Hyppää pääsisältöön
Etusivu
Etusivu
Lue digilehtenä
Tilaa

Päävalikko

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Etusivu
Etusivu
Kirjaudu
Lue digilehtenä
Tilaa
Jälkiruuat
Makea leivonta
14:42 | 25.11.2016

Hunaja-tyrniraakakakku

Lisää omaan keittokirjaan
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3757 reseptiä
OHJE Maria Lönnqvist KUVA Panu Pälviä

Maria Lönnqvistin superterveellisissä raakakakuissa maistuvat kotimaan sesongit ja kaukomaiden eksotiikka.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
12-16 palaa
30 min + liotus 1 t + hyytyminen
Keskivaikea

Hunaja-tyrniraakakakku

Lisää kokoelmaan

Ainesosat

Pohja
3
dl
kookoshiutaleita
2
dl
manteleita
5
isoa taatelia
2
rkl
kuivattua pihlajajauhetta
⅓
tl
vuorisuolaa
Täyte
1
dl
kaakaovoita
2 ½
dl
(pakastettuja) tyrnimarjoja
3
dl
cashewpähkinöitä
½
dl
vettä, sitruunanmehua tai pakuriteetä
1
dl
kotimaista hunajaa
1
tl
aitoa vaniljajauhetta
⅓
tl
meri- tai vuorisuolaa
Päälle
kuivattua pihlajanmarjajauhetta

Vaiheet

  1. Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (⌀ 22 cm) pohjan ja reunan väliin. Mittaa täytteen ainekset kaakaovoita lukuun ottamatta kulhoon, jotta marjat ehtivät sulaa ja pähkinät pehmetä. Voit tehdä tämän jo hyvissä ajoin etukäteen.
  2. Tee pohja. Poista taateleista kivet. Mittaa kaikki pohjan ainekset monitoimikoneen kulhoon ja aja tasaiseksi taikinaksi. Seos on valmista, kun voit pyörittää siitä koossa pysyvän pienen pallon. Painele taikina vuoan pohjalle. Pese kulho täytteen valmistamista varten.
  3. Raasta kaakaovoi ja sulata se vesihauteessa.
  4. Laita lionneet täytteen ainekset (ei kaakaovoita) tehosekoittimen kulhoon ja sekoita sileäksi. Malta odottaa, että cashewpähkinät soseutuvat aivan silkkiseksi ja vaahtomaiseksi. Lisää kaakaovoi lopuksi ohuena nauhana joukkoon samalla sekoittaen.
  5. Kaada täyte pohjan päälle. Heiluttele vuokaa vaakatasossa, jotta täyte levittyy tasaisesti.
  6. Siirrä kakku 20-60 minuutiksi pakastimeen tiivistymään. Kakku on valmis, kun täyte on jähmettynyt ja kakun voi leikata kauniisti lohkeaviksi paloiksi. Koristele kakku pihlajanmarjajauheella.

Vinkki Jos et omista tehokasta monitoimikonetta, voit käyttää valmista mantelijauhoa ja valmistaa taateleista ensin erikseen soseen vesitilkan kanssa.

Tilaa Glorian ruoka & viini
Kakku
tyrni
Jälkiruuat
Hunaja
raakakakku
Sokerileipuri
tyrniraakakakku
tyrnikakku
Jälkiruuat
Sokerileipuri

Suosituimmat

Taatelikakku

Saaristolaisleipä

Shelterin mallasleipä

Graavilohi suolaliemessä eli jääkellarin lohi

Graavisiika Henri Alénin tapaan

Reseptit

  • Uusimmat reseptit
  • 30 minuuttia
  • Aamiainen & brunssi
  • Finnhits
  • Gluteeniton deli
  • Grillaus
  • Jauhelihakierre
  • Juomat ja smoothiet
  • Jälkiruuat
  • Kemut
  • Kevyet & salaatit
  • Kot kot
  • Lasten suosikit
  • Leivät & piirakat
  • Nuuka kokki
  • Pastatehdas
  • Pihvi & BBQ
  • Päivän katiska
  • Sokerileipuri
  • Sporttiruoka
  • Säilöntä
  • Vegebaari
  • Viikonloppubistro
  • Vegaanisia herkkuja
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Social links

  • Facebook
  • Instagram
Etusivu

Footer menu

  • Evästeasetukset
  • Asiakaspalvelu
  • Evästekäytännöt
  • Haavoittuvuustietojen vastuullinen ilmoittaminen
  • Käyttöehdot
  • Mediaopas
  • Tietosuoja
  • Tilaa Glorian ruoka & viini
  • Toimituksen yhteystiedot
Digital magazine image
Digital magazine logo
Lue Glorian ruoka & viini laitteella kuin laitteella missä ikinä tahdotkin.
Lue digilehtenä
Glorian ruoka & viini
Tilaa

© Sanoma Media Finland Oy

Käyttäytymiseen perustuva mainonta
Vastuullista journalismia

Main menu sidebar

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Sivupalkin ekstravalikko

  • Toimitus
  • Palaute
  • Lue Glorian ruoka & viini digilehdet.fi:ssä
  • Tilaa Glorian ruoka & viini