Makea halko ei ole vain joulupöydän herkku. Tämä torttu saa koivumaisen kuosinsa mascarponejuustosta ja salmiakista.
Juhannushalko
Ainekset
Työvaiheet
- Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
- Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri paksuksi vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita perunajauhot ja leivinjauhe keskenään. Siivilöi jauhot muna-sokerivaahtoon ja kääntele varovasti sekaisin.
- Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja levitä tasaiseksi levyksi. Paista uunin keskitasossa 6–8 minuuttia. Kumoa torttulevy sokeroidulle leivinpaperiarkille ja irrota paistopaperi kääretorttulevyn pinnasta. Anna torttulevyn jäähtyä.
- Vatkaa kerma vaahdoksi ja mausta se tomusokerilla. Perkaa ja paloittele mansikat.
- Levitä kerma kääretorttulevyn päälle. Ripottele pinnalle marjat ja turkinpippurirouhe. Rullaa tiukaksi rullaksi ja nosta sauma alaspäin tarjoiluvadille.
- Kuorruta torttu levittämällä mascarpone sen pintaan. Koristele koivun rungon näköiseksi pursottamalla pintaan lakritsikastiketta suoraan purkista tai pursotinpussilla ohuiksi viiruiksi ja ripottelemalla hieman turkinpippurirouhetta.