Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2774 reseptiä.
Linkitetty 52 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Panu Pälviä

Kahvilla ja inkiväärillä rikastettu juustokakku valmistuu pakastimessa. Koristele kohmeinen kakku etelän hedelmillä ja nauti seuraksi kuppi tummapaahtoista kahvia.

Vinkki! Voit hyydyttää kakun myös liivatteella: liota 6 liivatelehteä kylmässä vedessä noin 10 minuuttia. Tee täyte valmiiksi ilman kahvia. Purista liivatteet ja liuota ne lämpimään kahviin. Anna jäähtyä hetki ja kaada kahvi-liivateseos ohuena nauhana täytteeseen samalla varovasti sekoittaen. Hyydytä kakkua jääkaapissa seuraavaan päivään.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8 palaa
Valmistusaika
30 minuuttia + jäähdytys 6 t
Vaikeustaso
Helppo

Jäädytetty kahvi-juustokakku

Ainekset

Pohja
1
pkt (175 g)
kaurakeksejä
75
g
voita
1
tl
inkiväärijauhetta
Täyte
½
dl
vahvaa kahvijuomaa tummapaahtoisesta kahvista
1
rkl
pikaespressojauhetta
1-2
rkl
tuoretta inkivääriä raastettuna
1
prk (200 g)
maustamatonta tuorejuustoa
1
tlk (397 g)
kondensoitua maitoa
½
tl
kanelia
2
dl
vispikermaa
Koristelu
1
rs (100 g)
ananaskirsikoita
2
viikunaa
1
appelsiini
1
karambola
1
rkl
kaakaojauhetta

Työvaiheet

  1. Murenna keksit tehosekoittimessa. Sulata voi ja kaada se keksimurujen joukkoon, lisää jauhettu inkivääri ja sekoita tasaiseksi. Vuoraa irtopohjavuoka (Ø n. 24 cm) leivinpaperilla ja painele keksimuruseos tiiviisti vuoan pohjalle. Laita vuoka jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi.
  2. Valmista kahvi ja sekoita pikakahvijauhe joukkoon. Anna jäähtyä. Raasta inkivääri. Vatkaa tuorejuusto ja kondensoitu maito kulhossa tasaiseksi. Sekoita kahvi joukkoon. Mausta inkivääriraasteella ja kanelilla. Vaahdota kerma toisessa kulhossa. Sekoita kermavaahto juustoseokseen varovasti käännellen.
  3. Kumoa täyte pohjan päälle. Laita kakku pakastimeen vähintään 6 tunniksi.
  4. Ota kakku huoneenlämpöön 10–15 minuuttia ennen ruokailua. Avaa tai poista ananaskirsikoiden lehdet. Lohko viikunat. Kuori appelsiini terävällä veitsellä niin että myös lohkoja suojaava kalvo irtoaa kuoren mukana. Leikkaa appelsiini sitten kalvottomiksi lohkoiksi aivan kalvojen vierestä. Viipaloi karambola. Ripottele kaakaojauhetta kakun pinnalle ja asettele hedelmät päälle.

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2774 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Panu Pälviä

Jos rakastat mantelin makua, et voi olla ihastumatta tähän simppeliin leivonnaiseen.

Frangipane on helppo ja ihanan mehevä leivonnainen. Nimi viittaa mantelitäytteeseen, joten frangipane voi olla yhtä hyvin murotaikinaleivos, hedelmäpiirakka kuin mantelikakkukin. Esimerkiksi Ranskassa frangipanea nautitaan galette des rois -voitaikinaleivonnaisessa.

Frangipane syntyy...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8 kpl
Valmistusaika
1 h + vetäytyminen 30 min
Vaikeustaso
Helppo

Frangipane-leivokset

Ainekset

Pohjataikina
125
g
kylmää voita
dl
erikoisvehnäjauhoja
2
rkl
ruokosokeria
1
kananmuna
(1–3
tl
kylmää vettä)
Täyte
150
g
huoneenlämpöistä voita
dl
ruokosokeria
3
huoneenlämpöistä kananmunaa
2
ps (à 75 g)
mantelijauhetta
½
tl
vaniljajauhetta
Pinnalle
50
g
mantelilastuja
Lisäksi
vaniljakastiketta

