Me Naiset on lisännyt 1485 reseptiä.
Linkitetty 604 keittokirjaan.
Riikka Väliahde Kuva Panu Pälviä

Sami Kuronen leipoi Haasta Hans -ohjelmassa brownieita, jotka päihittivät jopa Välimäen omat jälkiruuat. Tämän suklaapiirakan on siis pakko olla hyvää!

Tällä brownie-reseptillä hurmaat kaikki!

Radiojuontaja Sami Kuronen kehitteli tämän brownie-reseptin ollessaan hoitovapaalla.

"Päätin kutsua talon muut kotirouvat kahville, ja halusin tehdä jotain, jolla hurmaan kaikki", Sami kertoi Me Naiset -lehden haastattelussa (10/2015).

Sami valmisti hittibrowniensa myös Haasta Hans -kokkiohjelmassa. Leivonnainen oli sielläkin menestys, sillä Samin mukaan itse Hans Välimäki tuli sanomaan, ettei osaisi tehdä yhtä hyviä brownieita.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6-10
Valmistusaika
20 min + 30 min
Vaikeustaso
Helppo

Brownie

Ainekset

200
g
tummaa suklaata
200
g
voita
2 ½
dl
sokeria
1
tl
vaniljasokeria
5
munaa
1 ¾
vehnäjauhoja
¾
dl
kaakaojauhetta (Van Houten)

Työvaiheet

  1. Voitele ja jauhota 20 x 30 cm vuoka. Sulata suklaa joko mikrossa tai paksupohjaisessa kattilassa liedellä. Jätä jäähtymään.
  2. Sulata voi mikrossa. Mittaa kulhoon sokeri, sulanut voi ja vaniljasokeri. Vatkaa löysäksi vaahdoksi sähkövatkaimella. Lisää munat yksitellen vatkaten. Valuta suklaa joukkoon vatkaten edelleen.
  3. Sekoita toisessa kulhossa vehnäjauho ja kaakaojauhe sekaisin ja sekoita ne suklaavaahtoon nostellen puuhaarukalla tai nuolijalla.
  4. Kaada taikina vuokaan ja paista 175-asteisen uunin keskitasolla 30 minuuttia. Brownie saa olla keskeltä hieman kostea.

VINKKI! Brownien parhaita kavereita ovat vaniljajäätelö ja vadelmamelba.

Vadelmamelba

Ainekset

200
g
pakastevadelmia
2
rkl
tomusokeria
1
tl
sitruunamehua

Työvaiheet

  1. Laita sulatetut vadelmat, tomusokeri ja sitruunamehu sauvasekoittimen kulhoon. Soseuta tasaiseksi. Painele seos siivilän läpi, jotta siemenet jäävät sinne.

Huom! Jos käytät ulkomaisia vadelmia, kuumenna ne ennen käyttöä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Me Naiset on lisännyt 1485 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Piia Arnould

Tänä kesänä hitiksi ovat nousseet alkoholissa marinoidut marjat. Etenkin pirskahtelevat kuohuviinit toimivat tällaisissa jälkiruoissa hyvin. Lisää laseihin aineksia eton mess -tyyliin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Prosecco-mansikkakulhot

Ainekset

500
g
mansikoita
2
rkl
sokeria
1-2
dl
roseeproseccoa
2
dl
vispikermaa
1
dl
maustamatonta jogurttia
1
tl
vaniljasokeria
16
pientä marenkia

Työvaiheet

  1. Leikkaa mansikat lohkoiksi ja laita kulhoon. Lisää sokeri. Kaada päälle prosecco ja anna maustua huoneenlämmössä 10 minuuttia.
  2. Vatkaa kerma vaahdoksi. Kääntele joukkoon jogurtti ja mausta vaniljasokerilla.
  3. Annostele kulhoihin kerroksittain mansikoita, kermaa ja murennettuja marenkeja. Koristele mintulla. Tarjoa heti

Kommentit (0)

Helsingin Sanomat on lisännyt 372 reseptiä.
Linkitetty 3 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Tuomas Kolehmainen

Kesäkurpitsa mehevöittää kakun ja suklaahiput maistuvat sattumina taikinassa. Desi kermaa sekä fariinisokeri valkoisen sokerin tilalla tekevät kakusta extra herkullisen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
10 palaa
Valmistusaika
20 min + 2 h
Vaikeustaso
Helppo

Kesäkurpitsakakku

Ainekset

150
g
voita
1
pieni kesäkurpitsa (n. 4dl karkeaa raastetta)
2
huoneenlämpöistä kananmunaa
2,75
dl
fariinisokeria
4,5
dl
vehnäjauhoja
1
ps (75 g)
mantelijauhetta
2
tl
leivinjauhetta
75
g
suklaahippuja tai rouhittua suklaata
1
dl
kermaa
(tomusokeria, sulatettua suklaata, syötäviä kukkia)

