
Hedelmä-granolapiirakka
Ainekset
Työvaiheet
- Tee ensin pohja. Sekoita pehmeä voi, sokeri ja vaniljasokeri kulhossa puuharukalla tasaiseksi, taikinaa ei tarvitse vaahdottaa. Lisää kookoshiutaleet ja jauhot ja sekoita. Nosta taikina jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi.
- Tee granolatäyte. Kuumenna öljyjä ja hunajaa kattilassa, kunnes kookosöljy on sulanut, älä anna seoksen kiehua. Sekoita hiutaleet, lastut, pähkinät ja siemenet keskenään pienessä kulhossa, ja kääntele ne öljy-hunajaseokseen. Mausta kardemummalla.
- Kuumenna uuni 200 asteeseen. Voitele irtopohjavuoan (Ø 20 cm) reunat, kiristä pohjalle leivinpaperi. Painele taikina vuuan pohjalle ja reunoille.
- Puhdista ja lohko hedelmät, täytä piirakkapohja hedelmillä ja vadelmilla. Lusikoi granolaseos päälle. Paista piirakkaa uunissa 20–30 minuuttia, kunnes omenat ovat pehmeitä ja pohja kypsä. Jos pinta uhkaa tummua, peitä piiras leivinpaperilla paistamisen loppuajaksi.
- Tarjoa haaleana jogurtin kera.