Me Naiset on lisännyt 949 reseptiä.
Linkitetty 472 keittokirjaan.
Riikka Väliahde Kuva Panu Pälviä

Sami Kuronen leipoi Haasta Hans -ohjelmassa brownieita, jotka päihittivät jopa Välimäen omat jälkiruuat. Tämän suklaapiirakan on siis pakko olla hyvää!

Tällä brownie-reseptillä hurmaat kaikki!

Radiojuontaja Sami Kuronen kehitteli tämän brownie-reseptin ollessaan hoitovapaalla.

"Päätin kutsua talon muut kotirouvat kahville, ja halusin tehdä jotain, jolla hurmaan kaikki", Sami kertoi Me Naiset -lehden haastattelussa (10/2015).

Sami valmisti hittibrowniensa myös Haasta Hans -kokkiohjelmassa. Leivonnainen oli sielläkin menestys, sillä Samin mukaan itse Hans Välimäki tuli sanomaan, ettei osaisi tehdä yhtä hyviä brownieita.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6-10
Valmistusaika
20 min + 30 min
Vaikeustaso
Helppo

Brownie

Ainekset

200
g
tummaa suklaata
200
g
voita
2 ½
dl
sokeria
1
tl
vaniljasokeria
5
munaa
1 ¾
vehnäjauhoja
¾
dl
kaakaojauhetta (Van Houten)

Työvaiheet

  1. Voitele ja jauhota 20 x 30 cm vuoka. Sulata suklaa joko mikrossa tai paksupohjaisessa kattilassa liedellä. Jätä jäähtymään.
  2. Sulata voi mikrossa. Mittaa kulhoon sokeri, sulanut voi ja vaniljasokeri. Vatkaa löysäksi vaahdoksi sähkövatkaimella. Lisää munat yksitellen vatkaten. Valuta suklaa joukkoon vatkaten edelleen.
  3. Sekoita toisessa kulhossa vehnäjauho ja kaakaojauhe sekaisin ja sekoita ne suklaavaahtoon nostellen puuhaarukalla tai nuolijalla.
  4. Kaada taikina vuokaan ja paista 175-asteisen uunin keskitasolla 30 minuuttia. Brownie saa olla keskeltä hieman kostea.

VINKKI! Brownien parhaita kavereita ovat vaniljajäätelö ja vadelmamelba.

Vadelmamelba

Ainekset

200
g
pakastevadelmia
2
rkl
tomusokeria
1
tl
sitruunamehua

Työvaiheet

  1. Laita sulatetut vadelmat, tomusokeri ja sitruunamehu sauvasekoittimen kulhoon. Soseuta tasaiseksi. Painele seos siivilän läpi, jotta siemenet jäävät sinne.

Huom! Jos käytät ulkomaisia vadelmia, kuumenna ne ennen käyttöä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Käyttäjä7766 on lisännyt 17 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.

Ainekset
300 g
raparperia
1 dl
sokeria
1 rkl
perunajauhoja
TAIKINA
3 dl
vehnäjauhoja
1 tl
kanelia
1/2 tl
jauhettua inkivääriä
1 1/2 dl
sokeria
150 g
margariinia
1 kpl
kananmuna...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (0)

Käyttäjä7766 on lisännyt 17 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.

Juustokakkupannari

Ainekset (4 annosta)

200 g
tuorejuustoa
2
kananmunaa
1 dl
kevytmaitoa
1/2 dl
sokeria
1/4 tl
suolaa
1/2 dl
vehnäjauhoja
Lisäksi
300 g
mansikoita
1-2 rkl
tomusokeria...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1959 reseptiä.
Linkitetty 17 keittokirjaan.
Ohje Anu Brask Kuva Tuomas Kolehmainen

Raparperin ja ruusuveden makuinen kukkakku saa hunnuksen koko kedollisen kukkasia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12 palaa
Valmistusaika
1 t
Vaikeustaso
Helppo

Kukkaniittykakku

Ainekset

2
dl
raparperia kuutioina
1/2
dl
vettä
4
rkl
rypsiöljyä
2
rkl
ruusuvettä
2
kananmunaa
2
dl
sokeria
3
dl
vehnäjauhoja
2
tl
leivinjauhetta
1
tl
ruokasoodaa
1/2
tl
suolaa
Kuorrutus
50
g
voita
1
pkt (200 g)
tuorejuustoa
2 1/2
dl
tomusokeria
1
tl
ruusuvettä
5-6
dl
syötäviä kukkia (orvokki, apila, pelargonia, ruiskukka, krassi, kissankello, päivänkakkara, rautayrtti, ruusu)

