat ainekset yhteen. Sekoita öljy ja kasvimaito keskenään ja kääntele kuiviin aineksiin nopeasti. Vuoraa iso uunivuoka (28 x 28 cm) leivinpaperilla ja kaada taikina päälle. Laita uuniin 5 minuutiksi.
  2. Mittaa kaikki täytteen ainekset kattilaan ja keitä noin 8 minuuttia, koko ajan sekoitellen ja marjoja samalla murskaksi painellen. Levitä marjat esipaistetun pohjan päälle ja ripottele mantelilastut päälle. Kypsennä noin 3 0 minuuttia. Anna jäähtyä.
  3. Sekoita päällyksen ainekset keskenään ja kaada raidoiksi piirakan päälle. Leikkaa neliöiksi.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 969 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Jo pelkästään vohveleiden ihaileminen saa veden kielelle! Suolainen ja makea yhdistyvät ihanasti näissä taivaallisissa maapähkinävohveleissa. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8 kpl
Valmistusaika
25 minuuttia + taikinan turpoaminen
Vaikeustaso
Helppo

Maapähkinävohvelit

Ainekset

3
kananmunaa
4 1/2
dl
(kaura)maitoa
1
dl
kivennäisvettä
4
dl
vehnäjauhoja
1
tl
leivinjauhetta
1/2
tl
suolaa
3
rkl
sokeria
2
rkl
öljyä
2
rkl
sileää maapähkinävoita
MAAPÄHKINÄVAAHTO
1
tlk
kauravispiä
2
rkl
sileää maapähkinävoita
2
rkl
sokeria
1
tl
kanelia
LISÄKSI
kirsikoita, (paahdettuja) seesaminsiemeniä, suolapähkinöitä, suklaakastiketta

Työvaiheet

  1. Sekoita kaikki ainekset ja anna taikinan turvota 30 minuuttia. Paista vohvelit raudalla.
  2. Vaahdota kauravispi. Sekoita loput ainekset joukkoon.
  3. Tarjoa vohvelit maapähkinävaahdon, kirsikoiden ja paahdettujen seesaminsiementen kanssa.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 969 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Jogurtilla kuorrutettu mustikkapiirakka on syötävän suloinen näky! Meidän onneksi, piirakka on myös yhtä maukas, kuin miltä näyttää.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
16 palaa
Valmistusaika
25 min + 2 tuntia jääkaapissa
Vaikeustaso
Helppo

Mustikka-lime-jogurttipiirakka

Ainekset

1
(400g)
pakastemurotaikina
MUSTIKKAVAAHTO
2
dl
mustikkahilloa
3
keltuaista
50
g
voita
JOGURTTITÄYTE
2
liivatetta
2
dl
vispikermaa
3/4
dl
sokeria
3
dl
turkkilaista jogurttia
3
rkl
limetin mehua
PÄÄLLE
Tuoreita mustikoita, karhunvatukoita, marenkeja, pähkinöitä, tomusokeria, syötäviä kukkia

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Sulata taikina ja jaa kahteen (10 x 30 cm) kapeaan piirakkavuokaan. Painele taikina pohjalle ja reunoille. (Voit myös käyttää yhtä isompaa vuokaa.) Paista noin 10 minuuttia, kunnes taikina saa hieman väriä. Jäähdytä.
  2. Mittaa kattilaan mustikkahillo ja keltuaiset. Kuumenna, kunnes seos pulpahtaa. Alenna lämpötilaa ja keitä pari minuuttia. Jäähdytä vesihauteessa. Vatkaa voi nokareina joukkoon.
  3. Laita liivatteet kylmään veteen 5 minuutiksi. Vatkaa kerma vaahdoksi, kääntele joukkoon jogurtti ja sokeri. Puristele liivatelehdet kuivaksi. Kuumenna limemehu ja liuota liivatteet mehuun. Anna hetken jäähtyä ja kääntele jogurttivaahtoon.
  4. Jaa pohjien päälle ensiksi mustikkatahna ja sitten jogurttitäyte. Siirrä jääkaappiin kahdeksi tunniksi. Koristele.

Kommentit (0)

Sport on lisännyt 49 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Astetta kevyemmät mansikkajätskit tehdään jugurtista ja munanvalkuaisista.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min + jäädytys 2 t
Vaikeustaso
Helppo

Mansikka-basilikajäätelö

Ainekset

4
dl
mansikoita pilkottuna
2
rkl
tomusokeria
150
g
bulgarianjogurttia (rasvaa 3 %)
1
munanvalkuainen
2
rkl
basilikaa hienonnettuna
Lisäksi
mehujäämuotteja ja -tikkuja
pinnalle esim. kuivattuja mansikoita, kookoshiutaleita

Työvaiheet

  1. Mittaa mansikat, tomusokeri ja jogurtti tehosekoittimeen. Anna käydä tasaiseksi.
  2. Vatkaa valkuainen kiinteäksi vaahdoksi.
  3. Lisää mansikka-jogurttiseokseen valkuaisvaahto käsin sekoittaen sekä basilika.
  4. Kaada jäätelö annosmuotteihin tai esimerkiksi tyhjiin jogurttikippoihin ja työnnä kippoihin puiset jäätelötikut. Anna jäätyä pakastimessa vähintään 2 tuntia.
  5. Irrota jäätyneet tikut muoteistaan ja viimeistele halutessasi kookoshiutaleilla tai kuivatuilla marjoilla.


TORJU KESÄFLUNSSA. Kahdesta desilitrasta mansikoita saat päivän annoksen C-vitamiinia vahvistamaan vastustuskykyä. Mansikassa on myös runsaasti polyfenoleita, jotka vahvistavat elimistön suojamekanismeja ja estävät haitallisten mikrobien kasvua.

Kommentit (0)