Sami Kuronen leipoi Haasta Hans -ohjelmassa brownieita, jotka päihittivät jopa Välimäen omat jälkiruuat. Tämän suklaapiirakan on siis pakko olla hyvää!
Tällä brownie-reseptillä hurmaat kaikki!
Radiojuontaja Sami Kuronen kehitteli tämän brownie-reseptin ollessaan hoitovapaalla.
"Päätin kutsua talon muut kotirouvat kahville, ja halusin tehdä jotain, jolla hurmaan kaikki", Sami kertoi Me Naiset -lehden haastattelussa (10/2015).
Sami valmisti hittibrowniensa myös Haasta Hans -kokkiohjelmassa. Leivonnainen oli sielläkin menestys, sillä Samin mukaan itse Hans Välimäki tuli sanomaan, ettei osaisi tehdä yhtä hyviä brownieita.
Brownie
Ainekset
Työvaiheet
- Voitele ja jauhota 20 x 30 cm vuoka. Sulata suklaa joko mikrossa tai paksupohjaisessa kattilassa liedellä. Jätä jäähtymään.
- Sulata voi mikrossa. Mittaa kulhoon sokeri, sulanut voi ja vaniljasokeri. Vatkaa löysäksi vaahdoksi sähkövatkaimella. Lisää munat yksitellen vatkaten. Valuta suklaa joukkoon vatkaten edelleen.
- Sekoita toisessa kulhossa vehnäjauho ja kaakaojauhe sekaisin ja sekoita ne suklaavaahtoon nostellen puuhaarukalla tai nuolijalla.
- Kaada taikina vuokaan ja paista 175-asteisen uunin keskitasolla 30 minuuttia. Brownie saa olla keskeltä hieman kostea.
VINKKI! Brownien parhaita kavereita ovat vaniljajäätelö ja vadelmamelba.
Vadelmamelba
Ainekset
Työvaiheet
- Laita sulatetut vadelmat, tomusokeri ja sitruunamehu sauvasekoittimen kulhoon. Soseuta tasaiseksi. Painele seos siivilän läpi, jotta siemenet jäävät sinne.
Huom! Jos käytät ulkomaisia vadelmia, kuumenna ne ennen käyttöä.