Työvaiheet

  1. Sulata voi ja anna sen jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
  2. Raasta kesäkurpitsa karkeaksi raasteeksi. Puristele ylimääräinen neste pois.
  3. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi isossa kulhossa.
  4. Yhdistä jauhot, mantelijauhe ja leivinjauhe keskenään toisessa kulhossa. Lisää joukkoon suklaahiput.
  5. Kääntele kesäkurpitsaraaste muna-sokerivaahtoon. Lisää suklaa-jauhoseos ja voisula muiden aineiden joukkoon. Lisää kerma.
  6. Kaada taikina pinnoitettuun, jauhotettuun vuokaan (vetoisuus noin 1,1 l)
  7. Paista 175-asteisen uunin alimmalla ritilätasolla noin 50 minuuttia. Varmista kypsyys tikulla: kun tikkuun ei tartu taikinaa, kakku on valmis. Jos pinta uhkaa tummua liikaa, peitä se leivinpaperilla paistamisen loppuvaiheessa.
  8. Anna kakun vetäytyä 15 minuuttia ennen kumoamista. Jätä vuoka kakun päälle ja anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Siivilöi halutessasi päälle tomusokeria tai sulata suklaata ja valuta se raidoiksi kakulle. Viimeistele halutessasi syötävillä kukilla.

Kommentit (0)

Helsingin Sanomat on lisännyt 372 reseptiä.
Linkitetty 27 keittokirjaan.
OHJE Kaisa Johansson KUVA Tuomas Kolehmainen

Älä anna kuvan hämätä, oliiviöljy tekee tästä kakusta upean mehevän. Öljyn ansiosta se myös säilyy kosteana useamman päivän.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
10-12
Valmistusaika
1 1/2 h
Vaikeustaso
Helppo

Mustikka-oliiviöljykakku

Ainekset

2
kananmunaa
3
dl
sokeria
2 1/2
dl
maitoa
2
dl
mietoa kylmäpuristettua oliiviöljyä
6
dl
vehnäjauhoja
1/2
tl
suolaa
1 1/2
tl
leivinjauhetta
1
sitruunan kuori raastettuna
3
dl
mustikoita
(1 tl perunajauhoja, jos käytössä pakastemustikat)

Työvaiheet

  1. Vatkaa munat ja sokeri vaaleaksi, jämäkäksi vaahdoksi joko sähkövatkaimella tai yleiskoneessa.
  2. Sekoita maito ja oliiviöljy keskenään kulhossa.
  3. Sekoita kuivat aineet keskenään toisessa kulhossa.
  4. Lisää muna-sokerivaahtoon vuorotellen maito-oliiviöljyseosta ja siivilän läpi kuivia aineita, samalla nuolijalla varovaisesti sekoittaen.
  5. Kun taikina on tasaista, lisää joukkoon vielä raastettu sitruunankuori ja mustikat, ja sekoita. Mikäli käytät pakastemustikoita, lisää niiden joukkoon teelusikallinen perunajauhoja ennen kakkutaikinaan lisäämistä.
  6. Voitele ja korppujauhota halkaisijaltaan 22–24 cm:n kokoinen irtopohjavuoka. Kaada kakkutaikina vuokaan.
  7. Paista kakkua 175-asteessa noin 45 minuuttia tai siihen asti, kunnes tikulla kokeiltaessa tikkuun ei jää murusia.
  8. Koristele kakku esimerkiksi kuivatuista mustikoista tehdyllä jauheella.

Kommentit (1)

Vierailija

Gluteeniton versio olis kiva.

Helsingin Sanomat on lisännyt 372 reseptiä.
Linkitetty 29 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Tuomas Kolehmainen

Hapokas sitruuna tuo raikkautta kakkuun, joka tehdään pensasmustikoista. Pensasmustikat eivät värjää koko kakkutaikinaa, vaan pysyvät koossa ja täplittävät kakun kivasti.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
10
Valmistusaika
2 h
Vaikeustaso
Helppo

Mustikka-sitruunakakku

Ainekset

175
g
huoneenlämpöistä voita
2
dl
sokeria
4
kananmunaa
3 1/2
dl
vehnäjauhoja
1
tl
leivinjauhetta
1
rkl
vaniljasokeria
1
rkl
sitruunankuorta raastettuna
1
tl
jauhettua kardemummaa
1
prk (120 g)
smetanaa
3
dl
pieniä pensasmustikoita
KUORRUTUS
2
dl
tomusokeria
sitruunanmehua

Työvaiheet

  1. Vuoraa leivinpaperilla pitkänomainen kakkuvuoka.
  2. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää joukkoon kananmunat yksi kerrallaan vatkaten. Sekoita kuivat aineet ja sitruunankuori keskenään. Lisää ne taikinaan smetanan kanssa puuhaarukalla sekoittaen. Kääntele marjat varovasti joukkoon.
  3. Kaada taikina vuokaan. Paista 175-asteisen uunin alatasolla noin 55 minuuttia. Anna jäähtyä noin 15 minuuttia ja kumoa kakku. Jätä vuoka kakun päälle ja anna jäähtyä.
  4. Tee kuorrutus sekoittamalla tomusokeriin sitruunamehua tippa kerrallaan, kunnes seos on jämäkkää. Valuta kuorrutusta rennosti kakulle. Koristele halutessasi mustikoilla ja sitruunan kuoriraasteella.

Vinkki: Kakku onnistuu parhaiten tuoreista pensasmustikoista. Pyöräytä pakastemarjat tai kosteat metsämustikat maissitärkkelyksessä ennen taikinaan lisäämistä.

Kommentit (0)