Työvaiheet

  1. Kuutioi kylmä voi kulhoon. Lisää jauhot ja ruokosokeri. Sekoita seos monitoimikoneessa tai nypi sormin murumaiseksi. Lisää kananmuna ja sekoita, kunnes taikina on tasaista. Jos se tuntuu kuivalta, lisää vettä lusikallinen kerrallaan. Kääri taikina kelmuun ja laita jääkaappiin 30 minuutiksi.
  2. Kuumenna uuni 150 asteeseen. Voitele leivosvuoat (Ø 8 cm) tai piirakkavuoka (Ø 22 cm).
  3. Kauli taikina levyksi ja ota siitä muotilla tai leivosvuoalla 8 palaa (Ø noin 10 cm). Painele ne vuokien pohjille ja reunoille. Laita jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi.
  4. Tee täyte. Vaahdota voi ja sokeri sähkövatkaimella kuohkeaksi, noin 5 minuuttia. Lisää munat yksitellen voimakkaasti vatkaten. Kääntele mantelijauheet ja vaniljajauhe täytteeseen.
  5. Jaa täyte vuokiin ja ripottele mantelilastut pinnalle. Paista leivoksia uunin keskitasolla noin 40 minuuttia tai piirakkaa 45–50 minuuttia, kunnes täyte on hyytynyt.
  6. Tarjoa leivokset huoneenlämpöisinä vaniljakastikkeen kanssa.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2774 reseptiä.
Linkitetty 85 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen VIINISUOSITUS Terhi Oksanen-Alén

Thaimaalaiset kookosletut sopivat niin brunssille kuin jälkiruoaksi. Lastaa päälle karamellisoitua banaania ja suolapähkinöitä, ja nauti!

Milloin viimeksi paistoit lettuja? Hirmu helppo herkku kannattaa palauttaa mieleen, kun mietit erityistä tarjottavaa loma-aamuun tai viikonloppuun.

Tällä kertaa lettutaikina valmistetaan thaityyliin kookosmaitoon. Koska kookosmaito sisältää melko paljon rasvaa, taikinaan ei tarvitse...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12 kpl
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Thaimaalaiset kookosletut

Ainekset

Taikina
2
isoa kananmunaa
4
dl
kookosmaitoa
1
dl
vettä
2
dl
vehnäjauhoja
2
rkl
paahdettuja kookoshiutaleita
1/3
tl
suolaa
Lisäksi
n. 3
rkl
voita tai kookosöljyä paistamiseen
suolapähkinöitä

Työvaiheet

  1. Riko munat kulhoon ja vatkaa niiden rakenne rikki. Lisää kookosmaito ja vesi. Sekoita tasaiseksi ja lisää loput taikinan ainekset.

  2. Paista taikinasta voissa tai kookosöljyssä ohuita lettuja.

  3. Tarjoa letut karamellisoitujen banaanien (ohje alla) ja suolapähkinöiden kanssa.

Karamellisoidut banaanit

Ainekset

4
banaania
4
rkl
voita
4
rkl
(fariini)sokeria
½
tl
kanelia
¼
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Kuori ja viipaloi banaanit.

  2. Kuumenna voi paistinpannussa. Lisää banaanit, sokeri, kaneli ja suola. Paista muutama minuutti, kunnes banaanit ovat pehmeitä ja kauniin värisiä.

Kommentit (3)

antidroga

Onko kuvassa olevat vihreävartiset pallukka päässä olevat unikonkukintoja?

Jos on, niin kuva johdattelee huumeiden käyttöön.

Vierailija

Ei todellakaan johdattele.
Ihania lettusia muuten. Nam.

Sari443

Todella herkullisia!

