Toffeenokareilla mehevöitetyt banaanikakkupalat on höystetty keksimurskalla. Kuivatut banaanilastut antavat lisää rapeutta. Toffee + Banaani = Banoffee!
Banoffeepalat
Ainekset
Työvaiheet
- Sulata voi kattilassa. Nosta liedeltä.
- Murskaa banaanit ja lisää ne voisulaan. Lisää sokeri, öljy ja sitruunamehu. Sekoita tasaiseksi.
- Lisää munat yksitellen ja vatkaa vispilällä tasaiseksi.
- Murenna keksit. Yhdistä ne kuivien aineiden kanssa ja lisää taikinaan. Sekoita tasaiseksi.
- Vuoraa neliskanttinen vuoka (20 cm x 30 cm) leivinpaperilla ja levitä taikina sen päälle.
- Lusikoi päälle dulce de leche nokareiksi ja vetäise päältä veitsellä niin, että ne sekoittuvat osin taikinaan.
- Ripottele banaanilastuja ja murennettuja keksejä taikinan päälle.
- Kypsennä 175-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia.
Jos tätä haluaisi tehdä uunipellillisen, niin olisiko paras tuplata määrät?
Kiitos kysymyksestäsi! Ehkä laittaisin ainesmäärät 1½-kertaisena. Tämä siksi, ettei levystä tule liian paksu! Uskoisin, että 6 munaa on pellilliseen sopivasti. Kypsennysaika saattaa pysyä jopa samana, koska taikina levittyy laajemmalle alueelle. Kerro sitten miten onnistui!
Miksi aina dikestive, olen käyttänyt kotimaisia kaurakeksejä leipomuksissani ja makukin on mielestäni parempi. Ovat jopa öljyllä leivottuja eikä tänne lennätettyjä.
Onnistuisikohan gluteenittomana, jos korvaa vehnäjauhot gluteenittomalla versiolla...?
Kaurakekseistä: ei mitään estettä korvata digestivet niillä! Tämä ohje on vain uskollinen banoffeelle, mutta saman maun saa aikaiseksi kotimaisilla kaurakekseilläkin.
Gluteenittomuudesta: jos käyttää gluteenitonta vaaleaa jauhosesosta (ja tietenkin myös gluteenittomia keksejä), leivonnaisesta tulee todennäköisesti vain hieman murenevampi, mutta maultaan yhtä hyvä.