
Hunajaisen mausteinen baklava on ihanan makea herkku.
Ihanan makea ja tahmea päätös aterialle
Ainekset
Työvaiheet
- Sulata voi kattilassa. Pane sulat filotaikinalevyt avattuina kostean keittiöpyyhkeen alle ja käsittele vain yhtä taikinaa kerrallaan, etteivät levyt pääse kuivumaan.
- Pane taikinalevy kaksinkertaiseksi taitettuna voidellun, suora kaiteenmuotoisen (25 x 30 cm) uunivuoan pohjalle. Leikkaa pois ylimääräinen osa taikinaa ja voitele pinta voisulalla.
- Nosta päälle vielä toinen samaan tapaan taitettu levy ja voitele pinta voisulalla. Ripottele päälle pähkinärouhetta ja mausta pinta kanelilla ja kardemummalla.Jatka vuoan täyttämistä taas kahdella voisulalla voidellulla taikinalevyllä.Lisää pähkinä- ja maustekerros ja niiden päälle taas seuraavat kaksi taikinankerrosta ja voitele välit aina voisulalla.
- Jatka samaan tapaan, kunnes kaikki taikinalevyt on käytetty. Voitele pinnalle tuleva taikinalevy voisulalla ja leikkaa pinta varovasti terävällä veitsellä pieniksi vinoneliöiksi.
- Nosta vuoka uuniin ja paista uunin keskitasolla 175 asteessa 45–50 minuuttia. Jos pinta tummuu liikaa, peitä vuoka foliolla. Keitä baklavan kypsyessä kattilassa vettä ja sokeria noin viisi minuuttia.Lisää sekaan sitruunamehu sekä hunaja ja nosta kattila sivuun. Valele sokeri-hunajaseos tasaisesti uunista tulleen kuuman baklavan päälle. Peitä foliolla ja nosta sivuun pariksi kolmeksi tunniksi vetäytymään.
- Leikkaa baklavasta vinoneliöpaloja ja nosta ne tarjoilulautaselle.