
Maria Lönnqvistin superterveellisissä raakakakuissa maistuvat kotimaan sesongit ja kaukomaiden eksotiikka.
Hunaja-tyrniraakakakku
Ainekset
Työvaiheet
- Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (⌀ 22 cm) pohjan ja reunan väliin. Mittaa täytteen ainekset kaakaovoita lukuun ottamatta kulhoon, jotta marjat ehtivät sulaa ja pähkinät pehmetä. Voit tehdä tämän jo hyvissä ajoin etukäteen.
- Tee pohja. Poista taateleista kivet. Mittaa kaikki pohjan ainekset monitoimikoneen kulhoon ja aja tasaiseksi taikinaksi. Seos on valmista, kun voit pyörittää siitä koossa pysyvän pienen pallon. Painele taikina vuoan pohjalle. Pese kulho täytteen valmistamista varten.
- Raasta kaakaovoi ja sulata se vesihauteessa.
- Laita lionneet täytteen ainekset (ei kaakaovoita) tehosekoittimen kulhoon ja sekoita sileäksi. Malta odottaa, että cashewpähkinät soseutuvat aivan silkkiseksi ja vaahtomaiseksi. Lisää kaakaovoi lopuksi ohuena nauhana joukkoon samalla sekoittaen.
- Kaada täyte pohjan päälle. Heiluttele vuokaa vaakatasossa, jotta täyte levittyy tasaisesti.
- Siirrä kakku 20-60 minuutiksi pakastimeen tiivistymään. Kakku on valmis, kun täyte on jähmettynyt ja kakun voi leikata kauniisti lohkeaviksi paloiksi. Koristele kakku pihlajanmarjajauheella.
Vinkki Jos et omista tehokasta monitoimikonetta, voit käyttää valmista mantelijauhoa ja valmistaa taateleista ensin erikseen soseen vesitilkan kanssa.