Me Naiset on lisännyt 930 reseptiä.
Linkitetty 472 keittokirjaan.
Riikka Väliahde Kuva Panu Pälviä

Sami Kuronen leipoi Haasta Hans -ohjelmassa brownieita, jotka päihittivät jopa Välimäen omat jälkiruuat. Tämän suklaapiirakan on siis pakko olla hyvää!

Tällä brownie-reseptillä hurmaat kaikki!

Radiojuontaja Sami Kuronen kehitteli tämän brownie-reseptin ollessaan hoitovapaalla.

"Päätin kutsua talon muut kotirouvat kahville, ja halusin tehdä jotain, jolla hurmaan kaikki", Sami kertoi Me Naiset -lehden haastattelussa (10/2015).

Sami valmisti hittibrowniensa myös Haasta Hans -kokkiohjelmassa. Leivonnainen oli sielläkin menestys, sillä Samin mukaan itse Hans Välimäki tuli sanomaan, ettei osaisi tehdä yhtä hyviä brownieita.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6-10
Valmistusaika
20 min + 30 min
Vaikeustaso
Helppo

Brownie

Ainekset

200
g
tummaa suklaata
200
g
voita
2 ½
dl
sokeria
1
tl
vaniljasokeria
5
munaa
1 ¾
vehnäjauhoja
¾
dl
kaakaojauhetta (Van Houten)

Työvaiheet

  1. Voitele ja jauhota 20 x 30 cm vuoka. Sulata suklaa joko mikrossa tai paksupohjaisessa kattilassa liedellä. Jätä jäähtymään.
  2. Sulata voi mikrossa. Mittaa kulhoon sokeri, sulanut voi ja vaniljasokeri. Vatkaa löysäksi vaahdoksi sähkövatkaimella. Lisää munat yksitellen vatkaten. Valuta suklaa joukkoon vatkaten edelleen.
  3. Sekoita toisessa kulhossa vehnäjauho ja kaakaojauhe sekaisin ja sekoita ne suklaavaahtoon nostellen puuhaarukalla tai nuolijalla.
  4. Kaada taikina vuokaan ja paista 175-asteisen uunin keskitasolla 30 minuuttia. Brownie saa olla keskeltä hieman kostea.

VINKKI! Brownien parhaita kavereita ovat vaniljajäätelö ja vadelmamelba.

Vadelmamelba

Ainekset

200
g
pakastevadelmia
2
rkl
tomusokeria
1
tl
sitruunamehua

Työvaiheet

  1. Laita sulatetut vadelmat, tomusokeri ja sitruunamehu sauvasekoittimen kulhoon. Soseuta tasaiseksi. Painele seos siivilän läpi, jotta siemenet jäävät sinne.

Huom! Jos käytät ulkomaisia vadelmia, kuumenna ne ennen käyttöä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Bilberry Hill on lisännyt 29 reseptiä.
Linkitetty 11 keittokirjaan.
Mehevät gluteenittomat ja maidottomat suklaamuffinsit maistuvat jälkiruokana ja kahvin kanssa
Mehevät gluteenittomat ja maidottomat suklaamuffinsit maistuvat jälkiruokana ja kahvin kanssa

Hyvä suklaamuffinssi on täyteläinen, kuohkea ja juuri sopivan suklainen. Gluteenittomat ja maidottomat suklaamuffinssit ovat herkullisia juuri sellaisenaan, mutta saat niihin vielä ihanaa  lisämakua pienellä lisätuunauksella.  ...

Kokeile perinteisen täytekakun sijaan nopeita ja helppoja muffinsseja. Kuorrutetut ja koristellut suklaamuffinssit ovat hyvin näyttäviä herkkupaloja. Juhlavat muffinssit sopivat niin kaikkiin juhliin kuin arjen kahvitteluun. Gluteenittomilla ja maidottomilla muffinsseilla on helppo huomioida...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
15 - 19
Vaikeustaso
Helppo

Gluteeniton ja maidoton suklaamuffinssi

Ainekset

125
g
huoneenlämpöistä margariinia
2
dl
hienoa sokeria
2
kpl
kananmunia
1,5
dl
kauramaitoa
3
dl
gluteenitonta jauhoseosta
1
dl
perunajauhoa
2
tl
leivinjauhetta
2
rkl
tummaa kaakaojauhetta
pieni ripaus suolaa
100
g
tummaa maidotonta suklaata
Kuorrutukseen ja koristeluun
1-2
dl
vaahtoavaa kasvikermaa
ripaus hienoa sokeria
tuoreita marjoja
tuoreita mintunlehtiä

Työvaiheet

1. Laita uuni lämpiämään 225 C asteeseen, tasalämmölle.

2. Vaahdota vatkaimella keskenään pehmeä margariini ja sokeri.

3. Lisää joukkoon munat yksitellen ja sekoita voimakkaasti.

4. Lisää joukkoon myös kauramaito ja sekoita.

5. Yhdistä ja sekoita kaikki kuivat ainekset omassa kulhossaan. Lisää seosta taikinaan muutamassa erässä ja sekoita aina välissä.

6. Murskaa tumma suklaa pieneksi rouheeksi ja lisää taikinan joukkoon. Sekoita taikina tasaiseksi isolla lusikalla.

7. Annostele taikina muffinssivuokiin niin, että vuoasta täyttyy 3/4. Näin jää sopivasti kohoamisvaraa. Paista 225 C asteessa n. 8 - 10 minuuttia riippuen uunin tehosta ja täytettyjen muffinssivuokien koosta.

Anna muffinssien jäähtyä huoneenlämpöisiksi.

