
Vadelmablondit saa makunsa ruskistetusta voista, vadelmahillosta ja manteleista.
Blondi on brownien vaalea serkku
Ainekset
Työvaiheet
- Keitä voita kattilassa 3–5 minuuttia, kunnes se muuttuu vaaleanruskeaksi.Anna voisulan jäähtyä.
- Sekoita sokerit ja ruskistettu voi kulhossa. Vatkaa muna joukkoon ja jatka vaahdottamista parin minuutin ajan. Yhdistä jauhot, leivinjauhe sekä suola ja lisää seos voi-sokerivaahtoon.
- Lusikoi taikina noin 25 cm x 30 cm:n kokoiseen leivinpaperilla vuorattuun vuokaan. Painele taikina jauhotetuin käsin tasaiseksi levyksi. Levitä hillo taikinan päälle. Rouhi mantelit ja ripottele ne levyn pinnalle. Paista 175-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia. Anna levyn jäähtyä ennen leikkaamista.