Piirakan valmistus aloitetaan keittämällä säilyketölkkiä kolme tuntia.
Banoffee pie
Ainekset
Työvaiheet
- Irrota maitotölkistä etiketti.
- Laita avaamaton tölkki kattilaan kiehuvaan veteen niin, että koko tölkki on veden peitossa.
- Keitä miedolla lämmöllä 3 tuntia, lisää vettä kiehumisen aikana. Ota tölkki pois vedestä ja anna jäähtyä hetki.
- Sulata voi kattilassa tai mikrossa. Hienonna keksit tehosekoittimessa tai muovipussissa kaulimen avulla.
- Lisää keksimurut sulaan voihin.
- Painele keksimuru-voiseos piirakkavuokaan, jonka halkaisija on noin 22 cm ja laita hetkeksi kylmään kovettumaan.
- Avaa jäähtynyt maitotölkki ja sekoita tasaiseksi.
- Kaavi toffee piirakkapohjan päälle.
- Viipaloi toinen banaani toffeen päälle.
- Vaahdota kerma ja lusikoi banaanien päälle.
- Koristele vielä lopuksi banaaniviipaleilla. Raasta suklaata päälle.