Makeat carmelitas-neliöt koukuttavat ja kovaa! Rapea kaurainen murupinta ja karamelli-suklaatäyte houkuttavat santsaamaan vielä yhden palan tätä herkkua.
Carmelitas-neliöt
Ainekset
Työvaiheet
- Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
- Mittaa jauhot, kaurahiutaleet, sokeri, vaniljasokeri ja leivinjauhe kulhoon. Lisää huoneenlämpöinen voi ja nypi aineet murumaiseksi seokseksi. Ota 1 ½ dl muruseoksesta syrjään ja jätä odottamaan. Lisää maito loppuun muruseokseen ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.
- Kaada taikina leivinpaperoituun neliönmalliseen (20 x 20 cm) kakkuvuokaan ja painele jauhotetuin käsin tasaiseksi levyksi. Pistele pohja haarukalla.
- Paista kakkupohjaa uunin keskitasossa noin 15 minuuttia.
- Lusikoi karamellisoitu kondensoitu maito esipaistetun pohjan päälle pieninä nokareina. Ripottele päälle myös suklaarouhe. Ripottele päällimmäiseksi syrjään ottamasi muruseos.
- Paista kakkua uunin keskitasossa vielä noin 15 minuuttia. Anna kakun jäähtyä ja leikkaa neliöiksi.
Vinkki! Valitse kondensoitu maito, jonka purkin kyljessä lukee caramelized. Se on keitetty valmiiksi kinuskiksi. Tuote löytyy yleensä leivonta- tai säilykeosastolta.