Kodin Kuvalehti on lisännyt 584 reseptiä.
Linkitetty 31 keittokirjaan.
Ohje: Kiia Renko Kuva: Sami Repo

Kaunis ja hersyvän herkullinen kakku koristellaan linnunmunamakeisilla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12 palaa
Vaikeustaso
Kohtalainen

Appelsiini-suklaakakku

Ainekset

Pohja
200
g
taloussuklaata
200
g
margariinia
4
kananmunaa
3
dl
fariinisokeria
4
rkl
kaakaojauhetta
1
tl
leivinjauhetta
1 1/2
dl
vehnäjauhoja
Appelsiinitahna
2
appelsiinin raastettu kuori
1 1/2
dl
appelsiinin mehua
1 1/2
dl
sokeria
2
kananmunaa
2
keltuaista
2
rkl
maizenaa
50
g
voita
Suklaatäyte
100
g
taloussuklaata
100
g
maustamatonta tuorejuuastoa
1
tl
vaniljasokeria
2
dl
vispikermaa
Suklaakreemikuorrutus
250
g
maitosuklaata
100
g
voita tai margariinia
100
g
maustamatonta tuorejuustoa

Työvaiheet

  1. Leikkaa 24-senttisen irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi. Voitele vuoka.
  2. Tee kakkupohja. Sulata suklaa ja margariini kattilassa. Jähdytä. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Yhdistä suklaa-rasvaseos muna-sokerivaahtoon.
  3. Siivilöi kaakaojauhe ja leivinjauhe jauhojen sekaan. Lisää kevyesti käännellen taikinaan.
  4. Levitä taikina tasaisesti vuokaan ja paista kakkua 175 asteessa uunin alatasolla noin 45 minuuttia. Jäähdytä kokonaan.
  5. Valmista appelsiinitahna. Pese appelsiinit. Raasta niiden kuoret kattilaan raastimen hienolla terällä. Purista myös appelsiinien mehu kattilaan. Lisää joukkoon sokeri, munat, keltuaiset ja Maizena.
  6. Kuumenna seos koko ajan hiljaa hämmennellen kiehumispisteeseen, kunnes seos on sakeaa. Nosta kattila liedeltä ja jatka sekoittamista pari minuuttia. Sekoita lopuksi paloiteltu voi joukkoon. Jäähdytä.
  7. Tee suklaatäyte. Sulata suklaa vesihauteessa tai mikrossa. Jäähdytä hetki. Sekoita tuorejuusto ja vaniljasokeri pehmeäksi tahnaksi. Vaahdota kerma pehmeäksi vaahdoksi. Yhdistä suklaasula, tuorejuusto ja kermavaahto vatkaimella.
  8. Sulata kuorrutuksen suklaa. Sekoita voi ja tuorejuusto tasaiseksi vatkaimella. Lisää seokseen sula suklaa koko ajan vatkaten. Jatka vatkaamista,kunnes suklaakreemi on kuohkeaa.
  9. Laita tylla eli pursotusterä pursotinpussiin ja lusikoi kreemi pussiin. Nosta pussi jääkaappiin viilenemään hetkeksi.
  10. Leikkaa kakku kolmeen kerrokseen. Levitä alimmalle kakkupohjalle kerros appelsiinitahnaa ja sen päälle suklaatäytettä. Nosta toinen kerros päälle ja täytä se samalla tavalla.
  11. Nosta kakkuun kansi päälle. Levitä kakun päälle hyvin ohut kerros suklaakreemiä ja koristele kakku sen jälkeen pursottamalla kuvioita kreemistä kakun reunaan ja päälle.
  12. Koristele kakku linnunmunamakeisilla ja syötävillä kukilla.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Käyttäjä7766 on lisännyt 3 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.

Juhlapulla

Raaka-aineet5 dl maitoa
50 g tuorehiivaa
2 tl suolaa
2 dl sokeria
1 rkl kardemummaa
1 muna
noin 15 dl Sunnuntai Erikoisvehnäjauhoja
200 g Sunnuntai laktoositon leivontamargariinia

Valmistusohje

Lämmitä maito...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1890 reseptiä.
Linkitetty 3 keittokirjaan.
Ohje Krista Kupariharju Kuva Satu Kemppainen

Kardemummalla ja konjakilla maustettu suklaamousse on ihanan tuhti.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
20 min + tekeytyminen 2 h
Vaikeustaso
Helppo