Vaahdota kasvikerma kuohkeaksi ja mausta ripauksella sokeria. Pursota jokaisen muffinssin päälle kaunis kiehkura vaahtoa ja viimeistele koristelu marjoilla sekä mintunlehdillä.

Säilytä muffinssit jääkaapissa ennen tarjoilua.

PS. Reseptin aineslistaa on korjattu 11.4.2019. Listasta puuttui 1,5 dl kauramaito joka lisätään taikinaan kananmunien jälkeen. Pahoittelut virheestä!

Seuraa meitä myös Instagramissa :)

Kommentit (3)

Vierailija

Kauramaito? Paljonko sitä tulee?

Vierailija

Missä tuo kauramaito on?

Bilberry Hill
Seuraa 
Liittynyt19.8.2018

Hei!

Kiitos tarkkaavaisille lukijoille! Aineslistasta puuttui 1,5 dl kauramaito joka lisätään taikinaan kananmunien jälkeen. Resepti on korjattu. Pahoittelut virheestä! Terveisin, Sinikka & Bilberry Hill

@bilberryhill

Me Naiset on lisännyt 930 reseptiä.
Linkitetty 9 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Mikko Hannula

Uunijäätelö on klassikko, joka ei petä koskaan. Tämä versio on pullafanin unelma, sillä se kätkee sisäänsä kanelisia pikkupuusteja.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6–8
Valmistusaika
20 min + pakastaminen 2 t
Vaikeustaso
Helppo

Kaneli-omena-uunijäätelö

Ainekset

8
pientä korvapuustia (esim. Pågen)
1
l
vaniljajäätelöä
2
dl
omenahilloa
Marenki
3
kananmunan valkuaista
1
dl
sokeria

Työvaiheet

  1. Paloittele pikkupuustit neljään osaan. Vuoraa noin 1 ½ l vetoinen lasi- tai metallikulho kelmulla. Paloittele jäätelö kelmutettuun kulhoon ja painele se tiiviiksi. Jäätelön tulisi peittää noin puolet kulhosta. Lusikoi omenahillo jäätelön päälle ja lopuksi pullakuutiot hillon päälle. Anna kulhon pakastua noin 2 tunnin ajan.
  2. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi puhtaassa, kuivassa kulhossa. Lisää sokeri pienissä erissä koko ajan vatkaten. Jatka vatkaamista, kunnes marenki on kauniin kiiltävää.
  3. Laita uuni kuumenemaan 250 asteeseen. Kumoa jäätelö kulhosta kelmun avulla uuninkestävään vuokaan. Levitä marenkia kauttaaltaan jäätelön päälle. Laita jäätelö kuumaan uuniin muutamaksi minuutiksi, kunnes pinta on saanut kauniin ruskeaa väriä. Tarjoa heti.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1921 reseptiä.
Linkitetty 7 keittokirjaan.
OHJE Tara Junker KUVA Tuomas Kolehmainen

Kerrospannacotta on odottelua lukuun ottamatta helppo juttu. Keitä alle kurkumankeltainen kookospannacotta ja päälle punainen kukkasiirappi. Sen tärkein raaka-aine ovat kuivatut kiinanruusun terälehdet, joita myydään teekaupoissa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
10 min + 2 t + 30 min
Vaikeustaso
Helppo

Kurkumapannacotta

Ainekset

2
prk (800 ml)
kookosmaitoa
1
dl
kookossokeria tai ruskeaa sokeria
2
tl
agar-agarjauhetta (esim. Khoisan Tea) tai 1 ps vegegeeliä
2
tl
kurkumaa
1
tl
vaniljajauhetta tai -uutetta
Kiinanruususiirappi
dl
sokeria
1
dl
kuivattua kiinanruusua (Ruohonjuuri tai teekaupat)
1
dl
vettä
Lisäksi
kuivattuja syötäviä kukkia (esim. Mimis)

Työvaiheet

  1. Mittaa kookosmaito, sokeri, agar-agar ja mausteet kattilaan. Keitä koko ajan vatkaten 5 minuuttia. Jaa seos laseihin. Jäähdytä pannacottat ensin huoneenlämpöisiksi ja anna tekeytyä jääkaapissa pari tuntia.
  2. Mittaa siirapin aineet pieneen kattilaan. Keitä pari minuuttia. Anna vetäytyä 30 minuuttia.
  3. Siivilöi siirappi ja valuta se pannacottien päälle. Koristele kuivatuilla kukilla ja tarjoa heti.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 930 reseptiä.
Linkitetty 6 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Mikko Hannula

Supernopea jäätelökakku ladotaan puffeteista, täytetään kermavaahto-jugurttitäytteellä ja raikastetaan kerroksella vadelmia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6–8
Valmistusaika
15 min + pakastaminen 2 h
Vaikeustaso
Helppo

Vadelma-toffee-jäätelökakku

Ainekset

3
dl
vispikermaa
dl
kreikkalaista jugurttia
2
rkl
sokeria
6
toffee- tai vaniljapuffetjäätelöä
2
dl
kotimaisia pakastevadelmia
Koristeluun
2
dl
kotimaisia pakastevadelmia
1
dl
valmista kinuskikastiketta

Työvaiheet

  1. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita vaahdon joukkoon jugurtti ja sokeri.
  2. Lado kolme puffet jäätelöä pakastusta kestävälle lautaselle. Lusikoi noin kolmasosa kermavaahto-jugurttitäytteestä jäätelöille. Lado jäiset vadelmat täytteen päälle ja toiset 3 jäätelöä samansuuntaisesti kuin ensimmäiset vadelmien päälle. Kuorruta kakku kauttaaltaan lopulla täytteellä ja laita pakastimeen vähintään kahdeksi tunniksi.
  3. Koristele valmis kakku vadelmilla ja kinuskikastikkeella.

Kommentit (0)