Työvaiheet

  1. Keitä raparperi vedessä pehmeäksi. Lisää öljy ja ruusuvesi, soseuta ja anna jäähtyä.
  2. Kuumenna uuni 180 asteeseen. Yhdistä kuivat ainekset kulhossa. Vatkaa toisessa kulhossa kananmunat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Lisää kuivat aineet munavaahtoon muutamassa erässä nostellen. Lisää raparperisose ja sekoita tasaiseksi.
  3. Levitä taikina leivinpaperilla peitetylle reunalliselle uunipellille. Paista uunissa 20–25 minuuttia. Anna pohjan jäähtyä.
  4. Tee kuorrutus. Sulata voi ja anna jäähtyä. Vatkaa voi ja tuorejuusto kuohkeaksi, lisää tomusokeria sähkövatkaimen hitaalla asetuksella vatkaten. Sekoita ruusuvesi ja 2 dl kukkia kuorrutteeseen. Jätä loput kukat koristeluun.
  5. Puolita kakkupohja. Levitä kolmasosa kuorrutuksesta toiselle kakkulevylle, nosta toinen levy päälle ja levitä loppu kuorrute kakulle. Koristele kakku kauttaaltaan kukilla.

Kommentit (0)

Kodin Kuvalehti on lisännyt 604 reseptiä.
Linkitetty 11 keittokirjaan.
OHJE Emilia Kolari KUVA Pia Inberg

Perinteisen raparperipiirakan haastaja on tässä! Inkivääriset jälkkäripizzat pitävät huolen siitä, ettei kukaan jää grillibileissä nälkäiseksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8 pizzaa
Valmistusaika
45 min
Vaikeustaso
Helppo

Raparperi-inkivääripizzat

Ainekset

½
pkt (25 g)
hiivaa
2
dl
vettä
2
rkl
rypsiöljyä
1
rkl
sokeria
½
tl
suolaa
5
dl
durumvehnäjauhoja
Täyte
500
g
raparperia
pala
tuoretta inkivääriä
2
vaniljatankoa
50
g
voita
1
dl
sokeria
½
tl
kardemummaa
300
g
turkkilaista jogurttia
2
rkl
sokeria

Työvaiheet

  1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Vatkaa joukkoon öljy, sokeri, suola ja puolet jauhoista. Vaivaa taikinaan loput jauhot. Jatka vaivaamista, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista. Lisää lopussa kämmeneen tilkka öljyä, niin taikinaa on helpompi käsitellä. Anna kohota puoli tuntia.
  2. Huuhdo ja paloittele raparperit reiluiksi pätkiksi. Halkaise paksuimmat varret pitkittäin.
  3. Kuori ja leikkaa inkivääri lastuiksi. Halkaise vaniljatangot. Sulata voi pannulla ja sekoita joukkoon sokeri, kardemumma, vaniljatangot ja inkivääri. Lisää raparperit ja paista 5 minuuttia käännellen, kunnes ne pehmenevät. Anna jäähtyä peittämättä, jolloin enin kosteus haihtuu.
  4. Jaa pizzataikina 8 palaan. Pyörittele palat palloiksi ja taputtele ohuiksi annospizzoiksi jauhojen avulla.
  5. Kuumenna grilli ja nosta pizzat kuumalle parilalle. Grillaa pohja rapeaksi, mikä vie kuumuudesta riippuen 3–5 minuuttia. Käännä pizzat ympäri ja grillaa myös toiselta puolelta.
  6. Sipaise paistamisen aikana pinnalle nokare sokerilla maustettua turkkilaista jugurttia ja lisää paistettua raparperia. Nosta pizzat lautasille ja viimeistele pannun pohjalle jääneellä raparperin mausteliemellä.

Kommentit (1)

Jantero

Ei ole oikein nimittää mitä tahansa lättyjä pizzaksi. Kutsukaa pannukakuksi, piiraaksi tai vaikka pitsaksi mutta ei pizza.