Kardemumma-konjakki-suklaamousse

Ainekset

200
g
leivontasuklaata
50
g
voita
2
kananmunaa
2
rkl
konjakkia
1
tl
rouhittua kardemummaa
2
dl
kuohukermaa

Työvaiheet

  1. Mittaa suklaa ja voi kattilaan. Anna sulaa miedolla lämmöllä. Nosta kattila pois liedeltä. 
  2. Erottele keltuaiset ja valkuaiset. Lisää keltuaiset suklaaseokseen yksitellen voimakkaasti vatkaten. Mausta seos konjakilla ja kardemummalla ja anna jäähtyä.
  3. Vaahdota valkuaiset. Vatkaa kerma eri kulhossa. Sekoita vaahdot varovasti suklaaseokseen.
  4. Jaa mousse kuuteen annosmaljaan ja anna tekeytyä jääkaapissa 2 tuntia.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1890 reseptiä.
Linkitetty 11 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Panu Pälviä

Nostalgia huokuvaa säilykepersikoista leivottu keikauskakku saa modernin vireen tujauksesta inkivääriä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12 palaa
Valmistusaika
50 min
Vaikeustaso
Helppo

Mantelinen persikkakeikaus

Ainekset

25
g
margariinia tai voita
1/2
dl
fariinisokeria
2
prk (à 410 g)
säilykepersikoita
1 1/2
dl
vehnäjauhoja
1 1/2
dl
sokeria
1
dl
kaurajauhoja
1
dl
mantelirouhetta
1
tl
leivinjauhetta
1/4
tl
suolaa
1
rkl
tuoretta inkivääriä raasteena
1 1/2
dl
piimää
1
kananmuna
2
rkl
rypsiöljyä

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Mittaa margariini ja fariinisokeri vuokaan (Ø 25 cm). Laita vuoka uuniin noin 7–8 minuutiksi.
  2. Valuta ja viipaloi persikat. Levitä viipaleet vuokaan sulaneen rasvan ja sokerin päälle.
  3. Sekoita kuivat aineet kulhossa. Kuori ja raasta inkivääri joukkoon. Lisää loput aineet ja sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Kaada taikina vuokaan persikoiden päälle. Kypsennä uunissa noin 30 minuuttia. Anna kakun jäähtyä hetki ennen kumoamista.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1890 reseptiä.
Linkitetty 7 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Panu Pälviä

Tuoreella salvialla maustettu sitruskakku vie kielen, vaikka onkin astetta terveellisempi. Taikina saa luonnetta täysjyvästä ja mehevyyttä oliiviöljystä ja rahkasta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12-15 palaa
Valmistusaika
1 t
Vaikeustaso
Helppo

Salvia-mandariinikakku

Ainekset

4
kananmunaa
2
dl
sokeria
4
dl
vehnäjauhoja
2
dl
täysjyvävehnäjauhoja
2
tl
leivinjauhetta
1/2
tl
suolaa
1
appelsiinin raastettu kuori
1/2
dl
appelsiinimehua
2
rkl
tuoretta salviaa hienonnettuna
2
dl
rypsiöljyä tai vaaleaa oliiviöljyä
2
dl
rahkaa
Kuorrutus
2
mandariinia
1
dl
tomusokeria
1
rkl
appelsiinimehua
salvianlehtiä
Lisäksi
margariinia ja vehnäleseitä vuokaan

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Voitele suorakaiteen muotoinen kakkuvuoka (vet. noin 1½ l) ja jauhota se leseillä.
  2. Tee taikina. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet toisessa kulhossa. Raasta appelsiinin oranssi kuoriosa hienoksi raasteeksi ja purista mehu. Säästä 1 rkl mehua kuorrutusta varten. Hienonna salvia. Kääntele kaikki taikinan aineet muna-sokerivaahtoon. Kaada taikina vuokaan ja kypsennä uunissa noin 45 minuuttia. Tarkista kypsyys puutikulla. Anna kakun jäähtyä vuoassa noin 15 minuuttia ennen kumoamista.
  3. Kuorruta kakku huoneenlämpöisenä. Kuori ja viipaloi mandariinit. Sekoita tomusokeri ja appelsiinimehu pienessä kulhossa. Valuta 2/3 tomusokerikuorrutuksesta kakun pinnalle, levitä mandariiniviipaleet ja salvianlehtiä kuorrutuksen päälle. Valuta loppu tomusokerikuorrutus pinnalle.

Kommentit (0)