Jääjogurtti onnistuu yllättävän helposti, tarvitset siihen vain kolme raaka-ainetta.
Frozen yoghurt
Ainekset
Työvaiheet
- Yhdistä jogurtti, sokeri ja hunaja. Jos haluat maustaa jäädykkeen jo etukäteen, lisää joukkoon 1/2 dl maitosuklaarouhetta, 2 rkl keksinmuruja ja 100 g marjoja. Laita seos jäätelökoneeseen ja anna koneen käydä noin 30 minuuttia tai kunnes seos muistuttaa pehmytjäätelöä.
- Voit jäädyttää jogurtin myös pakastimessa. Laita seos pakkasenkestävään astiaan. Pakasta noin tunti, sekoita voimakkaasti ja jatka pakastamista vielä noin 2 tuntia. Sekoittaminen jäätymisen aikana kannattaa, koska se parantaa makua ja rakennetta.
- Tarjoa suklaan, marjojen, kinusikastikkeen ja keksinmurujen kanssa. Vinkki! Halutessasi mausta perusmassa mansikkapyreellä, 2 teelusikallisella vaniljasokeria tai 1 teelusikallisella hienoksi raastettua luomusitruunankuorta.