Me Naiset on lisännyt 1401 reseptiä.
Linkitetty 17 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Suussasulavaa suklaata ja raikasta appelsiinia. Tämä juustokakku ammentaa makumaailmansa klassikkopatukasta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12 palaa
Valmistusaika
40 min + kakun hyytyminen 4 t
Vaikeustaso
Kohtalainen

Suklaa-mascarponekakku

Ainekset

Pohja
150
g
suklaakeksejä
25
g
voita
1
appelsiinin kuoriraaste
Täyte
200
g
tummaa (noin 45 %) suklaata
1
levy (120 g)
appelsiinisuklaata (Fazerina)
75
g
voita
3
kananmunaa
2
dl
kuohukermaa
prk (à 250 g)
mascarponea
4
liivatelehteä
2
rkl
appelsiinimehua
Päälle
appelsiinisuklaata, appelsiinia

Työvaiheet

  1. Murskaa keksit esimerkiksi kaulimen avulla tai tehosekoittimessa. Sulata voi ja pese ja raasta appelsiinin kuori. Sekoita voi ja kuoriraaste keksimuruihin. Pingota leivinpaperi irtopohjaiseen (noin 20 cm) vuokaan ja painele keksiseos pohjalle. Laita kylmään täytteen teon ajaksi.

  2. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.

  3. Paloittele suklaat ja voi lämmönkestävään kulhoon. Nosta vesihauteeseen kiehuvan kattilan päälle ja anna sulaa. Nosta kattila pois liedeltä ja anna suklaaseoksen jäähtyä noin 5 minuuttia. Erottele sillä aikaa keltuaiset ja valkuaiset. Lisää keltuaiset suklaaseokseen yksitellen voimakkaasti vatkaten. Vatkaa kerma vaahdoksi ja kääntele mascarponeen. Vatkaa valkuaiset erikseen vaahdoksi. Sekoita kaikki vaahdot varovasti suklaaseokseen.

  4. Kuumenna appelsiinimehu kiehuvaksi ja nosta liedeltä. Purista liivatelehdet kuivaksi ja liuota appelsiinimehuun. Anna jäähtyä hieman ja kääntele suklaamassaan. Kaada massa pohjan päälle ja anna hyytyä vähintään 4 tuntia.

  5. Koristele suklaalla ja appelsiinilla.

Kommentit (0)

Helsingin Sanomat on lisännyt 300 reseptiä.
Linkitetty 28 keittokirjaan.
OHJE Suvi Rüster KUVA Elvi Rista

Mehevän kakkutaikinan juju on mantelijauheessa ja paksussa turkkilaisessa jogurtissa. Taikina valmistuu nopeasti, sillä ainekset vain sekoitetaan keskenään. Päälle ladotaan kuorineen keitetyt mandariiniviipaleet, jolloin makuun tulee reippaasti aromikkuutta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8
Valmistusaika
1 h
Vaikeustaso
Helppo

Mandariini-mantelikakku

Ainekset

2–3
luomumandariinia
½
dl
sokeria
½
dl
vettä
1
kanelitanko
Kakkutaikina
2
dl
turkkilaista jogurttia
1
kananmunaa
100
g
sulatettua voita tai margariinia
dl
vehnäjauhoja
2
dl
mantelijauhetta
dl
sokeria
1
tl
leivinjauhetta
1
tl
jauhettua kardemummaa
1
tl
vaniljasokeria

Työvaiheet

  1. Pese mandariinit ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi kuorineen.
  2. Mittaa sokeri ja vesi paistinpannulle. Lisää kanelitanko. Kiehauta. Lisää mandariiniviipaleet ja keitä miedolla lämmöllä noin viisi minuuttia. Vältä sekoittamista, jotta mandariiniviipaleet pysyisivät mahdollisimman ehjinä.
  3. Sekoita jogurtti, kananmuna ja sulatettu rasva kulhossa. Sekoita kuivat aineet keskenään, ja lisää nestemäisten ainesten joukkoon. Sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi.
  4. Vuoraa leivinpaperilla kakkuvuoka (halkaisija 20 cm). Kaada taikina vuokaan. Nosta mandariiniviipaleet liemestä ja aseta taikinan päälle. Jätä sokeriliemi talteen viimeistelyä varten.
  5. Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia. Anna kakun jäähtyä ja nosta tarjoiluvadille. Valuta päälle sokerilientä. (Jos sokeriliemi on jämähtänyt pannulle, kuumenna se notkeaksi.)

Kommentit (1)

Naminami
Seuraa 
Liittynyt17.2.2015

Tämän kakun aion leipoa sitten kun veriappelsiineja tulee kauppoihin.